onsdag 19 juli 2023

Om delning av religion

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-07-19

[3:105] Var inte som de som skildes åt, som tvistade trots de tydliga bevis de fått. För dessa har ådragit sig ett fruktansvärt straff.

[3:200] O ni som tror, ni ska vara ihärdiga, ni ska hålla ut, ni ska vara förenade, ni ska iaktta GUD, så att ni ska kunna lyckas.

[4:88] Varför ska ni dela upp er i två grupper av hänsyn till hycklarna (ibland er)? GUD är den som fördömt dem på grund av deras eget beteende. Vill ni vägleda dem som vilseletts av GUD? Den GUD vilseleder kan ni aldrig finna ett sätt att vägleda.

[21:92] Er församling är endast en, och endast Jag är er Herre; ni ska dyrka endast Mig. [21:93] Trots det delade de upp sig i motsatta trosläror. De kommer alla att återvända till oss (för att dömas).

[22:34] För varje församling [Kristna, Judar, Muslimer] har vi fastställt riter med vilka de firar minnet av GUD, för att ha försett dem med boskapen. Er gud är en och samma gud; ni ska underkasta er Honom. Ge goda nyheter till de som lyder.

[42:13] Han fastställde för er samma religion som fastställdes för Noak, och vad vi inspirerat dig, och vad vi fastställt för Abraham, Moses, och Jesus: "Ni ska upprätthålla denna religion, och dela inte på den." Idoldyrkarna kommer starkt att ogilla det du uppmanar dem att göra. GUD återtar till Sig vem han vill; Han vägleder till Sig endast de som totalt underkastar sig.

[12:106] Majoriteten av de som tror på GUD, gör inte det utan att begå idoldyrkan.

[16:93] Om GUD så önskat, skulle Han ha gjort er till en församling. Men Han vilseleder den som väljer att gå vilse, och Han vägleder den som vill bli vägledd. Ni kommer säkerligen att utfrågas om allt ni har gjort.

[17:84] Säg, "Alla handlar enligt sin tro, och er Herre vet bäst vilka som är vägledda på den rätta vägen."

[22:67] För varje församling [Kristna, Judar, Muslimer] har vi fastställt vissa riter som de måste upprätthålla. Därför borde de inte tvista med dig. Du ska fortsätta att bjuda in alla till er Herre. Utan tvivel, är du på den rätta vägen.

[23:52] Sådan är er församling - en församling - och Jag är er Herre; ni ska vörda Mig. [23:53] Men de delade upp sig i tvistande grupper; varje grupp nöjd med sitt.

[61:4] GUD älskar de som kämpar för Hans sak förenade i en kolumn, som tegelstenarna i en vägg.

[30:31] Ni ska underkasta er Honom, vörda Honom, iakttaga Kontaktbönerna (Salat), och - vad ni än gör - fall aldrig in i idoldyrkan. [30:32] (Fall inte in i idoldyrkan,) som dem som delar upp sin religion i sekter; var och en av grupperna nöjda med vad de har.

[12:106] Majoriteten av de som tror på GUD, gör inte det utan att begå idoldyrkan.

[34:19] Men de (blev otacksamma och) utmanade: "Vår Herre, det spelar ingen roll för oss om Du utökar längden på våra resor (utan några anhalter)." På så sätt kränkte de sina egna själar. Följaktligen, gjorde vi dem till historia, och splittrade dem i små grupper över hela landet. Detta borde förse de ihärdiga och tacksamma med tankeställare.

[21:24] Har de funnit andra gudar vid sidan av Honom? Säg, "Visa mig ert bevis. Detta är budskapet till min generation, som fulländar alla tidigare budskap." De flesta av dem känner förvisso inte igen sanningen; det är därför de är så fientliga [som talibaner].


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar