söndag 30 juli 2023

Om Jehova

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-07-30

[22:47] De utmanar dig att frambringa straff, och GUD misslyckas aldrig med att uppfylla Sin profetia. En av er Herres dagar är som tusen av era år*.

* För Allah tid betyder ingenting med andra ord Allha är inte begränsad av tiden.

[30:27] Och Han är Den som initierar skapelsen, och sedan repeterar den; det är till och med lättare för Honom*. Den mest storslagna likheten tillhör Honom, i himmlarna och på jorden, och Han är den Allsmäktige, Visast.

* Lätt eller svårt betyder inget något för Allah.

[41:9] Säg, "Ni tror inte på Den som skapat jorden på två dagar,* och ni sätter upp idoler att mätas med Honom, trots att Han är universums Herre." [41:10] Han placerad stabilisatorer (berg) på den, gjorde den produktiv, och Han beräknade dess provianter på fyra dagar ** , för att tillfredsställa behoven av alla dess innevånare.

* för Allah räcker att säga ”bli” och det ”är”. ** Allah behöver inte beräkna något, annars han behöver matematik och Allah behöver ingenting.

[41:11] Sedan vände Han sig till skyn, när den fortfarande var av gas, och sa till den, och till jorden, "Kom in i existens, villigt eller ovilligt." De sa, "Vi kommer villigt." [41:12] Således fulländade Han de sju universumen på två dagar, och grundlade lagarna för varje universum. Och vi smyckade det lägsta universumet med belysningar, och placerade vakter omkring det. Sådan är den Allsmäktiges, den Allvetandes design.

[50:38] Vi har skapat himmlarna och jorden, och allting dem emellan, på sex dagar, och ingen trötthet berörde oss.

[54:54] De rättfärdiga har säkerligen förtjänat trädgårdar och bäckar. [54:55] I en position av ära, hos en Allsmäktig Kung.

Psalm 91 1 Den som bor på den Högstes hemliga platsa får vila i den Allsmäktiges skugga. 2 Jag säger till Jehova: ”Du är min tillflykt och mitt fäste, min Gud som jag förlitar mig på.”

Psalm 33 8 Må hela jorden bäva inför Jehova. Må landets alla invånare visa honom djup aktning. 9 För han talade, och allt blev till, han befallde, och hans verk stod fast.

Psalm 100 1 Ropa i triumf till Jehova, hela jorden. 2 Tjäna Jehova med glädje. Träd fram inför honom med höga fröjderop. 3 Inse att Jehova är Gud. Det är han som har skapat oss, och vi tillhör honom. Vi är hans folk och fåren på hans betesmark. 4 Gå in genom hans portar och tacka honom, träd in på hans förgårdar och prisa honom. Tacka honom, och prisa hans namn. 5 För Jehova är god, hans lojala kärlek varar för evigt och hans trofasthet i alla generationer.

Hosea 12 5 Jehova, arméernas Gud. Jehova, det är namnet man ska minnas honom med.

Jesaja 51 13 Varför glömmer du Jehova, som har gjort dig, som har spänt ut himlen och lagt jordens grund? Du levde i ständig skräck för förtryckarens raseri, som om han kunde utplåna dig. Men vad har nu hänt med förtryckarens raseri?

Romarna 14 11 För det står skrivet: ”’Så sant jag lever’, säger Jehova, ’varje knä ska böja sig för mig, och varje tunga ska öppet erkänna att jag är Gud.’”

osv…


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar