torsdag 20 juli 2023

Om GUD önskar bekvämlighet för er, inte svårighet

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-07-20

[2:185] Ramadan är den månad under vilken Koranen uppenbarades, för att förse människorna med vägledning, tydliga läror, och lagboken. De ibland er som bevittnar denna månad ska fasta däri. De som är sjuka eller reser får använda sig av lika många andra dagar i stället. GUD önskar bekvämlighet för er, inte svårighet, så att ni ska kunna uppfylla era förpliktelser, och prisa GUD för att ha väglett er, och för att uttrycka er tacksamhet.

[3:148] Följaktligen, gav GUD till dem av denna världens belöningar och de ännu bättre belöningarna i Livet Efter Detta. GUD älskar de som gör goda gärningar.

[4:28] GUD vill lätta er börda, för människan är skapad svag.

[4:32] Ni ska inte eftertrakta de egenskaper som GUD tilldelat var och en av er; männen åtnjuter vissa egenskaper och kvinnorna åtnjuter vissa egenskaper. Ni får be till GUD om att ösa er med Sin nåd. GUD är fullt medveten om alla ting.

[7:96] Om människorna i dessa samhällen hade trott och blivit rättfärdiga, skulle vi ha öst välsignelser från himlen och från jorden över dem. Eftersom de bestämde sig för att inte tro, straffade vi dem för det de förtjänat.

[89:16] Men om Han testar honom genom att minska på gåvorna, säger han, "Min Herre förödmjukar mig!" [89:17] Fel! Det var ni själva som gjorde er till föremål för detta, genom att inte beakta den föräldralöse. [89:18] Och genom att inte förespråka välgörenhet till de fattiga. [89:19] Och genom att konsumera arvet tillhörande hjälplösa föräldralösa. [89:20] Och genom att älska pengarna för mycket.

[4:40] GUD vållar inte så mycket som en atoms vikt av orättvisa. Tvärtom, mångdubblar Han mångfaldigt belöningen för den rättfärdiga gärningen och beviljar en stor belöning från Honom.

[5:6] O ni som tror, när ni iakttager Kontaktbönerna (Salat), ska ni: (1) tvätta era ansikten, (2) tvätta era armar till armbågarna, (3) stryk händerna över era huvuden, och (4) tvätta era fötter till anklarna. Om ni är orena på grund av sexuell orgasm, ska ni bada. Om ni är sjuka, på resande fot, eller haft utsöndring på grund av matsmältning (urinal, fekal, eller gas), eller om ni haft (sexuell) kontakt med kvinnorna, och ni inte kan hitta vatten, ska ni iakttaga den torra tvagningen (Tayammum) genom att röra vid ren torr jord, och sedan gnugga era ansikten och händer. GUD vill inte göra religionen svår för er; Han vill rena er och fullända Sina välsignelser över er, så att ni må vara tacksamma.

[6:54] När de som tror på våra uppenbarelser kommer till dig ska du säga, "Salamun 'Alaykum (Frid vare med dig). Er Herre har fastställt att nåd är Hans attribut. Därav följer att , för den av er som begår en överträdelse av okunnighet, som sedan ångrar sig och omformar sig, är Han Förlåtande, Barmhärtigast."

[10:25] GUD kallar till fridens boning och vägleder den som vill (bli vägledd) på en rak väg.

[9:59] De borde vara nöjda med det som GUD och Hans budbärare har givit dem. De borde ha sagt, "GUD räcker för oss. GUD kommer att ge till oss av Sina gåvor, och det kommer även Hans budbärare. Vi söker endast GUD."

[3:108] Detta är GUDs uppenbarelser; vi reciterar dem för dig, sanningsenligt. GUD önskar inga svårigheter för människorna.

[3:148] Följaktligen, gav GUD till dem av denna världens belöningar och de ännu bättre belöningarna i Livet Efter Detta. GUD älskar de som gör goda gärningar.

[8:53] GUD ändrar inte en välsignelse Han tilldelat någon människa, såvida de inte själva bestämmer sig för att ändra på sig. GUD är Den Som Hör, Allvetande.

[10:60] Tänker aldrig de som fabricerar lögner om GUD på att de måste möta Honom på Återuppståndelsens Dag? GUD öser sannerligen Sin Nåd över människorna, men de flesta av dem är otacksamma.

[10:64] För dem, glädje och lycka i denna världen, liksom i Livet Efter Detta. Det är GUDs oföränderliga lag. Sådan är den största triumfen.

[11:52] "O mitt folk, sträva efter förlåtelse från er Herre, och ångra er sedan inför Honom. Han kommer då att ösa gåvor från skyn över er, och öka er styrka. Återgå inte till att vara överträdare."

[21:111] "För allt jag vet, är att denna värld är ett test för er, och en temporär njutning."

Psalm 37 4 Låt Jehova vara din största glädje, så ska han uppfylla dina innersta önskningar. 5 Lägg ditt liv i Jehovas händer, lita på honom, och han kommer att hjälpa dig.

Psalm 103 8 Jehova är barmhärtig och medkännande, tålmodig och full av lojal kärlek. 9 Han klandrar oss inte ständigt, han är inte vred för evigt. 10 Han behandlar oss inte som vi förtjänar, han lönar oss inte för vår synd.

Ordspråksboken 10 21 Den rättfärdiges ord vägleder många, men den oförståndiges dumhet tar död på honom. 22 Det är Jehovas välsignelse som gör livet rikt, och han tillfogar ingen smärta.

Jesaja 30 18 Men Jehova väntar tålmodigt på att få visa er sin godhet, och han ska träda fram för att visa er barmhärtighet. För Jehova är en rättvisans Gud. Lyckliga är alla som fortsätter vänta på honom.


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar