fredag 21 juli 2023

Om att inte vara aggressiva

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-07-21

[2:264] O ni som tror, förstör inte era allmosor genom att kritisera och förolämpa, som den som spenderar sina pengar för att glänsa, fast han inte tror på GUD och den Sista Dagen. Hans exempel är likt en sten, täckt med ett tunt lager av jord; så fort hårt regn faller sköljer det bort jorden och gör den till en oanvändbar sten. De uppnår ingenting genom sina ansträngningar. GUD vägleder inte de som inte tror.

[2:271] Om ni tillkännager det ni ger i välgörenhet är det fortfarande bra. Men om ni inte offentliggör det, och ger det till de fattiga, är det bättre för er och utplånar mer av era synder. GUD är fullt medveten om allt ni gör.

[2:274] De som ger till välgörenhet natt som dag, i hemlighet och offentligt, får sin belöning från sin Herre; de kommer inte ha någonting att frukta, ej heller kommer de att sörja.

[17:37] Ni ska inte vandra stolt på jorden - ni kan inte genomtränga jorden, ej heller kan ni vara lika höga som bergen. [17:38] Allt dåligt beteende fördöms av er Herre.

[42:;42] Arberry: The way is only open against those who do wrong to the people, and are insolent in the earth wrongfully; there awaits them a painful chastisement. Pickthall: The way (of blame) is only against those who oppress mankind, and wrongfully rebel in the earth. For such there is a painful doom.

[48:20] GUD har lovat er många byten som ni kommer att förvärva. Således påskyndade Han en del förmåner för er i detta livet, och Han har hållit tillbaka människornas aggressiva händer emot er, och har gjort detta till ett tecken för de som tror. På så sätt vägleder Han er på en rak väg.

[48:24] Han är Den som höll tillbaka deras aggressiva händer emot er, och höll tillbaka era aggressiva händer emot dem i Mekkas dal, efter att Han gett er seger över dem. GUD Ser allt ni gör.

[5:2] O ni som tror, kränk inte de riter GUD har infört, ej heller de Heliga Månaderna, djuren som ska offras, kransarna som markerar dem, eller människorna som färdas mot den Heliga Helgedomen (Ka'bah) i strävan efter välsignelser och godkännande från sin Herre. När ni väl fullbordat vallfärden får ni jaga.* Provoceras inte till aggression av ert hat för människor som en gång hindrat er från att nå den Heliga Moskén. Ni ska samarbeta i rättfärdiga och gudfruktiga angelägenheter; samarbeta inte när det gäller syndiga och onda ting. Ni ska iakttaga GUD. GUD är sträng med att genomdriva straff.

[7:37] Pickthall: Say: My Lord forbiddeth only indecencies, such of them as are apparent and such as are within, and sin and wrongful oppression, and that ye associate with Allah that for which no warrant hath been revealed, and that ye tell concerning Allah that which ye know not.

[8:39] Ni ska bekämpa dem för att försvara er mot förtryck, och för att utöva er religion hängivna endast GUD. Avstår de från aggression, är GUD Den Som Ser allt de gör.

[10:90] Vi förde Israels barn över havet. Farao och hans trupper förföljde dem, aggressivt och ondskefullt. När han insåg att han skulle drunkna, sa han, "Jag tror att det inte finns någon annan gud förutom Den som Israels Barn har trott på; jag är en underkastad."

[52:32] Är det deras drömmar som dikterar deras beteende, eller är de naturligt onda?

Jeremia 9:3 De spänner sin tunga som en båge. Falskhet, inte trofasthet, råder i landet. ”De går från det ena onda till det andra, och mig bryr de sig inte om”, säger Jehova.

[26:116] De sa, "Om du inte slutar, O Noak, kommer du att stenas."


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar