torsdag 20 juli 2023

Om verser mot de illasinnade, del 2

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-07-20

Ordspråksboken 29:2 När de rättfärdiga är många gläder sig folket, men när den onde härskar suckar folket.

[4:60] Har ni lagt märke till de som påstår att de tror på det som uppenbarats för dig, och på det som uppenbarats före dig, och sedan upprätthåller sina idolers orättvisa lagar? De beordrades att förkasta sådana lagar. Det är sannerligen djävulens önskan att leda dem långt vilse. [4:61] När de uppmanas, "Kom till det som GUD har uppenbarat och till budbäraren," ser ni hycklarna undvika er helt och hållet. [4:62] Hur kommer det att vara för dem när en olycka drabbar dem, som konsekvens av deras egna gärningar? De kommer då att komma till er och svära vid GUD: "Våra intentioner var goda och rättfärdiga!"

[22:78] Ni ska sträva för GUDs sak som ni borde sträva för Hans sak. Han har valt er, och inte gett er några svårigheter i att utöva er religion - religionen av er fader Abraham. Han är den som gav er namnet "Underkastade" ursprungligen. Därför ska budbäraren fungera som vittne ibland er, och ni ska fungera som vittnen ibland människorna. Därför ska ni iakttaga Kontaktbönerna (Salat) och ge den obligatoriska välgörenheten (Zakat), och hålla fast vid GUD; Han är er Herre, den bäste Herren och den bäste Hjälparen.

[23:45] Sedan sände vi Moses och hans bror Aron med våra uppenbarelser och ett fulländat bevis. [23:46] Till Farao och hans råd, men de blev arroganta. De var förtryckande människor.

[23:61] De är ivriga med att göra rättfärdiga verk; de tävlar om att göra dem.

[23:71] Om sanningen skulle rätta sig efter deras önskemål, skulle det vara kaos i himmlarna och på jorden, och allt i dem skulle vara korrumperat. Vi har givit dem deras bevis, men de struntar i sitt bevis.

[25:63] De som dyrkar den Nådigaste är de som träder varsamhet på jorden, och när de okunniga talar till dem yttrar de endast frid.

[26:3] Du kanske anklagar dig själv för att de inte tror. [26:4] Om vi vill, kan vi sända ett tecken från skyn, som tvingar deras nackar att böja sig. *

* Allah tvingar inte någon att tro.

[26:116] De [Onda] sa, "Om du inte slutar, O Noak, kommer du att stenas."

[26:130] "Och när ni [Onda] slår, slår ni utan nåd.

[26:225] Ser ni inte att deras lojalitet skiftar i förhållande till situationen? [26:226] Och att de säger vad de inte gör? *

* Talibaner låter Kineser bygga upp oljeutvinning.

[45:19] De kan inte hjälpa dig alls mot GUD. Det är överträdarna som förenar sig med varandra, medan GUD är de rättfärdigas Herre.

[58:14] Har ni lagt märke till de som gynnade människor som GUD är arg på? De tillhör varken er eller dem. De svär avsiktligt lögner!

[28:25] Snart därpå närmade sig en av de två kvinnorna honom [Moses] blygt, och sa, "Min far ber dig komma för att ersätta dig för att ha hämtat vatten åt oss." När han mötte honom, och berättade sin historia för honom, sa han, "Var inte rädd. Du har räddats från de förtryckande människorna." *

* Kvinnor får prata med främlingar.

[30:44] Den som inte tror, gör det till skada för sin egen själ, medan de som för ett rättfärdigt liv, gör det för att stärka och utveckla sina egna själar. *

* Allah tvingar inte någon att tro.

[31:23] Vad gäller de som inte tror, så bli inte ledsna över deras otro. Till oss kommer de slutligen att återvända, sedan kommer vi att informera dem om allting de hade gjort. GUD är fullt medveten om de innersta tankarna. [31:24] Vi låter dem njuta temporärt, och överlämnar dem sedan till ett svårt straff.

[33:32] O ni fruar till profeten, ni är inte som andra kvinnor, om ni iakttager rättfärdighet. (Ni har större ansvar.) Därför ska ni inte tala för lågmält, så att de med sjukdom i sina hjärtan inte får fel uppfattning; ni ska endast tala rättfärdighet.

[33:35] Männen som underkastar sig, kvinnorna som underkastar sig, de troende männen, de troende kvinnorna, de lydiga männen, de lydiga kvinnorna, de sanningsenliga männen, de sanningsenliga kvinnorna, de ihärdiga männen, de ihärdiga kvinnorna, de vördnadsfulla männen, de vördnadsfulla kvinnorna, de barmhärtiga männen, de barmhärtiga kvinnorna, de fastande männen, de fastande kvinnorna, de kyska männen, de kyska kvinnorna, männen som firar minnet av GUD ofta, och kvinnorna som högtidlighåller; GUD har förberett förlåtelse och en stor belöning för dem.

[39:22] Den, vars hjärta GUD gör tillfreds med Underkastelse, kommer att följa ett ljus från sin Herre. Därför, ve dem vars hjärtan hårdnat mot GUDs budskap; de har gått långt vilse.

[39:41] Vi har uppenbarat skriften genom dig för människorna, sanningsenligt. Därefter är den vägledde vägledd för sitt eget bästa, och den som går vilse går vilse till skada för sig själv. Du är inte deras försvarare.

[43:89] Ni ska ignorera dem och säga, "Frid;" de kommer säkerligen att få veta.

[45:15] Den som verkar rättfärdighet gör det för sitt eget bästa, och den som verkar ondska gör det till skada för sig själv. Till er Herre kommer ni att återföras.

[53:29] Ni ska ignorera de som vänder sig bort från vårt budskap, och som blir upptagna med detta världsliga liv.

[53:39] Alla människor ansvarar för sina egna gärningar.

[55:9] Ni ska etablera rättvisa, kränk inte lagen.

[73:11] Och låt Mig [Gud] ta itu med de som förkastar, som välsignats generöst; ge dem bara lite tid.

[73:19] Detta är en påminnelse; låt den som vill välja vägen till sin Herre.

[109:1] Säg, "O ni som inte tror. [109:2] "Jag dyrkar inte det ni dyrkar. [109:3] "Ej heller dyrkar ni det jag dyrkar. [109:4] "Ej heller kommer jag någonsin att dyrka det ni dyrkar. [109:5] "Ej heller kommer ni någonsin att dyrka det jag dyrkar. [109:6] "Ni har er religion, och jag har min religion."


Och dessa verser är för de som har sjukdom i hjärta :

[9:29] Ni ska slå tillbaka mot de som varken tror på GUD eller Sista Dagen, eh heller förbjuder de vad GUD och Hans budbärare förbjudit, ej heller rättar de sig efter sanningens religion - bland de som mottagit skriften - tills de betalar skatten som ska betalas, villigt eller ovilligt.

[33:33] Ni ska slå er till ro i era hem, och inte umgås för mycket med människorna, som ni brukade göra tidigare, under okunnighetens dagar. Ni ska iakttaga Kontaktbönerna (Salat), ge den obligatoriska välgörenheten (Zakat), och lyda GUD och Hans budbärare. GUD vill ta bort allt oheligt från er, O ni som bor runt den Heliga Helgedomen, och rena er fullständigt.

[59:2] Det var Han som tvingade de som inte trodde bland skriftens folk att flytta från sina hem i en massutvandring. Man trodde aldrig att de skulle ge sig av, och de trodde att deras förberedelser skulle skydda dem från GUD. Men sedan kom GUD till dem på ett sätt de aldrig förväntat sig, och satte skräck i deras hjärtan. Således övergav de sina hem av egen fri vilja, jämte påtryckningar från de troende. Ni borde ta lärdom av detta, O ni som kan se. [59:3] Om GUD inte tvingat dem att ge sig av, skulle Han ha bestraffat dem i detta livet (ännu värre än att tvinga dem att ge sig av). I Livet Efter Detta kommer Han att överlämna dem till Helvetets straff.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar