måndag 17 juli 2023

Om att vara medlidsam

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                           2023-07-17

Först:

[3:7] Han sände ner denna skrift till er med okomplicerade verser, vilka utgör det väsentliga i skriften, liksom mångtydiga och allegoriska verser. De som hyser tvivel i sina hjärtan, kommer att ägna sig åt de mångtydiga verserna för att skapa förvirring, och för att få fram en viss mening. Ingen känner till dess sanna innebörd förutom GUD och de som är väl grundade i kunskap. De säger, "Vi tror på detta allt det här kommer från vår Herre." Endast de med intelligens kommer att ta sig i akt.

[39:18] Det är de som undersöker alla ord, och sedan följer de bästa. Det är dessa som GUD har väglett; det är dessa som besitter intelligens.

[39:23] GUD har uppenbarat häri den bästa Hadith; en bok som är konsekvent och som visar båda riktningarna (till Himlen och Helvetet). Huden på de som vördar sin Herre ryser av den, sedan mjuknar deras hudar och deras hjärtan inför GUDs budskap. Sådan är GUDs vägledning; Han ger den till vem Han vill. Vad gäller de som sänts vilse av GUD, kan ingenting vägleda dem.

[39:55] Och följ den bästa vägen som pekats ut för er av er Herre, innan straffet överrumplar er plötsligt, när ni minst anar det.


Och dessa verser är för de som är välgrundad i kunskap :

Matthew 5:7    Blessed are the merciful, for they shall obtain mercy. 

[3:159] Det var nåd från GUD att du blev medlidsam gentemot dem. Om du varit hård och elakhjärtad skulle de ha övergivit dig. Ha därför överseende med dem, be om förlåtelse för dem, och rådfråga dem. När du väl fattat ett beslut, genomför din plan och lita på GUD. GUD älskar de som litar på Honom.

[7:199] Ni ska tillgripa förlåtelse, förespråka tolerans, och ignorera de okunniga.

[9:64] Hycklarna oroar sig för att en sura ska uppenbaras som avslöjar vad som finns i deras hjärtan. Säg, "Fortsätt ni att håna. GUD kommer att avslöja exakt vad ni är rädda för."

[9:74] De svär vid GUD att de aldrig har sagt det, trots att de yttrat ordet av otro; de har inte trott efter att ha varit underkastade. I själva verket gav de upp något de aldrig hade. De har gjort uppror trots att GUD och Hans budbärare öst dem med nåd och gåvor. Om de ångrar sig, skulle det vara det bästa för dem. Men om de vänder sig bort, kommer GUD att överlämna dem till ett smärtsamt straff i detta livet och i Livet Efter Detta. De kommer inte att hitta någon på jorden att vara deras herre och mästare.

[10:41] Om de avvisar dig, säg, "Jag har mina gärningar och ni har era gärningar. Ni är inte inte att klandra för någonting jag gör, och jag är inte att klandra för någonting ni gör."

[13:22] De söker ihärdigt sin Herre, iakttager Kontaktbönerna (Salat), spenderar från våra gåvor till dem i hemlighet och öppet, och de bemöter ondska med godhet. Dessa har förtjänat den bästa boningen.

[14:24] Ser ni inte att GUD citerat exemplet på det goda ordet som ett bra träd vars rot är stadigt förankrat, och vars grenar sträcker sig högt mot skyn?

[16:125] Du ska bjuda in till din Herres väg med visdom och vänlig upplysning, och diskutera med dem på bästa möjliga sätt. Er Herre vet bäst vem som avvikit från Hans väg, och Han vet bäst vilka som är vägledda.

[17:38] Allt dåligt beteende fördöms av er Herre.

[17:53] Säg till mina tjänare att behandla varandra på bästa möjliga sätt, för djävulen kommer alltid att försöka skapa osämja mellan dem. Djävulen är säkerligen människans ivrigaste fiende.

[19:12] "O Johannes, du ska starkt upprätthålla skriften." Vi begåvade honom med visdom, även i hans ungdom. [19:13] Och (vi begåvade honom med) vänlighet från oss, och renhet, för han var rättfärdig.

[20:43] "Gå till Farao, för han har syndat. [20:44] "Tala vänligt till honom; kanske tar han sig i akt, eller blir vördnadsfull."

[23:96] Bemöt därför deras onda verk med godhet; vi är fullt medvetna om deras anspråk.

[25:63] De som dyrkar den Nådigaste är de som träder varsamhet på jorden, och när de okunniga talar till dem yttrar de endast frid.

[28:54] Till dessa ger vi dubbel belöning, för att de ihärdigt håller ut. De bemöter onda verk med goda verk, och från våra gåvor till dem, ger de.

[31:18] "Du ska inte behandla människorna arrogant, ej heller ska du färdas högfärdigt på jorden. GUD älskar inte de arroganta som skryter. [31:19] "Gå ödmjukt och sänk din röst - den fulaste rösten är åsnans röst."

[33:48] Lyd inte de icke troende och hycklarna, ignorera deras förolämpningar, och sätt din tillit till GUD; GUD räcker som försvarare.

[39:53] Proklamera: "O Mina tjänare som överskred gränserna, misströsta aldrig om GUDs nåd. För GUD förlåter alla synder. Han är Förlåtare, Barmhärtigast."

[33:70] O ni som tror, vörda GUD och yttra endast de korrekta yttrandena.

[41:34] Ett bra svar och ett dåligt svar är inte likvärdigt. Använd det bästa möjliga svaret. På så sätt kan den som brukade vara er fiende bli er bästa vän.

[42:37] De undviker grova synder och ondska, och när förargade förlåter de.

[43:89] Ni ska ignorera dem och säga, "Frid;" de kommer säkerligen att få veta.

[45:14] Säg till de som trodde att förlåta de som inte förväntar sig GUDs dagar. Han kommer till fullo att ersätta alla för allt de förtjänat.

[49:11] O ni som tror, inga människor ska förlöjliga andra människor, för de kanske är bättre än dem. Ej heller ska några kvinnor förlöjliga andra kvinnor, för de kanske är bättre än dem. Ej heller ska ni håna varandra, eller driva med era namn. Att återgå till syndighet efter att ha uppnått tro är verkligen ondskefullt. De som inte ångrar sig efter det, är de som överträder. [49:12] O ni som tror, ni ska undvika all misstänksamhet, för till och med bara lite misstänksamhet är syndigt. Ni ska inte spionera på varandra, ej heller ska ni baktala varandra; det är lika avskyvärt som att äta köttet av er döda bror. Ni hyser verkligen avsky mot detta. Ni ska iakttaga GUD. GUD är Frälsaren, Barmhärtigast.

[60:7] GUD kanske ändrar fiendskapen mellan er och dem till kärlek. GUD är Allsmäktig. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[73:10] Och var ihärdig trots deras yttranden, och ignorera dem på ett vänligt sätt.


Och dessa verser är för de som har sjukdom i hjärta :

[5:54] O ni som tror, om ni återgår från er religion, kommer GUD att ersätta er med människor som Han älskar och som älskar Honom. De kommer att vara snälla med de troende, hårda mot de icke troende, och kommer att sträva för GUDs sak utan rädsla för något klander. Sådan är GUDs välsignelse; Han ger den till vem Han vill. GUD är Rik, Allvetande.

[7:175] Skildra för dem nyheterna om den som fick våra bevis, men som valde att ignorera dem. Följaktligen satte djävulen efter honom, tills han gick vilse. [7:176] Om vi så önskat, skulle vi ha kunnat upphöja honom därmed, men han insisterade på att hålla sig fast vid jorden, och ägnade sig åt sina egna åsikter. Således liknar han hunden; vare sig man klappar honom eller skäller på honom, flåsar han. Sådana är människor som avvisar våra bevis. Skildra dessa berättelser, så att de ska kunna reflektera.

[9:73] O du profet, sträva mot de icke troende och mot hycklarna, och var hård när du handskas med dem. Helvetet är deras öde; vilken miserabel boning!

[24:2] Äktenskapsbryterskan och äktenskapsbrytaren ska ni piska med hundra rapp vardera. Tveka inte av medömkan från att utföra GUDs lag, om ni verkligen tror på GUD och den Sista Dagen, och låt en grupp troende bevittna deras straff.

[47:12] GUD ger de som tror och för ett rättfärdigt liv tillträde till trädgårdar med flytande bäckar. Vad gäller de som inte tror, bor de och äter som djuren äter, och hamnar sedan i helveteselden.

[48:29] Muhammed GUDs budbärare och de med honom, är hårda och stränga mot de som inte tror, men snälla och medlidsamma mot varandra. Man ser dem buga sig och prostrera i sin strävan efter GUDs välsignelser och godkännande. Deras märken finns i deras ansikten, till följd av prostrering. Detta är samma exempel som i Toran. Deras exempel i Evangeliet är likt plantor som växer sig högre och starkare, som förnöjer jordbrukarna. På så sätt gör Han de icke troende ursinniga. GUD lovar de ibland dem som tror och för ett rättfärdigt liv, förlåtelse och en stor belöning.

[60:4] Ett bra exempel har satts för er av Abraham och de med honom. De sa till sitt folk, "Vi förkastar er och idolerna ni dyrkar vid sidan av GUD. Vi tar avstånd ifrån er, och ni kommer inte att se någonting från oss förutom fiendskap och hat tills ni tror på ENDAST GUD."* Abraham begick dock ett misstag när han sa till sin far, "Jag kommer att be för din förlåtelse,** men jag har ingen makt att skydda dig från GUD." "Vår Herre, vi litar på Dig, och underkastar oss Dig; till Dig är det slutliga ödet.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar