söndag 23 juli 2023

Om skapelsen av himlar och jorden

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-07-23

Först:

[3:7] Han sände ner denna skrift till er med okomplicerade verser, vilka utgör det väsentliga i skriften, liksom mångtydiga och allegoriska verser. De som hyser tvivel i sina hjärtan, kommer att ägna sig åt de mångtydiga verserna för att skapa förvirring, och för att få fram en viss mening. Ingen känner till dess sanna innebörd förutom GUD och de som är väl grundade i kunskap. De säger, "Vi tror på detta allt det här kommer från vår Herre." Endast de med intelligens kommer att ta sig i akt.

[39:18] Det är de som undersöker alla ord, och sedan följer de bästa. Det är dessa som GUD har väglett; det är dessa som besitter intelligens.

[39:23] GUD har uppenbarat häri den bästa Hadith; en bok som är konsekvent och som visar båda riktningarna (till Himlen och Helvetet). Huden på de som vördar sin Herre ryser av den, sedan mjuknar deras hudar och deras hjärtan inför GUDs budskap. Sådan är GUDs vägledning; Han ger den till vem Han vill. Vad gäller de som sänts vilse av GUD, kan ingenting vägleda dem.

[39:55] Och följ den bästa vägen som pekats ut för er av er Herre, innan straffet överrumplar er plötsligt, när ni minst anar det.

Och Jehova skapade himlarna och jorden, Allah behöver bara säga "bli" och det "är" :

[19:35] Det passar inte GUD att Han får en son, Prisad vare Han. För att få någonting gjort säger Han helt enkelt till det, "Var," och det är. 

Romarna 14:11 ”’Så sant jag lever’, säger Jehova, ’för mig skall varje knä böja sig, och varje tunga skall öppet erkänna Gud.’ 


Och dessa verser är för de som är välgrundad i kunskap :

[7:54] Er Herre är den ende GUDen; som skapade himmlarna och jorden på sex dagar, och sedan tog all auktoritet i besittning. Natten hinner ikapp dagen medan den outtröttligt följer den, och solen, månen och stjärnorna är satta att tjäna under Hans kommando. Utan tvivel kontrollerar Han alla skapelser och alla befallningar. Överlägsen Allt är GUD, universums Herre.

[11:7] Han är Den som skapade himmlarna och jorden på sex dagar och Hans (jordliga) herravälde var helt täckt av vatten för att testa er och för att urskilja de bland er som verkar rättfärdighet. Ändå, när du säger, "Ni kommer att återupplivas efter döden," brukade de som inte trodde säga, "Detta är uppenbarligen magi."

[25:59] Han är Den som skapade himmlarna och jorden, och allting dem emellan, på sex dagar, och antog därefter all auktoritet. Den Nådigaste; fråga de väl grundade i kunskap om Honom.

[32:4] GUD är Den som skapade himmlarna och jorden, och allting dem emellan på sex dagar, och antog sedan all auktoritet. Ni har ingen annan än Honom som Herre, ej heller har ni någon medlare. Ska ni då inte ta er i akt?

[50:38] Vi har skapat himmlarna och jorden, och allting dem emellan, på sex dagar, och ingen trötthet berörde oss.

[57:4] Han är Den som skapade himmlarna och jorden på sex dagar, och antog sedan all auktoritet. Han är medveten om allt som går ner i jorden, och allt som kommer upp ur den, och allt som kommer ner från skyn, och allt som stiger upp i den. Han är med er vart ni än må vara. GUD Ser allt ni gör.

[41:9] Säg, "Ni tror inte på Den som skapat jorden på två dagar, och ni sätter upp idoler att mätas med Honom, trots att Han är universums Herre."

[41:12] Således fulländade Han de sju universumen på två dagar, och grundlade lagarna för varje universum. Och vi smyckade det lägsta universumet med belysningar, och placerade vakter omkring det. Sådan är den Allsmäktiges, den Allvetandes design.



Och denna vers är för de som är klentrogna:

[10:3] Er enda herre är GUD: Den som skapade himmlarna och jorden på sex dagar och sedan tog all auktoritet i besittning. Han kontrollerar alla ting. Det finns ingen medlare, förutom enligt Hans vilja. * Sådan är GUD er Herre. Ni ska dyrka Honom. Ska ni då inte ta er i akt?

* Det finns ingen medlare


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar