onsdag 19 juli 2023

Om verser mot de illasinnade, del 1

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-07-19

[3:195] Deras Herre besvarade dem: "Jag misslyckas aldrig belöna någon arbetare ibland er för det arbete ni gör, vare sig ni är manliga eller kvinnliga - ni är jämlika. Följaktligen, för de som immigrerar, som tvingas lämna sina hem, som förföljs på grund av Mig, som kämpar och dödas, kommer Jag att lindra deras synder och ge dem tillträde till trädgårdar med flytande bäckar." Sådan är belöningen från GUD. GUD besitter den yttersta belöningen.

[18:54] Vi har skildrat alla sorters exempel i denna Koran, men människan är en ytterst argumentativ varelse.

[23:61] De är ivriga med att göra rättfärdiga verk; de tävlar om att göra dem.

[33:52] Utöver dessa kategorier som beskrivits för dig (Mohammed), får du inte gifta dig med någon annan kvinna, ej heller kan du ersätta en ny fru (från de förbjudna kategorierna), hur mycket du än beundrar deras skönhet.* Du måste vara nöjd med de som redan gjorts lagliga för dig. GUD granskar alla ting.

* med andra ord kvinnorna kan visa sin ansikte och hår.

[36:45] Ändå, när de blir tillsagda, "Lär från ert förflutna för att verka rättfärdighet för er framtid, så att ni må uppnå nåd," [36:46] Oavsett vilket sorts bevis de än får från sin Herre, ignorerar de ständigt det.

[43:17] När en av dem får nyheter (om en dotter) som de tillskrivit den Nådigaste, mörknar hans ansikte av olycka och ilska! [43:18] (De säger,) "Vad är det för bra med en avkomling som uppfostras till att vara vacker, som inte kan hjälpa till i krig?"

[16:25] De kommer att få stå till svars för sina synder på Återuppståndelsens Dag, allihop, även för synder som förvärvats av alla som de vilseledde genom sin okunnighet. Vilken miserabel börda!

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar