söndag 30 juli 2023

Om imamer

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-07-30

[9:31] De har satt upp sina religiösa ledare * och lärda som herrar i stället för GUD. Andra avgudade Messias, Marias son. De var alla beordrade att dyrka endast en gud. Det finns ingen gud förutom Han. Prisad vare Han, högt överlägsen något partnerskap.

* Som Irans ledare.

[9:34] O ni som tror, många religiösa ledare och predikare tar människornas pengar olagligt*, och avviker från GUDs väg. Lova de som samlar på sig guld och silver, och som inte spenderar det för GUDs sak, ett smärtsamt straff.

* Som Irans forna ledare som tvingade folk betala frivilliga belopp till hans konto (konto nr. 100)

[33:66] Dagen de kastas i Helvetet kommer de att säga, "O, vi önskar att vi lytt GUD, och lytt budbäraren." [33:67] De kommer också att säga, "Vår Herre, vi har lytt våra mästare och ledare*, men de vilseledde oss. [33:68] "Vår Herre, ge dem det dubbla straffet, och förbanna med dem en stor förbannelse."

* Man valde och trodde blint på sina ledare och imamer.

[4:84] Du ska kämpa för GUDs sak; du ansvarar endast för din egen själ * , och uppmana de troende att göra detsamma. GUD kommer att neutralisera kraften hos de som inte tror. GUD är mycket mäktigare och mycket effektivare.

* imamer tvingar folket med religion i Iran.

[5:44] Vi har sänt ner Toran, som innehåller vägledning och ljus. Härskande enligt den gjorde de Judiska profeterna, liksom rabbierna och prästerna, som fastställt för dem i GUDs skrift, och som bevittnat av dem. Högakta därför inte mänskliga varelser; högakta Mig i stället. Och byt inte ut Mina uppenbarelser för ett billigt pris. De som inte styr enligt GUDs uppenbarelser, är de icke troende.

[21:73] Vi gjorde dem* till imamer som vägledde enligt våra budord, vi lärde dem hur man verkar rättfärdighet, hur man iakttager Kontaktbönerna (Salat) och den obligatoriska välgörenheten (Zakat).* För oss, var de trogna dyrkare.

* Abraham, Lot, Isak, Jakob.

[28:41] Vi gjorde dem * till imamer , som ledde sitt folk till Helvetet. Dessutom kommer de inte att ha någon hjälp på Återuppståndelsens Dag.

* Farao och hans folk

[39:3] Religionen ska absolut vara hängiven endast GUD. De som sätter upp idoler vid sidan av Honom säger, "Vi avgudar dem bara för att de ska föra oss närmare GUD; för de har en bättre position!" GUD kommer att döma dem beträffande deras tvister. GUD vägleder inte sådana lögnare, icke troende.

[39:43] Har de uppfunnit medlare som kan medla mellan dem och GUD? Säg, "Tänk om de inte har någon makt, eller insikt?" [39:44] Säg, "All medling tillhör GUD." All makt i himmlarna och på jorden tillhör Honom, därefter kommer ni att föras tillbaka till Honom.

[42:21] De följer idoler som fastställer religiösa lagar för dem som aldrig auktoriserats av GUD. Vore det inte för ett förutbestämt beslut, skulle de ha dömts omedelbart. De som överträder har verkligen ådragit sig ett smärtsamt straff.

[53:32] De undviker grova synder och överträdelser, bortsett från mindre förseelser. Er Herres förlåtelse är enorm. Han har varit fullt medveten om er sedan Han initierade er från jorden, och medan ni var embryon i era mödrars sköten. Förhärliga därför inte er själva *; Han är fullt medveten om de rättfärdiga.

* Som man upphöjer religiösa ledare i Iran.



I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar