tisdag 25 juli 2023

Om att önska bli muslim

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-07-25

Tänk dig att någon vill bli muslim men han har det svårt för det för att det finns 50 tals islamiska länder med sina grundnorm och sharialagar och oskrivna seder. Han utmanar dessa länder och deras imamer enligt en vers ur Koran :

[3:61] Om någon argumenterar med dig trots kunskapen du fått, säg, "Låt oss samla våra barn och era barn, våra kvinnor och era kvinnor, oss själva och er själva, och låt oss sedan åkalla GUDs förbannelse över de som ljuger."

Och han refererar också till dessa verser:

[13:25] Vad gäller de som kränkt GUDs förbund efter att ha lovat upprätthålla det, som splittrar det som enligt GUD ska vara förenat, och som begår ondska, har de ådragit sig fördömelse; de har ådragit sig det värsta ödet.

[23:52] Sådan är er församling - en församling - och Jag är er Herre; ni ska vörda Mig. [23:53] Men de delade upp sig i tvistande grupper; varje grupp nöjd med sitt.

[34:19] Men de (blev otacksamma och) utmanade: "Vår Herre, det spelar ingen roll för oss om Du utökar längden på våra resor (utan några anhalter)." På så sätt kränkte de sina egna själar. Följaktligen, gjorde vi dem till historia, och splittrade dem i små grupper över hela landet. Detta borde förse de ihärdiga och tacksamma med tankeställare.

[42:13] Han fastställde för er samma religion som fastställdes för Noak, och vad vi inspirerat dig, och vad vi fastställt för Abraham, Moses, och Jesus: "Ni ska upprätthålla denna religion, och dela inte på den." Idoldyrkarna kommer starkt att ogilla det du uppmanar dem att göra. GUD återtar till Sig vem han vill; Han vägleder till Sig endast de som totalt underkastar sig.

[6:116] Lyder du majoriteten av människor på jorden, kommer de att avleda dig från GUDs väg. De följer endast hypoteser; de bara gissar.

[12:106] Majoriteten av de som tror på GUD, gör inte det utan att begå idoldyrkan.

Så han undrar att dessa länder kommer att acceptera utmaningen ?


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar