lördag 22 juli 2023

Om att ihärdigt hålla ut, trots förföljelse

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste 2023-07-22

Först:

[3:7] Han sände ner denna skrift till er med okomplicerade verser, vilka utgör det väsentliga i skriften, liksom mångtydiga och allegoriska verser. De som hyser tvivel i sina hjärtan, kommer att ägna sig åt de mångtydiga verserna för att skapa förvirring, och för att få fram en viss mening. Ingen känner till dess sanna innebörd förutom GUD och de som är väl grundade i kunskap. De säger, "Vi tror på detta allt det här kommer från vår Herre." Endast de med intelligens kommer att ta sig i akt.

[39:18] Det är de som undersöker alla ord, och sedan följer de bästa. Det är dessa som GUD har väglett; det är dessa som besitter intelligens.

[39:23] GUD har uppenbarat häri den bästa Hadith; en bok som är konsekvent och som visar båda riktningarna (till Himlen och Helvetet). Huden på de som vördar sin Herre ryser av den, sedan mjuknar deras hudar och deras hjärtan inför GUDs budskap. Sådan är GUDs vägledning; Han ger den till vem Han vill. Vad gäller de som sänts vilse av GUD, kan ingenting vägleda dem.

[39:55] Och följ den bästa vägen som pekats ut för er av er Herre, innan straffet överrumplar er plötsligt, när ni minst anar det.



Och dessa verser är för de som är välgrundad i kunskap :

[14:11] Deras budbärare sa till dem, "Vi är bara människor som er, men GUD välsignar vem Han vill bland Sina tjänare. Vi skulle omöjligt kunna visa er någon form av auktorisation, förutom enligt GUDs vilja. På GUD ska de troende lita. [14:12] "Varför skulle vi inte lita på GUD, när Han har väglett oss på våra vägar? Vi kommer ihärdigt att hålla ut, trots er förföljelse. Till GUD ska alla som förtröstar sätta sin tillit.

[16:41] De som emigrerade för GUDs sak för att de var förföljda, kommer vi säkerligen att kompensera rikligt i detta livet, och belöningen i Livet Efter Detta är ännu större, om de bara visste.

[16:96] Det som ni har tar slut, men det som GUD har varar för evigt. Vi kommer säkerligen att belöna de som ihärdigt håller ut; vi kommer att belöna dem för deras rättfärdiga verk.

[16:110] Vad gäller de som emigrerar på grund av förföljelse, som sedan fortsätter att sträva och ihärdigt hålla ut, är er Herre, på grund av allt detta, Förlåtare, Barmhärtigast.

[4:75] Varför skulle vi inte kämpa för GUDs sak när svaga män, kvinnor och barn ber: "Vår Herre, befria oss från detta samhälle, vars människor utövar förtryck, var Du vår Herre och Mästare."

[2:177] Rättfärdighet är inte att vända era ansikten mot öst eller väst. Rättfärdiga är de som tror på GUD, på den Sista Dagen, på änglarna, på skriften, och på profeterna; och gladlynt ger de pengarna till släktingarna, de föräldralösa, de behövande, den resande främlingen, tiggaren, och för att befria slavarna; och de iakttager Kontaktbönerna (Salat), ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat); de håller alltid sitt ord när de lovar något; de håller ihärdigt ut trots förföljelse, motgång och krig. Dessa är de sanningsenliga; dessa är de rättfärdiga.

[18:20] "Om de upptäcker dig kommer de att stena dig, eller tvinga dig att återgå till deras religion, och då kan du aldrig lyckas."

[22:38] GUD försvarar de som tror. GUD älskar inte någon bedragare, otacksam. [22:39] Tillåtelse får de som blir förföljda, eftersom orättvisa drabbat dem, och GUD kan sannerligen hjälpa dem. [22:40] De vräktes med orätt från sina hem, av ingen annan anledning än för att de sa, "Vår Herre är GUD." Vore det inte för att GUD stöttat vissa människor mot andra, skulle kloster, kyrkor, synagogor och moskéer - där man regelbundet firar minnet av GUDs namn - blivit förstörda. Absolut, GUD stödjer den som stödjer Honom. GUD är Mäktig, Allsmäktig.

[22:58] De som emigrerar för GUDs sak, och som därefter dödas eller dör, kommer GUD säkerligen att överösa med goda gåvor. GUD är verkligen den bästa Försörjaren.

[22:60] Det har fastställts, att om någon hämnas en orättvisa han oförtjänt drabbats av, rättvist, och därefter förföljs på grund av detta, kommer GUD absolut att hjälpa honom. GUD är Benådare, Förlåtande.

[23:111] "Jag har belönat dem idag som gengäld för deras ihärdighet, genom att göra dem till vinnare."

[28:57] De sa, "Följer vi din vägledning kommer vi att utsättas för förföljelse." Etablerade vi inte en Helig Helgedom för dem, till vilken alla sorters frukter erbjuds, som en gåva från oss? Sannerligen, de flesta av dem vet inte.

[29:59] Det är de som ihärdigt håller ut, och litar på sin Herre.

[30:60] Därför ska ni ihärdigt hålla ut - för GUDs löfte är sant - och låt dig inte avskräckas av de som inte uppnått övertygelse.

[33:39] De som förmedlar GUDs budskap, och som vördar endast Honom, ska aldrig frukta någon annan än GUD. GUD är den mest effektive rannsakaren.

[42:39] När de drabbas av stor orättvisa, står de upp för sina rättigheter. [42:40] Trots att den rättvisa bestraffningen för en orättvisa är ett likvärdigt straff, belönas de som förlåter och bibehåller rättfärdighet av GUD. Han älskar inte de orättvisa. [42:41] De som står upp för sina rättigheter när en orättvisa kommer deras väg, begår definitivt inget fel.

[44:20] "Jag söker skydd hos min Herre och er Herre, om ni motarbetar mig. [44:21] "Om ni inte vill tro, låt mig då helt enkelt vara ifred."

[47:31] Vi kommer säkerligen att testa er, för att urskilja de ibland er som strävar och som ihärdigt håller ut. Vi måste avslöja era verkliga egenskaper.

[59:8] (Ni ska ge) till de behövande som immigrerade. De vräktes från sina hem och berövades på sina ägodelar för att de sökte GUDs nåd och förnöjelse, och för att de stöttade GUD och Hans budbärare. Dessa är de sanningsenliga.

[68:48] Du ska ihärdigt hålla ut med att utföra er Herres befallningar. Var inte som (Jonas) som ropade från fiskens insida.

[76:12] Han belönar dem för deras ihärdighet med Paradis, och silke.

[3:200] O ni som tror, ni ska vara ihärdiga, ni ska hålla ut, ni ska vara förenade, ni ska iaktta GUD, så att ni ska kunna lyckas.

[3:172] För de som besvarar GUD och budbäraren trots den förföljelse de får utstå, upprätthåller sina goda gärningar och för ett rättfärdigt liv, en stor belöning.

[3:175] Djävulens system är att sätta rädsla i sina objekt. Frukta inte dem, utan frukta Mig i stället, om ni är troende.


Och dessa verser är för de som är inte ihärdiga :

Med andra ord att ljuga och förneka tron är inget problem.

[16:106] De som inte tror på GUD, efter att ha uppnått tro, som sedan nöjer sig helt med att inte tro, har ådragit sig vrede från GUD. De enda som kan förlåtas är de som tvingas erkänna otro medan deras hjärtan är fulla av tro. [16:107] Det är för att de prioriterat detta livet över Livet Efter Detta, och GUD vägleder inte sådana icke troende människor.

[3:28] De troende förenar sig aldrig med de icke troende i stället för de troende. De som gör det förvisas från GUD. Hit räknas inte de som tvingas göra det för att undvika förföljelse. GUD gör er aktsamma på att ni ska vörda endast Honom. Till GUD kommer ni slutligen att återvända.



I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar