måndag 17 juli 2023

Om kristna och judar

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-07-17

Sidan har problem med typsnitt !

Först:

[3:7] Han sände ner denna skrift till er med okomplicerade verser, vilka utgör det väsentliga i skriften, liksom mångtydiga och allegoriska verser. De som hyser tvivel i sina hjärtan, kommer att ägna sig åt de mångtydiga verserna för att skapa förvirring, och för att få fram en viss mening. Ingen känner till dess sanna innebörd förutom GUD och de som är väl grundade i kunskap. De säger, "Vi tror på detta allt det här kommer från vår Herre." Endast de med intelligens kommer att ta sig i akt.

[39:18] Det är de som undersöker alla ord, och sedan följer de bästa. Det är dessa som GUD har väglett; det är dessa som besitter intelligens.

[39:23] GUD har uppenbarat häri den bästa Hadith; en bok som är konsekvent och som visar båda riktningarna (till Himlen och Helvetet). Huden på de som vördar sin Herre ryser av den, sedan mjuknar deras hudar och deras hjärtan inför GUDs budskap. Sådan är GUDs vägledning; Han ger den till vem Han vill. Vad gäller de som sänts vilse av GUD, kan ingenting vägleda dem.

[39:55] Och följ den bästa vägen som pekats ut för er av er Herre, innan straffet överrumplar er plötsligt, när ni minst anar det.



Och dessa verser är för de som är välgrundad i kunskap :

[3:55] Följaktligen sa GUD, "O Jesus, Jag tänker avsluta ditt liv, upphöja dig till Mig, och befria dig från de icke troende. Jag kommer att upphöja de som följer dig över de som inte tror, till Återuppståndelsens Dag. Därefter kommer ni slutligen att återvända till Mig, allesamman, då Jag kommer att döma ibland er beträffande era tvister.

[2:65] Ni har sett de ibland er som vanhelgat Sabbaten. Vi sa till dem, "Bli lika avskyvärda som apor."

[2:113] Judarna sa, "De Kristna har ingen basis," medan de Kristna sa, "Judarna har ingen basis." Ändå läser båda skriften. Sådana uttalanden kommer från de som inte har någon kunskap. GUD kommer att döma dem på Återuppståndelsens Dag beträffande deras tvister.

[2:122] O Israels barn, minns Min hjälp som Jag gav er, och att Jag välsignade er mer än något annat folk.

[3:199] Vissa av de som följer de tidigare skrifterna tror verkligen på GUD och på det som uppenbarats för dig, och på det som uppenbarats före dig. De vördar GUD, och byter aldrig ut GUDs uppenbarelser för ett ringa pris. Dessa kommer att få sin belöning från sin Herre. GUD är den mest effektive granskaren.

[4:154] Och vi höjde berget Sinai över dem när vi slöt förbundet med dem*. Och vi sa till dem, "Vanhelga inte Sabbaten." Vi slöt sannerligen ett högtidligt förbund med dem. [4:155] (De ådrog sig fördömelse) för att ha kränkt sitt förbund, förkastat GUDs uppenbarelser, dödat profeterna orättmätigt och för att ha sagt, "Vi har bestämt oss!" I själva verket är GUD Den som förseglat deras sinnen på grund av deras otro, vilket är orsaken till att de inte lyckas tro, förutom sällan. [4:156] (De har fördömts) för att inte ha trott, och för att ha yttrat en grov lögn om Maria. [4:157] Och för att ha påstått att de dödat Messias, Jesus, Marias son, GUDs budbärare. I själva verket dödade de honom aldrig - de fick tro att de gjorde det. Alla grupper som tvistar i denna fråga är fulla av tvivel om detta. De har ingen kunskap; de bara gissar. Absolut dödade de honom aldrig.

* Vad var det för förbund? De skulle vara förenad och försvara det förlovade landet...

[5:47] Evangeliets folk ska styra enligt GUDs uppenbarelser däri. De som inte styr enligt GUDs uppenbarelser är de onda. [5:48] Sedan uppenbarade vi denna skrift för dig, sanningsenligt, som bekräftar tidigare skrifter och ersätter dem. Du ska styra ibland dem enligt GUDs uppenbarelser, och följ inte deras önskemål om de skiljer sig från sanningen som kommit till dig. För var och en av er har vi fastställt lagar och olika riter. Om GUD så önskat, skulle Han ha gjort er till en församling. Men Han testar er på så sätt genom uppenbarelserna Han givit var och en av er. Ni ska tävla i rättfärdighet. Till GUD ska ni slutligen återvända - allihop - och då kommer Han att informera er om allt ni tvistat om.

[5:66] Om bara de skulle upprätthålla Toran och Evangeliet, och det som sänts ner till dem från deras Herre häri, skulle de överösas med välsignelser från ovan dem och från under deras fötter. En del av dem är rättfärdiga, men många av dem begår ondska.

[7:138] Vi förde Israels Barn över havet. När de passerade människor som dyrkade statyer sa de, "O Moses, gör en gud till oss, som liknar gudarna de har." Han sa, "Ni är verkligen okunniga människor. [7:139] "Dessa människor begår en hädelse, för det de gör är katastrofalt för dem. [7:140] "Ska jag söka annat än GUD till att vara er gud, när Han välsignat er mer än någon annan i världen?" [7:141] Minns att vi befriade er från Faraos folk, som bar ansvaret för den värsta förföljelsen av er, genom att döda era söner och skona era döttrar. Det var en krävande prövning från er Herre.

[5:70] Vi har slutit ett förbund* med Israels Barn, och vi sände budbärare till dem. Var gång en budbärare kom till dem med något de inte tyckte om, förkastade de en del av dem, andra dödade de. [5:71] De trodde inte att de skulle testas, så de blev blinda och döva, sedan räddade GUD dem, men därefter blev många av dem blinda och döva igen. GUD ser allt de gör.

* Att flytta till sitt land.

[5:77] Säg, "O skriftens folk, ni ska inte överträda gränserna för er religion utöver sanningen, och följ inte åsikterna av människor som gått vilse, som vilselett massor av människor; de är långt borta från den rätta vägen."

[17:2] På liknande sätt gav vi Moses skriften och gjorde den till en ledstjärna för Israels Barn att: "Ni ska inte ha någon idol som Herre och Mästare vid sidan av Mig."

[29:46] Argumentera inte med skriftens folk (Judar, Kristna & Muslimer) förutom på bästa möjliga sätt såvida de inte överträder - och säg, "Vi tror på det som uppenbarades för oss, och på det som uppenbarades för er, vår gud och er gud är en och densamma; Honom är vi underkastade."

[5:13] Som konsekvens av att de kränkte förbundet fördömde vi dem, och lät deras hjärtan stelna. Följaktligen tog de orden ur sitt sammanhang och ignorerade en del av budorden de fått. Ni kommer fortsätta att se svek från dem, med undantag av ett fåtal av dem. Ni ska ha överseende med dem och ignorera dem. GUD älskar de välvilliga.

[5:20] Minns att Moses sa till sitt folk, "O mitt folk, minns GUDs välsignelser över er: Han utnämnde profeter från ert folk, gjorde er till kungar och gav er vad Han aldrig givit något annat folk. [5:21] "O mitt folk, gå in i det heliga landet som GUD har bestämt för er, gör ej uppror så att ni inte blir förlorare."

[5:64] Judarna sa till och med, "GUDs hand är bunden!" Det är deras händer som är bundna. De har fördömts för att ha yttrat en sådan hädelse. I stället är Hans händer vidöppna, spenderande som Han vill. Din Herres uppenbarelser till dig kommer säkerligen att få många av dem att falla djupare ner i överträdelse och otro. Följaktligen har vi överlämnat dem till inbördes ovilja och hat tills Återuppståndelsens Dag. Var gång de tänder krigets lågor släcker GUD dem. De rör sig ondskefullt på jorden, och GUD ogillar de som begår ondska. [5:65] Om bara skriftens folk tror och för ett rättfärdigt liv, kommer vi att lindra deras synder och ge dem tillträde till trädgårdar i lycksalighet.

[5:69] Säkerligen, de som tror, de som är Judiska, de som konverterat, och de Kristna; den som (1) tror på GUD och (2) tror på den Sista Dagen, och (3) för ett rättfärdigt liv, har ingenting att frukta, ej heller kommer de att sörja.

[6:52] Och avfärda inte de som ber till sin Herre dag och natt, som låter sig uppfyllas av endast Honom. Du ansvarar inte för deras bedömning, ej heller ansvarar de för bedömningen av dig. Avfärdar du dem, kommer du att vara en överträdare.

[9:111] GUD har köpt de troendes liv och pengar i utbyte mot Paradiset. Följaktligen kämpar de för GUDs sak, villiga att döda och dödas. Sådant är hans sanningsenliga löfte i Toran, Evangeliet och Koranen - och vem uppfyller sitt löfte bättre än GUD? Ni ska glädjas över ett sådant utbyte. Detta är den största triumfen. [9:112] Det är de som ångrar sig, dyrkar, prisar, bugar sig och prostrerar, förespråkar rättfärdighet, förbjuder ondska och upprätthåller GUDs lagar. Ge goda nyheter till sådana troende.

[10:68] De sa, "GUD har fått en son!" Prisad vare Han. Han är den Rikaste. Allting i himmlarna och allting på jorden tillhör Honom. Ni har inga bevis som stödjer en sådan hädelse. Säger ni om GUD vad ni inte vet någonting om?

[11:110] Vi har givit Moses skriften, men den ifrågasattes, och vore det inte för ett ord redan fastställts av er Herre, skulle de ha dömts omedelbart. De är fulla av tvivel om det, misstänksamma.

[17:55] Er Herre är den som bäst känner till alla i himmlarna och på jorden. Enligt denna kunskap föredrog vi vissa profeter över andra. Vi gav exempelvis David Psalmerna.

[28:5] Vi ville ge de förtryckta upprättelse på jorden, göra dem till ledare, och göra dem till arvtagare. [28:6] Och etablera dem på jorden, och låta Farao, Hamaan, och deras trupper få smaka på sin egen medicin.

[32:23] Vi har givit Moses skriften - hys inget tvivel om att möta Honom - och vi gjorde den till en vägledare för Israels Barn. [32:24] Vi utnämnde imamer från dem som vägledde enligt våra budord, för att de ihärdigt höll ut och uppnådde övertygelse om våra uppenbarelser.

[35:25] Om de inte tror dig, har även de som kom före dem inte trott. Deras budbärare gick till dem med tydliga bevis, och Psalmerna, och de upplysande skrifterna. [35:26] Därefter straffade Jag de som inte trodde; hur hemskt var inte Mitt straff!

[35:31] Det vi uppenbarat för dig i denna skrift är sanningen, och fullbordar alla tidigare skrifter. GUD är fullt Medveten om Sina tjänare, Den Som Ser.

[42:13] Han fastställde för er samma religion som fastställdes för Noak, och vad vi inspirerat dig, och vad vi fastställt för Abraham, Moses, och Jesus: "Ni ska upprätthålla denna religion, och dela inte på den." Idoldyrkarna kommer starkt att ogilla det du uppmanar dem att göra. GUD återtar till Sig vem han vill; Han vägleder till Sig endast de som totalt underkastar sig. [42:14] Ironiskt nog delade de upp sig i sekter först när kunskapen kommit till dem, på grund av avundsjuka och avsky gentemot varandra. Vore det inte för ett förutbestämt beslut från er Herre, om att ge dem uppskov under en bestämd tid, skulle de ha dömts omedelbart. De senare generationerna som ärvde skriften är verkligen fulla av tvivel. [42:15] Detta är vad du ska predika, och upprätthåll ihärdigt det du beordrats göra, och följ inte deras önskemål. Och förkunna: "Jag tror på alla skrifter som sänts ner av GUD. Jag beordrades att döma ibland er rättvist. GUD är vår Herre och er Herre. Vi har våra gärningar och ni har era gärningar. Det finns ingen otalt mellan oss och er. GUD kommer att sammanföra oss alla tillsammans; till Honom är det slutliga ödet."

[44:30] Samtidigt räddade vi Israels Barn från den förödmjukande förföljelsen. [44:31] Från Farao; han var en tyrann. [44:32] Vi har valt ut dem bland alla människor, medvetet. [44:33] Vi visade dem så många bevis, vilket utgjorde ett stort test.

[45:16] Vi har gett Israels barn skriften, visdom och profetskap, och försåg dem med goda gåvor; vi gav dem fler välsignelser än något annat folk. [45:17] Vi har gett dem klara budord häri. Ironiskt nog bestred de inte det förrän kunskapen kommit till dem. Detta på grund av avundsjuka från deras sida. Er Herre kommer säkerligen att döma dem på Återuppståndelsens Dag beträffande allt de tvistat om.

[57:16] Är det inte dags för de som trodde att öppna sina hjärtan för GUDs budskap, och sanningen som uppenbaras häri? De ska inte vara som anhängarna av tidigare skrifter, vars hjärtan förhårdnades med tiden, och till följd därav blev många av dem onda.

[57:27] Efter dem, sände vi våra budbärare. Vi sände Jesus, Marias son, och vi gav honom Injeel (Evangeliet), och vi satte godhet och nåd i hjärtat på hans anhängare. Men de uppfann erimitism, vilket aldrig föreskrivits för dem. Allt vi bad dem göra, var att upprätthålla budorden som godkänts av GUD. Men de upprätthöll inte budskapet som de borde ha gjort. Följaktligen gav vi de som trodde ibland dem deras belöning, medan många av dem var onda.

[19:29] Hon pekade på honom. De sa, "Hur skulle vi kunna tala med ett spädbarn i sin krubba?" [19:30] (Spädbarnet talade och) sa, "Jag är en GUDs tjänare. Han har givit mig skriften och utnämnt mig till profet. [19:31] "Han har välsignat mig vart jag än går, och ålagt mig att iakttaga Kontaktbönerna (Salat) och den obligatoriska välgörenheten (Zakat) så länge jag lever. [19:32] "Jag ska hedra min mor; Han har inte gjort mig till en olydig rebell. [19:33] "Och frid vare med mig dagen jag föddes, dagen jag dör, och dagen jag återupplivas." [19:34] Det var Jesus, Marias son, och det är sanningen om denna sak, som de fortsätter att tvivla på.



Och dessa verser är för de som har sjukdom i hjärta :

[5:72] De som säger att GUD är Messias, Marias son, är verkligen hedningar. Messias själv sa, "O Israels Barn, ni ska dyrka GUD; min Herre* och er Herre." GUD har förbjudit Paradiset för den som sätter upp en idol vid sidan av GUD, och Helvetet är hans öde. De onda har inga hjälpare. [5:73] De som säger att GUD är en tredjedel av en treenighet är verkligen hedningar. Det finns ingen gud förutom den ende guden. Om de inte avstår från att säga det, kommer de ibland dem som inte tror ådra sig ett smärtsamt straff.

[5:82] Ni kommer att märka att de troendes värsta fiender är Judarna och idoldyrkarna. Ni kommer också att märka att de människor som står de troende närmast vad gäller vänskap, är de som säger, "Vi är Kristna." Det är för att de har präster och munkar ibland sig, och de är inte arroganta.

[62:5] Exemplet på de som fick Toran, som sedan inte lyckades upprätthålla den, är som åsnan som bär på stora litterära verk.* Sannerligen miserabelt är exemplet på människor som förkastat GUDs uppenbarelser. GUD vägleder inte de onda människorna. [62:6] Säg, "O ni som är Judiska, om ni påstår att ni är GUDs utvalda, uteslutande alla andra människor, borde ni längta efter döden om ni talar sanning!"

* Samma sak gäller för shiiter med deras upphittade hadither .

[98:6] De som inte trodde bland skriftens folk, och idoldyrkarna, har ådragit sig Gehennas eld för evigt. De är de värsta varelserna.



I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar