torsdag 15 februari 2024

Profeterna & omtalade personer, enligt Koran, Del 45

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2024-02-15

[54:18] `Ãd misstrodde. Till följd därav, hur hemskt var inte Mitt straff efter varningarna. [54:19] Vi sände våldsamma vindar över dem, på en dag med oupphörligt elände. [54:20] Det kastade runt människorna som om de vore vissna palmträdstammar. [54:21] Hur hemskt var inte Mitt straff efter varningarna!

[54:23] Thamûd avvisade varningarna. [54:24] De sa, "Ska vi följa en av oss; en människa? Då kommer vi att gå vilse, och hamna i Helvetet. [54:25] "Kom budskapet ner till honom i stället för oss? Han är en uppenbar lögnare." [54:26] I morgon kommer de att få veta vem den uppenbara lögnaren är. [54:27] Vi sänder kamelen som ett test för dem. Betrakta dem och ha tålamod. [54:28] Informera dem om att vattnet ska fördelas mellan dem; (kamelen) ska tillåtas dricka på dagen som anvisats henne. [54:29] Men de övertalade sin vän att döda (kamelen), och han lydde. [54:30] Följaktligen, hur hemskt var inte Mitt straff! De har varnats. [54:31] Vi sände en stöt emot dem, varpå de blev som skördat hö.

[54:33] Lots folk avvisade varningarna. [54:34] Vi öste stenar över dem. Endast Lots familj räddades vid gryningen. [54:35] Vi välsignade honom och hans familj; på så sätt belönar vi de tacksamma. [54:36] Han varnade dem om vårt straff, men de hånade varningarna. [54:37] De förhandlade med honom om hans gäster; vi förblindade dem. Utstå Mitt straff; ni har blivit varnade. [54:38] Tidigt nästa morgon träffades de av ett förödande straff. [54:39] Utstå Mitt straff; ni har blivit varnade.

[54:41] Faraos folk varnades. [54:42] De förkastade alla våra tecken. Följaktligen straffade vi dem som en Allsmäktig, Allrådande bör. [54:43] Är de icke troende ibland er bättre än de andra som inte tror? Har ni friats av skriften? [54:44] Kanske tror de, "Vi kommer att segra." [54:45] De kommer alla att besegras; de kommer vända sig om och fly.

[56:47] De sa, "Efter att vi dör och blir till stoft och ben, återupplivas vi då? [56:48] "Gäller det våra förfäder också?" [56:49] Säg, "De tidiga generationerna, och de senare generationerna. [56:50] "Kommer att sammankallas till ett möte på en förutbestämd dag.

[57:8] Varför skulle ni inte tro på GUD, när budbäraren bjuder in er till att tro på er Herre? Han har tagit ett löfte från er, om ni är troende. [57:9] Han är Den som sänder ner tydliga uppenbarelser till sin tjänare, för att leda er ut ur mörkret in i ljuset. GUD är Medlidsam gentemot er, Barmhärtigast.

[57:25] Vi sände våra budbärare bestyrkta av tydliga bevis, och vi sände ner skriften och lagen till dem, så att människorna ska kunna upprätthålla rättvisa. Och vi sände ner järnet, vari det finns styrka och mycket nytta för människorna. Allt detta för att GUD ska urskilja de som skulle stödja Honom och Hans budbärare, av tro. GUD är Mäktig, Allsmäktig.

[57:26] Vi sände Noak och Abraham, och vi gav deras ättlingar profetskap och skriften. Vissa av dem var vägledda, medan många var onda. [57:27] Efter dem, sände vi våra budbärare. Vi sände Jesus, Marias son, och vi gav honom Injeel (Evangeliet), och vi satte godhet och nåd i hjärtat på hans anhängare. Men de uppfann erimitism, vilket aldrig föreskrivits för dem. Allt vi bad dem göra, var att upprätthålla budorden som godkänts av GUD. Men de upprätthöll inte budskapet som de borde ha gjort. Följaktligen gav vi de som trodde ibland dem deras belöning, medan många av dem var onda. [57:28] O ni som tror, ni ska vörda GUD och tro på Hans budbärare. Han kommer då att fördubbla belöningen för er av Sin nåd, förse er med ljus för att vägleda er, och förlåta er. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast. [57:29] Därför ska anhängarna av de tidigare skrifterna veta att de inte har monopol på GUDs barmhärtighet och nåd, och att all nåd ligger i GUDs hand. Han ger den till vem Han vill. GUD är Besittare av Oändlig Nåd.

[58:1] GUD har hört kvinnan som diskuterade med dig om sin man, och som beklagade sig till GUD. GUD hörde allt som ni båda diskuterade. GUD är Den Som Hör, Den Som Ser.

[58:5] Utan tvivel, kommer de som kämpar mot GUD och Hans budbärare sluta i nederlag, precis som deras tidigare gelikar slutade i nederlag. Vi har sänt ner tydligaklara bevis, och de som avvisar har ådragit sig ett förödmjukande straff.

[58:20] De som opponerar sig mot GUD och Hans budbärare kommer absolut att vara bland de lägsta. [58:21] GUD har fastställt: "Jag och Mina budbärare kommer absolut att vinna." GUD är Mäktig, Allsmäktig.

[59:6] Allt som GUD återställde för Sin budbärare var inte resultatet av era krigsansträngningar, vare sig ni slogs på hästar eller per fot. GUD är Den som sänder Sina budbärare mot vem Han vill. GUD är Allsmäktig.

[60:4] Ett bra exempel har satts för er av Abraham och de med honom. De sa till sitt folk, "Vi förkastar er och idolerna ni dyrkar vid sidan av GUD. Vi tar avstånd ifrån er, och ni kommer inte att se någonting från oss förutom fiendskap och hat tills ni tror på ENDAST GUD." * Allegorisk Abraham begick dock ett misstag när han sa till sin far, "Jag kommer att be för din förlåtelse, * Allegorisk men jag har ingen makt att skydda dig från GUD." "Vår Herre, vi litar på Dig, och underkastar oss Dig; till Dig är det slutliga ödet. [60:5] "Vår Herre, låt oss inte vara förtryckta av de som inte trodde, och förlåt oss. Du är den Allsmäktige, Visaste."

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar