tisdag 13 februari 2024

Profeterna & omtalade personer, enligt Koran, Del 43 & om Hamas

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                              2024-02-13

Dessa Verser (A & B) är för Hamas som vågar inte delta vid fronten, stridslinje:

A- [48:11] De passiva Araber som stannar kvar kommer att säga, "Vi har varit upptagna med våra pengar och våra familjer, så be om förlåtelse för oss!" De säger med sina tungor vad som inte finns i deras hjärtan. Säg, "Vem kan skydda er från GUD om Han önskade er någon motgång, eller om Han önskade er någon välsignelse?" GUD är fullt Medveten om allt ni gör. [48:12] Ni trodde i hemlighet att budbäraren och de troende skulle besegras och aldrig återvända till sina familjer, och detta rotades starkt i era hjärtan. Ni hyste onda tankar och blev onda människor.

B- [48:15] De passiva som stannar kvar kommer att säga, när ni förväntas hämta krigets byten, "Låt oss följa med er, för att ta del av detta!" Med andra ord vill de ändra på GUDs ord. Säg, "Ni kommer inte följa med oss. Det är GUDs beslut." De kommer då att säga, "Ni måste vara avundsjuka på oss (för att vi stannat kvar)." Det var verkligen sällan som de förstod någonting alls. [48:16] Säg till de passiva Araber som stannar kvar, "Ni kommer inbjudas till att möta mäktiga människor och att slåss emot dem, om de inte underkastar sig. Om ni lyder, kommer GUD att belöna er med en generös belöning. Men om ni vänder er bort igen, som ni gjorde förut, kommer Han att straffa er med ett smärtsamt straff."

[48:18] GUD är nöjd med de troende som lovade dig trohet och lydnad under trädet. Han visste vad som fanns i deras hjärtan, följaktligen välsignade Han dem med belåtenhet, och belönade dem med en omedelbar seger.

[48:27] GUD har uppfyllt Sin budbärares sanningsenliga vision: "Ni kommer att gå in i den Heliga Moskén, om GUD vill, fullständigt trygga, och ni kommer att klippa håret eller korta av det (när ni uppfyller vallfärdsritualerna) där. Eftersom Han visste vad du inte visste, har Han förenat detta med en omedelbar seger." [48:28] Han är Den som sände Sin budbärare med sanningens religion, för att låta den segra över alla andra religioner. GUD räcker som vittne.

[48:29] Muhammed GUDs budbärare och de med honom, är hårda och stränga mot de som inte tror *, men snälla och medlidsamma mot varandra. * Allegorisk . Man ser dem buga sig och prostrera i sin strävan efter GUDs välsignelser och godkännande. Deras märken finns i deras ansikten, till följd av prostrering. Detta är samma exempel som i Toran. Deras exempel i Evangeliet är likt plantor som växer sig högre och starkare, som förnöjer jordbrukarna. På så sätt gör Han de icke troende ursinniga. GUD lovar de ibland dem som tror och för ett rättfärdigt liv, förlåtelse och en stor belöning.

[49:1] O du som tror, placera inte din åsikt över den av GUD och Hans budbärare. Du ska vörda GUD. GUD är Den Som Hör, Allvetande. [49:2] O ni som tror, höj inte era röster över profetens röst, ej heller ska ni skrika åt honom som ni skriker åt varandra, så att era verk inte tillintetgörs fast ni inte inser det. [49:3] De som sänker sina röster inför GUDs budbärare är absolut de vars hjärtan preparerats av GUD för att bli rättfärdiga. De har förtjänat förlåtelse och en stor belöning. [49:4] Vad gäller de som ropar på dig utanför murarna, förstår de flesta av dem inte. [49:5] Om de haft tålamod tills du kom ut till dem, skulle det ha varit bättre för dem. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast. [49:6] O ni som tror, om en ond person kommer med några nyheter till er, ska ni först utreda, så ni inte gör er skyldiga till orättvisa gentemot vissa människor, av okunnighet, och därefter blir ledsna och ångerfulla för det ni gjort. [49:7] Och vet att GUDs budbärare kommit mitt ibland er. Om han lyssnat på er i många saker, skulle ni ha gjort saker och ting svåra för er själva. Men GUD lät er älska tro och smyckade det i era hjärtan, och Han lät er avsky otro, ondska, och olydnad. Dessa är de vägledda.

[49:14] Araberna sa, "Vi är Mu'mens (troende)." Säg, "Ni har inte trott; vad ni ska säga är, ´Vi är Muslimer (underkastade),' tills tro etableras i era hjärtan." Om ni lyder GUD och Hans budbärare, kommer Han inte låta några av era verk gå till spillo. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast. [49:15] Mu'mens (troende) är de som tror på GUD och Hans budbärare, och som sedan uppnår tillståndet av inga tvivel alls, och som strävar med sina pengar och sina liv för GUDs sak. Dessa är de sanningsenliga. [49:16] Säg, "Informerar ni GUD om er religion? GUD är medveten om allting i himmlarna och på jorden. GUD är Allvetande." [49:17] De uppför sig som om de gör dig en tjänst genom att acceptera Underkastelse! Säg, "Ni gör inte mig någon tjänst genom att acceptera Underkastelse. GUD är Den som gör er en stor tjänst genom att vägleda er till tron, om ni är uppriktiga."

[50:2] De tyckte att det var konstigt att en varnare från dem kom till dem! De som inte trodde sa, "Det här är verkligen konstigt. [50:3] "Efter att vi dör och blir till stoft; det är omöjligt."

[50:12] Icke troende före dem var Noaks folk, innevånarna i Russ, och Thamûd. [50:13] Och 'Ãd, Farao, och Lots bröder. [50:14] Och skogens innevånare, och folket i Tubba`. Alla misstrodde budbärarna, och följaktligen kom Mitt straff till dem.

[50:22] Du brukade vara omedvetna om detta. Vi avlägsnar nu din slöja; idag är din syn är (lika stark som) stål.

[50:38] Vi har skapat himmlarna och jorden, och allting dem emellan, på sex dagar, och ingen trötthet berörde oss. [50:39] Ha därför tålamod trots deras yttranden, och prisa och glorifiera din Herre före soluppgången och före solnedgången. [50:40] Under natten ska du begrunda Hans namn, och efter prostrering. [50:41] Förbered dig för den dagen då kallaren ropar från ett ställe som är nära. [50:42] När de hör det oundvikliga ropet; det är på den dagen som ni kommer ut.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar