fredag 10 maj 2024

Om Gud, Del 6

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2024-05-10

[3:145] Ingen dör förutom med GUDs lov, på en förutbestämd tid. Den som söker denna världens fåfängor ger vi till därav, och den som söker belöningarna i Livet Efter Detta välsignar vi däri. Vi belönar de som är tacksamma.

[3:146] Många profeter hade gudfruktiga människor kämpa vid sin sida, utan att någonsin svikta under påtryckningar för GUDs sak, ej heller tvekade eller avskräcktes de. GUD älskar de ihärdiga.

[3:147] Det sa bara, "Vår Herre, förlåt oss våra synder och våra överträdelser, stärk vårt fotfäste och ge oss seger över de icke troende." * Bön [3:148] Följaktligen, gav GUD till dem av denna världens belöningar och de ännu bättre belöningarna i Livet Efter Detta. GUD älskar de som gör goda gärningar.

[3:150] Endast GUD är er Herre och Mästare, Han är den bäste hjälparen.

[3:152] GUD har uppfyllt Sitt löfte till er, och ni besegrade dem med Hans lov. Men sedan tvekade ni, tvistade med varandra, och lydde inte efter att Han visat er (den seger) som ni längtat efter. Men därefter blev vissa av er distraherade av denna världens byten, medan andra helt riktigt bekymrade sig för Livet Efter Detta. Sedan avledde Han er från dem för att testa er. Han har haft överseende med er. GUD öser Sin nåd över de som tror.

[3:153] Minns att ni rusade (efter alla byten) utan hänsyn till någon, trots att budbäraren ropade bakom er. Följaktligen ersatte Han en misär med en annan, så att ni inte skulle sörja över något ni gått miste om, eller plågas över någon nöd ni drabbats av. GUD är Medveten om allt ni gör.

[3:154] Efter bakslaget sände Han fridfull slummer över er, som pacificerade vissa av er. Andra ibland er var själviskt bekymrade över sig själva. De hyste tankar om GUD som inte var sanna - samma tankar de hyst under okunnighetens dagar. Därför sa de, "Kan vi påverka någonting?" Säg, "Allting ligger i GUDs händer." De dolde inom sig vad de inte visade dig. De sa, "Om vi haft något med saken att göra, skulle ingen av oss ha dödats i denna strid." Säg, "Om ni stannat kvar i era hem, skulle de som förutbestämts att dö, krupit ner i sina dödsbäddar." GUD testar er således för att avslöja era verkliga övertygelser, för att testa vad som finns i era hjärtan. GUD är fullt medveten om de innersta tankarna.

[3:155] De bland er som vände tillbaka den dagen de två arméerna drabbade samman, har vilseletts av djävulen. Det reflekterar en del av de (onda) gärningar de begått. GUD har haft överseende med dem. GUD är Förlåtare, Barmhärtig.

[3:156] O ni som tror, var inte som de som inte trodde, som sa om sina släktingar som färdades eller mobiliserade för krig, "Om de stannat kvar hos oss skulle de inte ha dött eller dödats." GUD gör detta till en källa av sorg i deras hjärtan. GUD kontrollerar liv och död. GUD Ser allt ni gör.

[3:157] Vare sig ni dödas eller dör för GUDs sak, är GUDs förlåtelse och nåd mycket bättre än allt de samlar på sig.

[3:158] Vare sig ni dör eller dödas, kommer ni att sammankallas inför GUD.

[3:159] Det var nåd från GUD att du blev medlidsam gentemot dem. Om du varit hård och elakhjärtad skulle de ha övergivit dig. * Man ska vara barmhärtig. Ha därför överseende med dem, be om förlåtelse för dem, och rådfråga dem. * Man ska vara barmhärtig. När du väl fattat ett beslut, genomför din plan och lita på GUD. GUD älskar de som litar på Honom.

[3:160] Om GUD stödjer er kan ingen besegra er. Och om Han överger er, vem kan då ge er stöd? De troende ska lita på GUD.

[3:162] Är den som strävar efter GUDs behag densamma som den som ådrar sig vrede från GUD, och vars öde är Helvetet, den mest fruktansvärda boningen? [3:163] De har verkligen olika ranger hos GUD. GUD Ser allt de gör.

[3:164] GUD har välsignat de troende genom att upphöja en budbärare från dem mitt ibland dem, för att recitera Hans uppenbarelser och för att lära dem skriften och visdom. Innan dess, hade de gått helt vilse.

[3:165] Nu när ni drabbats av ett bakslag, trots att ni har vållat (er fiende) dubbelt så mycket lidande, sa ni, "Varför hände detta oss?" Säg, "Det är en konsekvens av era egna handlingar." GUD är Allsmäktig.

[3:166] Det som hände er, dagen då de två arméerna drabbade samman, var enligt GUDs vilja, för att urskilja de troende.

[3:167] Och för att avslöja hycklarna som uppmanades, "Kom och slåss för GUDs sak eller hjälp till." De sa, "Om vi visste hur man slåss, skulle vi ha gått samman med er." De var närmare otro än tro. De sa med sina munnar vad som inte fanns i deras hjärtan. GUD vet vad de döljer.

[3:169] Tro inte att de som dödas för GUDs sak är döda; de lever hos sin Herre och njuter av Hans gåvor. [3:170] De fröjdas i GUDs nåd och har goda nyheter till sina vänner som inte dog med dem, att de inte har någonting att frukta, ej heller kommer de att sörja.

[3:171] De har goda nyheter om GUDs välsignelser och nåd, om att GUD aldrig försummar att belöna de troende. [3:172] För de som besvarar GUD och budbäraren trots den förföljelse de får utstå, upprätthåller sina goda gärningar och för ett rättfärdigt liv, en stor belöning. * Man ska inte ljuga.

[3:173] När människorna säger till dem, "Människor har mobiliserat emot er; ni borde frukta dem," stärker det bara deras tro, och de säger, "GUD räcker för oss; Han är den bäste Beskyddaren." * Man ska inte ljuga. [3:174] De har förtjänat GUDs välsignelser och nåd. Ingenting skada berör någonsin dem, för de har uppnått GUDs godkännande. GUD besitter oändlig nåd.

[3:175] Djävulens system är att sätta rädsla i sina objekt. Frukta inte dem, utan frukta Mig i stället, om ni är troende. * Man ska inte ljuga.

[3:176] Du ska inte bli ledsen över de som skyndar sig att inte tro. * Ingen tvång i religion. De skadar aldrig GUD det minsta. I stället har GUD önskat att de inte ska ha någon del av Livet Efter Detta. De har ådragit sig ett hemskt straff.

[3:177] De som väljer otro i stället för tro skadar inte GUD det minsta; de har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[3:179] GUD tänker inte låta de troende vara, utan att urskilja det dåliga från det bra. Ej heller informerar GUD er om framtiden, men sådan kunskap ger GUD till vem Han vill bland Sina budbärare. Därför ska ni tro på GUD och Hans budbärare. Om ni tror och för ett rättfärdigt liv får ni en stor belöning.

[3:180] Låt inte de som undanhåller och som samlar GUDs gåvor på hög tro att det är bra för dem; det är dåligt för dem. För de kommer att bära allt de samlat på sig runt sina halsar på Återuppståndelsens Dag. GUD är den som slutligen kommer att ärva himmlarna och jorden. GUD är fullt Medveten om allt ni gör.

[3:181] GUD har hört alla yttranden av de som sa, "GUD är fattig, men vi är rika." Vi kommer att skriva ner allt de sa, på samma sätt som vi skrev ner hur de orättmätigt dödade profeterna, och vi kommer att säga, "Genomlid Helvetets straff. [3:182] "Detta är en konsekvens av era egna gärningar." GUD är aldrig orättvis gentemot människorna.

[3:187] GUD slöt ett förbund med de som fått skriften: "Ni ska upplysa människorna om den och aldrig dölja den." Men de vände den ryggen och bytte ut den mot ett ringa pris. Vilket miserabelt byte.

[3:189] Makten i himmlarnas och på jorden tillhör GUD. GUD är Allsmäktig.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar