torsdag 23 maj 2024

Om Gud, Del 15

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                          2024-05-23

[7:182] Vad gäller de som förkastar våra uppenbarelser, för vi dem bakom ljuset utan att de någonsin inser det. [7:183] Jag kommer till och med att uppmuntra dem; Min planering är formidabel.

[7:185] Har de inte betraktat himmlarnas och jordens herravälde, och alla ting som GUD har skapat? Reflekterar de aldrig över att slutet av deras liv kan vara nära? Vilken Hadith, utöver denna, tror de på? * Ingen annan hadith vid sidan av Koran. [7:186] De GUD överlämnar till avvikelse kan ingen vägleda på något sätt. Han lämnar dem i deras synder, famlande.

[7:189] Han skapade er från en person (Adam). Därefter ger Han var man en maka att finna fridfullhet med. Hon bär sedan en lätt börda som hon knappt märker. Allteftersom bördan blir tyngre ber de till sin Herre, GUD: "Ger Du oss ett bra barn, kommer vi att vara tacksamma." [7:190] Men när Han ger dem ett bra barn, gör de Hans gåva till en idol som rivaliserar med Honom. Ärad vare GUD, högt överlägsen behov av partners.

[7:200] När djävulen viskar en viskning till er, sök skydd hos GUD; Han är Den Som Hör, Allvetande.

[8:7] Minns att GUD lovade er seger över en viss grupp, men att ni ändå ville möta den svagare gruppen. Det var GUDs plan att fastslå sanningen med Sina ord och besegra de icke troende. [8:8] För Han har bestämt att sanningen ska segra och att lögnen ska försvinna, trots de som begår ondska. [8:9] Så när ni bad till er Herre för att rädda er, besvarade Han er: "Jag stödjer er med ett tusen änglar på rad." [8:10] GUD gav er dessa goda nyheter för att stärka era hjärtan. Seger kommer bara från GUD. GUD är Allsmäktig, Visast. [8:11] Han lät fridfull slummer överrumpla och pacificera er, och Han sände ner vatten från skyn för att rena er därmed. Han skyddade er från djävulens förbannelse, förvissade era hjärtan och stärkte ert fotfäste.

[8:17] Det var inte ni som dödade dem; GUD är Den som dödade dem. Det var inte ni som kastade när ni kastade; GUD är Den som kastade. Men på så sätt ger Han de troende en chans att förtjäna mycket ära. GUD är Den Som Hör, Allvetande. [8:18] Dessutom tillintetgör GUD på så sätt de icke troendes planer.

[8:19] Ni sökte seger (O ni som inte tror), och seger kom verkligen; den tillhörde de troende. Om ni avstår (från aggression) skulle det vara bättre för er, men om ni återgår gör vi det också. Era arméer kommer aldrig att hjälpa er, oavsett hur stora de än är. För GUD är på de troendes sida.

[8:22] De värsta varelserna i GUDs ögon är de som är döva och stumma, som inte förstår.

[8:23] Om GUD känt till någonting bra i dem, skulle Han ha låtit dem höra. Även om Han låtit dem höra, skulle de ändå vänt sig bort i motvilja. * Ingen tvång i religion.

[8:24] O ni som tror, ni ska besvara GUD och Hans budbärare när han bjuder in er till det som ger er liv. * Om Hamas. Ni ska veta att GUD står er närmre än ert eget hjärta, och att ni kommer sammankallas inför Honom. [8:25] Akta er för ett straff som kanske ej begränsas till de ibland er som begår ondska. Ni ska veta att GUDs straff är smärtsamt.

[8:28] Ni ska veta att era pengar och era barn är test, och att GUD besitter en stor belöning.

[8:29] O ni som tror, om ni vördar GUD kommer Han att upplysa er, lindra era synder och förlåta er. GUD besitter oändlig nåd.

[8:30] De som inte tror konspirerar och planerar för att neutralisera dig, döda dig, eller förvisa dig. De konspirerar och planerar, men det gör även GUD. GUD är den bäste planeraren.

[8:33] GUD tänker dock inte straffa dem så länge du är mitt ibland dem; GUD tänker inte straffa dem så länge de söker förlåtelse.

[8:37] GUD kommer att sortera bort det dåliga från det bra, sedan stapla de dåliga på varann, alla i en hög, och därefter kasta den in i Helvetet. Sådana är förlorarna.

[8:39] Ni ska bekämpa dem för att försvara er mot förtryck, och för att utöva er religion hängivna endast GUD. Avstår de från aggression, är GUD Den Som Ser allt de gör. [8:40] Om de vänder sig bort, bör ni veta att GUD är er Herre och Mästare; den bäste Herren och Mästaren, den bäste hjälparen.

[8:42] Minns att ni var på denna sida av dalen, meda de var på den andra. Sedan var deras karavan tvungen att förflytta sig till lägre mark. Om ni planerat det så, skulle ni inte ha kunnat göra det. Men GUD skulle utföra en förutbestämd sak, varmed de ämnade att förintas förintades av en uppenbar anledning, och de ämnade att räddas räddades av en uppenbar anledning. GUD är Den Som Hör, Allvetande.

[8:43] I din dröm (O Muhammed) fick GUD dem att framstå som färre i antal. Hade Han fått dem att framstå som flera i antal skulle ni ha misslyckats, och ni skulle ha tvistat med varandra. Men GUD räddade situationen. Han är Den Som Känner Till de innersta tankarna.

[8:44] Och när tiden var inne och ni mötte dem, lät Han dem att framstå som färre i era ögon, och lät er att framstå som färre i deras ögon likaså. För GUD ville utföra en viss plan. Alla beslut fattas av GUD.

[8:46] Ni ska lyda GUD och Hans budbärare, och bråka inte med varandra, så att ni inte försvagar och skingrar er styrka. Ni ska ihärdigt hålla ut. GUD är med de som ihärdigt håller ut. * Man ska vara förenad.

[8:47] Var inte som dem som lämnade sina hem ovilligt bara för att visa upp sig, som i själva verket avrådde andra från att följa GUDs väg. GUD är fullt medveten om allt de gör.

[8:50] Om ni bara kunde se de som inte trodde när änglarna tar deras liv! De kommer att slå dem på deras ansikten och deras bakdelar: "Smaka på Helvetets straff. [8:51] "Detta är en konsekvens av det ni gjort. GUD är aldrig orättvis mot varelserna."

[8:52] Samma öde mötte Faraos folk och de som inte trodde före dem. De förkastade GUDs uppenbarelser, och GUD straffade dem för deras synder. GUD är mäktig, och Hans straff är svårt.

[8:53] GUD ändrar inte en välsignelse Han tilldelat någon människa, såvida de inte själva bestämmer sig för att ändra på sig. GUD är Den Som Hör, Allvetande.

[8:55] De värsta varelserna i GUDs ögon är de som inte trodde; de kan inte tro. [8:56] Ni når överenskommelser med dem, men de kränker sina överenskommelser varje gång; de är inte rättfärdiga.

[8:57] Därför ska ni, om ni möter dem i krig, göra dem till avskräckande exempel för de som kommer efter dem, så att de ska kunna ta sig i akt. * Allegorisk vers, jämför 8:61

[8:60] Ni ska preparera all den styrka ni kan uppbåda emot dem, och all den utrustning ni kan mobilisera, så att ni må skrämma GUDs fiender, era fiender, liksom andra ni inte känner till; GUD vet vilka de är. Allt ni spenderar för GUDs sak kommer rikligt att återgäldas er, utan minsta orättvisa.

[8:61] Om de tar sin tillflykt i fred, ska du också göra det, och lita på GUD. Han är Den Som Hör, Den Allvetande. * Jämför med 8:57.

[8:62] Vill de förråda dig, är GUD tillräcklig för dig. Han kommer att hjälpa dig med Sitt stöd, och med de som tror.

[8:63] Han har återförenat (de troendes) hjärtan. Om du spenderat alla pengar på jorden skulle du inte kunnat försona deras hjärtan. Men GUD försonade dem. Han är Allsmäktig, Visast.

[8:66] Nu (när många nya människor förenat sig med er) har GUD gjort det lättare för er, för Han vet att ni inte är lika starka som ni brukade vara. Hädanefter kan hundra ihärdigt troende besegra två hundra, tusen av er kan besegra två tusen med GUDs lov. GUD är med de som ihärdigt håller ut.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar