fredag 31 maj 2024

Om Gud, Del 23

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                          2024-05-31

[18:1] Prisa GUD, som uppenbarade denna skrift (=Koran) för Sin tjänare, och gjorde den felfri. [18:2] En perfekt (skrift (=Koran) ) för att varna om ett plågsamt straff från Honom, och för att ge goda nyheter till de troende som för ett rättfärdigt liv, om att de har förtjänat en generös belöning.

[18:44] Det är för att den ende sanne Herren och mästaren är GUD; Han ger den bästa belöningen, och hos Honom finns det bästa ödet.

[18:45] Citera för dem exemplet på detta livet som vatten vi sänder ner från skyn för att producera plantor från jorden, som därefter blir till hö som blåses bort av vinden. GUD kan göra allt.

[18:46] Pengar och barn är detta livets glädjeämnen, men de rättfärdiga gärningarna ger en evig belöning från er Herre, och ett mycket bättre hopp.

[18:48] De kommer att ställas på rad inför er Herre. Ni har kommit till oss som individer, precis som vi först skapade er. I sanning, detta är vad ni påstod aldrig skulle ske. [18:49] Dokumentet kommer att presenteras, och ni kommer att se de skyldiga frukta dess innehåll. De kommer att säga, "Ve oss. Hur kommer det sig att denna bok inte utelämnar någonting, vare sig litet eller stort, utan att räkna det?" De kommer att se allt de gjort läggas fram. * Olika rang för varje syndare. Er Herre är aldrig orättvis mot någon.

[18:50] Vi sa till änglarna, "Prostrera inför Adam." De prostrerade, förutom Satan. Han blev en jinn, för han lydde inte sin Herres befallning. Kommer ni att välja honom och hans avkomlingar som herrar i stället för Mig, trots att de är era fiender? Vilket miserabelt utbyte! [18:51] Jag tillät dem aldrig att bevittna himmlarnas och jordens skapelse, ej heller skapelsen av dem själva. Ej heller tillåter jag de onda att arbeta i Mitt kungadöme. [18:52] En dag kommer Han att säga, "Kalla på Mina medhjälpare, som enligt er var gudar jämte Mig;" De kommer att ropa på dem, men de kommer inte att besvara dem. En oöverstiglig barriär kommer att skilja dem åt.

[18:58] Ändå är er Herre Förlåtare, full av nåd. * Gud välsignar alla. Om Han ställde dem till svars för deras gärningar skulle Han ha utplånat dem på fläcken. I stället ger Han dem uppskov till en specifik, förutbestämd tidpunkt; då kan de aldrig fly undan.

[18:100] På den dagen kommer vi att presentera Helvetet för de som inte tror. [18:101] Det var de vars ögon var för beslöjade för att se Mitt budskap. Ej heller kunde de höra. [18:102] Tror de icke troende att de kan komma undan med att sätta upp Mina tjänare som gudar vid sidan av Mig? Vi har preparerat Helvetet som en evig boning för de som inte tror.

[18:106] Deras (=Otroende) rättvisa straff är Helvetet, som vedergällning för sin otro, och för att ha hånat Mina uppenbarelser och Mina budbärare.

[19:35] Det passar inte GUD att Han får en son, Prisad vare Han. För att få någonting gjort säger Han helt enkelt till det, "Var," och det är.

[19:59] Efter dem (=Profeterna) , satte Han i stället generationer som förlorade Kontaktbönerna (Salat), som ägnade sig åt sina lustar. De kommer att få lida av konsekvenserna.

[19:64] Vi kommer inte ner förutom på er Herres befallning. Vårt förflutna, vår framtid, och allt däremellan tillhör Honom. Er Herre glömmer aldrig.

[19:65] Herre över himmlarna och jorden, och allting däremellan; ni ska dyrka Honom och ihärdigt hålla fast vid er dyrkan av Honom. Känner ni till någon som är likvärdig Honom?

[19:76] GUD stärker vägledningen för de som väljer att bli vägledda. För de goda gärningarna är evigt belönade av er Herre, och ger bra mycket bättre utdelning.

[19:92] Det passar inte Den Nådigaste att Han skulle få en son. [19:93] Varendaste en i himmlarna och på jorden är den Nådigastes tjänare. [19:94] Han har omslutit dem, och räknat dem en och en. [19:95] De kommer alla att stå inför Honom på Återuppståndelsens Dag som individer. [19:96] Säkerligen, de som tror och för ett rättfärdigt liv, kommer den Nådigaste att ösa kärlek över.

[20:2] Vi har inte uppenbarat Koranen för dig, för att orsaka dig någon svårighet. * Ingen svårighet för de troende. [20:3] Endast för att påminna de vördnadsfulla. * Ingen tvång i religion. [20:4] En uppenbarelse från Skaparen av jorden och de höga himmlarna. [20:5] Den Nådigaste; Han har tagit all auktoritet i besittning. [20:6] Allting i himmlarna och på jorden tillhör Honom, allting däremellan, och allting under jorden. [20:7] Vare sig ni offentliggör era övertygelser (eller inte), är Han medveten om hemligheten, och det som är ännu mera dolt än så. [20:8] GUD: det finns ingen annan gud förutom Honom. Alla de vackraste namnen tillhör Honom.

[20:80] O Israels Barn, vi räddade er från er fiende, sammankallade er till den högra sidan av Berget Sinai, och sände ner manna och vaktlar till er. [20:81] Ät från de goda ting vi givit er, och överträd inte, så att ni inte gör er till föremål för Min vrede. Den som än ådrar sig Min vrede har fallit. [20:82] Jag är säkerligen Förlåtande för de som ångrar sig, tror, för ett rättfärdigt liv, och som ihärdigt förblir vägledda.

[20:98] Er enda gud är GUD; Den vid vars sida det inte finns någon annan gud. Hans kunskap omfattar alla ting.

[20:110] Han känner till deras förflutna och deras framtid, medan ingen har Hans kunskap. [20:111] Alla ansikten kommer att underkasta sig den Levande, den Evige, och de som är betyngda av sin överträdelser kommer att misslyckas.

[20:114] Ytterst Upphöjd vare GUD, den ende sanne Konungen. Ha inte bråttom med att yttra Koranen, innan den uppenbarats för er, och säg, "Min Herre, öka min kunskap."

[20:129] Vore det inte vore för er Herres förutbestämda plan, skulle de ha dömts omedelbart.

[20:131] Och eftertrakta inte det som vi givit några andra människor. Det är tillfälliga utsmyckningar i detta livet, med vilka vi testar dem. Det som er Herre ger er är mycket bättre, och varar för evigt.

[21:19] Alla i himlarna och på jorden tillhör Honom, och de med Honom är aldrig för arroganta för att dyrka Honom, ej heller vacklar de någonsin.

[21:22] Om det (i himmlarna och på jorden) funnits andra gudar vid sidan av GUD, skulle det ha varit kaos. Prisad vare GUD; Herren med den absoluta makten. Han är högt överlägsen deras anspråk.

[21:23] Ingenting Han gör ska någonsin ifrågasättas, medan alla andra ifrågasätts. Om den iranska ledares auktoritet.

[21:25] Vi har inte sänt någon budbärare före dig, förutom med inspirationen: "Det finns ingen annan gud än Mig; ni ska dyrka endast Mig."

[21:26] Ändå sa de, "Den Nådigaste har fått en son!" Prisad vare Han. Alla (budbärare) är (Hans) ärbara tjänare. [21:27] De talar aldrig självmant, och de följer strikt Hans befallningar.

[21:28] Han känner till deras framtid och deras förflutna. De medlar endast för dem som redan accepterats av Honom, och de oroar sig över sitt eget öde.

[21:37] Människan är otålig i sin natur. Jag kommer att visa er Mina tecken med tiden; ha inte så bråttom.

[21:92] Er församling är endast en, och endast Jag är er Herre; ni ska dyrka endast Mig. * Man ska vara förenad.

[22:6] Det bevisar att GUD är Sanningen, att Han återupplivar de döda, och att Han är Allsmäktig. [22:7] Och att Timmen kommer, inga tvivel om det, och att GUD återupplivar de i gravarna.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar