tisdag 28 maj 2024

Om Gud, Del 20

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                          2024-05-28

[13:38] Vi har sänt budbärare före dig (O Rashad), och gjorde dem till makar med fruar och barn. Ingen budbärare kan framställa ett mirakel utan GUDs auktorisation, enligt en specifik, förutbestämd tid.

[13:39] GUD raderar vad Han vill, och fixar (vad Han vill). Hos Honom finns det ursprungliga Huvud Dokumentet.

[13:41] Ser de inte att varje dag på jorden för dem närmare slutet, och att GUD fastställer deras livstid, oåterkalleligt? Han är den mest effektive Granskaren.

[13:42] Andra före dem har smidit planer, men den yttersta planen tillhör GUD. Han vet vad alla gör. De som inte tror kommer att få veta vilka som slutligen kommer att segra .

[14:1] A.L.R.* En skrift som vi uppenbarat för dig, för att leda människorna ut ur mörkret in i ljuset - enligt deras Herres vilja - till den Allsmäktiges väg, den Prisvärde. [14:2] GUDs (väg); Den som äger allting i himmlarna och på jorden. Ve de som inte tror; de har ådragit sig ett hemskt straff.

[14:4] Vi har inte sänt någon budbärare (för att predika) på annat än sitt folks språk, för att klargöra saker och ting för dem. * Man ska påminna. GUD vilseleder sedan vem Han vill, och vägleder vem Han vill. Han är Den Allsmäktige, den Visaste. * Två vägar, goda och dåliga.

[14:7] Er Herre har fastställt: "Ju mer ni tackar mig, desto mer ger Jag er." Men blir ni otacksamma, är Mitt straff svårt.

[14:19] Inser du inte att GUD skapat himmlarna och jorden i ett specifikt syfte? Om Han vill kan Han avlägsna dig, och ersätta dig med en ny skapelse. [14:20] Det är inte för svårt för GUD.

[14:24] Ser ni inte att GUD citerat exemplet på det goda ordet som ett bra träd vars rot är stadigt förankrat, och vars grenar sträcker sig högt mot skyn? [14:25] Det avger sin skörd varje säsong, som utformat av dess Herre. GUD skildrar på så sätt exemplen för människorna, så att de må ta sig i akt.

[14:27] GUD stärker de som tror med det bevisade ordet, i detta livet och i Livet Efter Detta. Och GUD vilseleder de som överträder. Allt är enligt GUDs vilja.

[14:28] Har du lagt märke till de som besvarade GUDs välsignelser genom att inte tro, och på så sätt drog olycka över sina egna familjer? * Om bland annat Hamas.

[14:32] GUD är Den som skapade himmlarna och jorden, och Han sänder ner vatten från skyn för att producera alla sorters frukter till er försörjning. Han har underordnat skeppen för att tjäna er till havs, enligt Sin befallning. Han har underordnat floderna för att tjäna er likaså.

[14:33] Han har underordnat solen och månen för att tjäna er, kontinuerligt. Han har underordnat natten och dagen för att tjäna er.

[14:34] Och Han ger er allt möjligt som ni ber Honom om. Skulle ni räkna GUDs välsignelser, skulle ni omöjligt kunna räkna dem allihop. Människan är verkligen överträdande, otacksam.

[14:42] Tro aldrig att GUD är omedveten om vad överträdarna gör. Han ger dem bara uppskov tills en dag då ögonen stirrar i fasa. Januari 2015 * Ingen tvång i religion, bara gud dömer.

[14:46] De smed sina planer, och GUD är fullt medveten om deras planer. Deras planer var sannerligen stora nog för att utplåna berg.

[14:47] Tro inte att GUD någonsin kommer att bryta Sitt löfte till Sina budbärare. GUD är Allsmäktig, Hämnare. * bara gud dömer

[14:48] Den dagen kommer, när denna jord kommer att ersättas med en ny jord, även himmlarna, och alla kommer att ställas inför GUD, den Ende, den Högste.

[14:51] För GUD kommer att ersätta varje själ för vad den förtjänat; GUD är den mest effektive granskaren.

[15:24] Och vi är fullt medvetna om de ibland er som gör framsteg, och vi är fullt medvetna om de som går bakåt. * Ingen tvång i religion. [15:25] Er Herre kommer säkerligen att sammankalla dem. Han är den Visaste, Allvetande.

[15:49] Informera Mina tjänare om att Jag är Förlåtaren, Barmhärtigast. [15:50] Och att Mitt straff är det mest smärtsamma straffet.

[15:86] Er Herre är Skaparen, den Allvetande.

[16:1] GUDs befallning har redan utfärdats (och allt är redan skrivet), så forcera det inte. Prisad vare Han; den Högste, högt överlägsen idolerna de sätter upp.

[16:2] Han sänder ner änglarna med uppenbarelserna, bärande på Hans befallningar, till vem Han vill bland Sina tjänare: "Förkunna att det inte finns någon annan gud vid sidan av Mig; vörda Mig."

[16:3] Han skapade himmlarna och jorden av en specifik orsak. Han är obeskrivligt Överlägsen, synnerligen oförliknelig idolerna de sätter upp.

[16:4] Han skapade människan från en liten droppe, därefter blir han en ivrig motståndare.

[16:5] Och Han skapade boskapen åt er för att ge er värme och många andra fördelar, även mat. [16:6] De förser er också med lyx under er fritid och när ni reser. [16:7] Och de bär på era lass till områden ni inte skulle kunna nå utan stor svårighet. Er Herre är verkligen Medlidsam, Barmhärtigast. [16:8] Och (Han skapade) hästarna, mulorna, och åsnorna för er att rida på, och för lyx. Dessutom skapar Han vad ni inte känner till.

[16:9] GUD pekar ut vägarna, även de dåliga. * två vägar. Om Han så önskat, skulle Han ha kunnat vägleda er alla. * Ingen tvång i religion.

[16:10] Han sänder ner vatten från skyn för er att dricka, och för att odla träd till förmån för er. [16:11] Med det odlar Han grödor, oliver, dadelpalmer, vindruvor, och alla sorters frukter åt er. Det är bevis (nog) för människor som tänker.

[16:12] Och Han sätter natten och dagen i er tjänst, liksom solen och månen. Även stjärnorna är underordnade på Hans befallning. Det är bevis (nog) för människor som förstår.

[16:13] Och (Han skapade) saker i olika färger åt er på jorden. Det är bevis (nog) för människor som tar sig i akt.

[16:14] Och Han satte havet i er tjänst; ni äter mört kött från det och utvinner smycken som ni bär på. Och ni ser skeppen färdas omkring på det för era kommersiella vinningar, i er strävan efter Hans gåvor, så att ni ska kunna vara tacksamma.

[16:15] Och på jorden placerade Han stabilisatorer (berg), så att den inte ska rasa samman med er, liksom floder och vägar, så att ni ska kunna bli vägledda.

[16:18] Om ni räknar GUDs välsignelser, kan ni omöjligt räkna dem alla. GUD är Förlåtare, Den Barmhärtigaste.

[16:19] Och GUD är medveten om allt ni döljer och allt ni tillkännager.

[16:22] Er gud är en gud. Vad gäller de som inte tror på Livet Efter Detta förnekar deras hjärtan, och de är arroganta. [16:23] Utan tvekan är GUD medveten om allt de döljer och allt de tillkännager. Han älskar inte de arroganta.


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar