söndag 26 maj 2024

Om Gud, Del 18

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2024-05-26

[9:123] O ni som tror, ni ska bekämpa de icke troende som attackerar er - låt dem finna er obevekliga - och vet att GUD är med de rättfärdiga.

[9:127] Varje gång en sura uppenbarades, brukade en del av dem se på varandra som för att säga, "Kan någon se dig?" Därefter gav de sig av. Följaktligen har GUD avlett deras hjärtan, för de tillhör människor som inte förstår.

[10:3] Er enda herre är GUD: Den som skapade himmlarna och jorden på sex dagar och sedan tog all auktoritet i besittning. * Jehova. Han kontrollerar alla ting. Det finns ingen medlare, förutom enligt Hans vilja. * Allegorisk Sådan är GUD er Herre. Ni ska dyrka Honom. Ska ni då inte ta er i akt?

[10:4] Till Honom kommer ni alla slutligen att återvända. Det är GUDs sanningsenliga löfte. Han initierar skapelsen och repeterar den därefter för att rättvist belöna de som tror och för ett rättfärdigt liv. Vad gäller de som inte tror, ådrar de sig helvetiska drycker och ett smärtsamt straff för sin otro.

[10:5] Han är Den som gjorde solen lysande, och månen ett ljus, och Han formade dess faser så att ni må lära er att räkna åren och beräkna. GUD skapade inte allt detta förutom i ett specifikt syfte. Han förklarar uppenbarelserna för människor som vet.

[10:9] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv * , vägleder deras Herre dem på grund av deras tro. Bäckar kommer att flyta under dem i lycksalighetens trädgårdar. * Hur många islamiska länder har rättfärdiga lagar?

[10:11] Om GUD skulle påskynda straffet som människorna gjort sig skyldiga till, på sättet de kräver gåvor, skulle de ha utplånats för länge sedan. Vi lämnar emellertid de som inte förväntar sig att möta oss i deras överträdelser, famlande.

[10:18] De dyrkar idoler vid sidan av GUD som inte äger någon makt att skada eller hjälpa dem, och de säger, "De är våra medlare hos GUD!" Säg, "Informerar ni GUD om någonting Han inte är medveten om i himmlarna eller på jorden?" Prisad vare Han. Han är den Högste; högt överlägsen behov av partners.

[10:19] Människorna brukade tillhöra en församling, sedan blev de oense. * Man ska vara förenad. Vore det inte för ett förutbestämt ord från er Herre skulle de ha dömts omedelbart beträffande deras tvister.

[10:22] Han är Den som för er över land och hav. Ni kliver ombord på fartygen, och de seglar mjukt i en jämn bris. Sedan, i åtnjutande därav, blåser det upp våldsamma vindar, och vågorna omger dem från alla riktningar. Det är då de ber till GUD, och uppriktigt ägnar sina böner endast till Honom: "Om Du bara räddar oss denna gång kommer vi att vara evigt tacksamma." [10:23] Men så fort Han räddar dem begår de överträdelser på jorden och motarbetar sanningen. O människor, er överträdelse skadar endast era egna själar. Ni förblir sysselsatta med detta världsliga liv, sedan återvänder ni slutligen till oss, då vi informerar er om allt ni har gjort.

[10:25] GUD kallar till fridens boning och vägleder den som vill (bli vägledd) på en rak väg.

[10:31] Säg, "Vem är det som ger till er från himlen och från jorden? Vem kontrollerar all hörsel och all syn? Vem producerar de levande från de döda, och de döda från de levande? Vem kontrollerar alla ting?" De skulle säga, "GUD." Säg, "Varför iakttar ni då inte budorden?" [10:32] Sådan är GUD, er rättmätige Herre. Vad finns efter sanning, förutom lögn? Hur kunde ni ignorera allt detta? [10:33] Detta är vad er Herres beslut gör för de som väljer att vara onda; de kan inte tro.

[10:36] De flesta av dem följer ingenting annat än gissningar, och gissningar ersätter inte sanningen. GUD är fullt medveten om allt de gör.

[10:40] Vissa av dem tror (på denna skrift), medan andra inte tror på den. Er Herre är fullt medveten om de som begår ondska.

[10:44] GUD kränker aldrig människorna; det är människorna som kränker sina egna själar.

[10:45] Dagen då Han sammankallar dem alla, kommer de att känna som om de varat i denna värld en timme av dagen, under vilken de möttes. De som inte trodde på att möta GUD är verkligen förlorare; och valde att vilseledas.

[10:46] Vare sig vi visar dig en del (av straffet) som vi lovar dem, eller avslutar ditt liv innan dess, kommer de slutligen att återvända till oss. GUD bevittnar allt de gör.

[10:55] Absolut, tillhör allting i himmlarna och på jorden GUD. Absolut, är GUDs löfte sant, men de flesta av dem vet inte det.

[10:56] Han kontrollerar liv och död, och till Honom kommer ni att återvändas.

[10:57] O människor, upplysningar har kommit till er häri från er Herre, lindring för allt som bekymrar era hjärtan, och vägledning och nåd för de som tror.

[10:60] Tänker aldrig de som fabricerar lögner om GUD på att de måste möta Honom på Återuppståndelsens Dag? GUD öser sannerligen Sin Nåd över människorna, men de flesta av dem är otacksamma.

[10:62] GUDs anhängare har absolut ingenting att frukta, ej heller kommer de att sörja. [10:63] Det är de som tror och som för ett rättfärdigt liv. [10:64] För dem, glädje och lycka i denna världen, liksom i Livet Efter Detta. Det är GUDs oföränderliga lag. Sådan är den största triumfen.

[10:65] Bli inte ledsen över deras yttranden. All makt tillhör GUD. Han är Den Som Hör, den Allvetande.

[10:66] Absolut, alla i himmlarna och alla på jorden tillhör GUD. De som sätter upp idoler vid sidan av GUD följer egentligen ingenting. De bara tror att de följer någonting. De bara gissar.

[10:67] Han är den som gjorde natten för er vila, och dagen upplyst. Det är bevis för människor som kan höra.

[10:68] De sa, "GUD har fått en son!" Prisad vare Han. Han är den Rikaste. Allting i himmlarna och allting på jorden tillhör Honom. Ni har inga bevis som stödjer en sådan hädelse. Säger ni om GUD vad ni inte vet någonting om?

[10:82] GUD etablerar sanningen med Sina ord, trots förbrytarna.

[10:93] Vi har hedrat Israels Barn med en ärbar ställning, och välsignat dem med goda gåvor. Trots det, tvistade de när denna kunskap kom till dem. Er Herre kommer att döma dem på Återuppståndelsens Dag beträffande allt de tvistat om.

[10:96] Sannerligen, de som fördömts av ett beslut från er Herre kan inte tro. * Bara Gud dömer.

[10:99] Om er Herre så önskat, skulle alla människor på jorden ha trott.* Vill du tvinga människorna att bli troende? * Ingen tvång i religionen.

[10:100] Ingen själ kan tro, förutom enligt GUDs vilja. * Ingen tvång i religion. För Han utfärdar en förbannelse över de som vägrar att förstå. * Bara Gud dömer.

[10:107] Om GUD berör er med en motgång, kan ingen frigöra er från den förutom Han. Och när Han välsignar er kan ingen kraft förhindra Hans nåd. Han ger den till vem Han vill bland Sina tjänare. Han är Förlåtare, Barmhärtigast.

[10:109] Följ det som uppenbaras för dig, och ha tålamod tills GUD utfärdar Sin dom; Han är den bästa domaren. * Bara Gud dömer.

[11:1] A.L.R. Detta är en skrift vars verser fulländats, och därefter förtydligats.* Den kommer från en Ytterst Vis, en Mest Vetande.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar