onsdag 29 maj 2024

Om Gud, Del 21

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                              2024-05-29

[16:26] Andra som dem har smidit planer förut, följaktligen förstörde GUD deras byggnad från grunden, så att taket föll ned på dem. Straffet drabbade dem när de minst anade det.

[16:27] Sedan, på Återuppståndelsens dag, kommer Han att förödmjuka dem och fråga, "Var är Mina medhjälpare som ni upphöjt vid Min sida, för vilkas skull ni opponerat er mot Mig?" De välsignade med kunskap kommer att säga, "Idag har skammen och bedrövelsen drabbat de icke troende."

[16:28] Änglarna tar deras liv när de befinner sig i ett tillstånd av att kränka sina själar. Det är då de slutligen underkastar sig och säger, "Vi har inte gjort något fel!" Jo, minsann. GUD är fullt medveten om allt de gjort.

[16:30] Vad gäller de rättfärdiga, när de tillfrågas, "Vad tycker ni om dessa uppenbarelser från er Herre," säger de, "Bra." För de som för ett rättfärdigt liv väntar lycka; och boningen i Livet Efter Detta är ännu bättre. Vilken lycksalig boning för de rättfärdiga. [16:31] Edens trädgårdar har reserverats för dem, vari bäckar flödar. De har allt de önskar sig däri. På så sätt belönar GUD de rättfärdiga.

[16:33] Väntar de på att änglarna ska komma till dem, eller tills er Herres dom kommer? Människorna före dem gjorde samma sak. GUD är inte Den som kränkte dem; de kränkte sina egna själar.

[16:37] Hur mycket ni än försöker vägleda dem, vägleder inte GUD de Han överlämnat åt avvikande. * Man ska påminna och umgås med andra. Därför kan ingen hjälpa dem.

[16:38] De svor högtidligt vid GUD: "GUD kommer inte att återuppliva de döda." Absolut, sådant är Hans orubbliga löfte, men de flesta vet inte det. [16:39] Han kommer då att visa för alla allt de tvistat om, och låta de som inte trodde få veta att de var lögnare.

[16:45] Garanterade de som smed onda planer att GUD inte kommer låta jorden svälja dem, eller att straffet inte kommer att komma till dem när de minst anar det? [16:46] Det kanske drabbar dem när de sover; de kan aldrig fly. [16:47] Eller så kanske det drabbar dem när de ängsligt förväntar sig det. Er Herre är Medlidsam, Barmhärtigast.

[16:51] GUD har förkunnat: "Dyrka inte två gudar; det finns bara en gud. Ni ska vörda endast Mig." [16:52] Allting i himmlarna och på jorden tillhör Honom, därför ska religionen vara hängiven endast Honom. Skulle ni dyrka annat än GUD?

[16:53] Alla välsignelser ni åtnjuter kommer från GUD. Likväl, så fort ni ådrar er någon motgång beklagar ni er genast till Honom. [16:54] Ändå återgår vissa av er till idoldyrkan, så fort Han frigör er från ert lidande.

[16:60] De som inte tror på Livet Efter Detta utgör de värsta exemplen, medan de mest sublima förebilderna tillhör GUD. Han är Den Allsmäktige, Visast.

[16:61] Om GUD skulle straffa människorna för deras överträdelser, skulle Han ha utplånat alla varelser på jorden. * Gud välsignar alla människor. Men Han ger dem uppskov under en specifik, förutbestämd tid. När deras tid väl når sitt slut, kan de varken fördröja den med en timme, eller påskynda den.

[16:65] GUD sänder ner vatten från skyn för att återuppliva jorden efter att den dött. Det borde vara bevis (nog) för människor som hör.

[16:68] Och er Herre inspirerade biet; bygg hem i bergen och i träden, och i (bikuporna) bygger de åt er.

[16:70] GUD skapade er, sedan avslutar Han era liv. Han låter vissa av er leva till den värsta åldern, bara för att upptäcka att det finns en gräns för den kunskap de kan uppnå. GUD är Allvetande, Allsmäktig.

[16:71] GUD har gett somliga av er mer än andra. De som får mycket skulle aldrig ge bort så mycket av sina ägodelar till sina underordnade, att det skulle göra dem till partners. Skulle de ge ifrån sig GUDs välsignelser?

[16:72] Och GUD skapade makar åt er från ert folk, och producerade barn och barnbarn åt er från era makar, och försåg er med goda gåvor. Ska de då tro på lögner och bli otacksamma över GUDs välsignelser?

[16:75] GUD citerar exemplet på en slav som ägs, och är fullständigt maktlös, jämfört med den vi välsignat med goda gåvor, från vilka han ger till välgörenhet i hemlighet och öppet. Är de lika? Prisad vare GUD, de flesta av dem vet ej.

[16:76] Och GUD skildrar exemplet på två män: en är stum och saknar förmågan att göra någonting, är fullständigt beroende av sin herre - åt vilket håll han än leder honom, kan han inte åstadkomma någonting bra. Kan han jämställas med den som styr med rättvisa, som är vägledd på den rätta vägen?

[16:77] Himmlarnas och jorden framtid tillhör GUD. Vad Han beträffar är världens ände (Timmen) ett ögonblick bort, eller ännu närmre. GUD är Allsmäktig.

[16:78] GUD förde er ut ur era mödrars sköten utan någon kunskap, och Han gav er hörseln, synen, och hjärnorna, så att ni ska kunna vara tacksamma.

[16:79] Ser de inte fåglarna som underordnats flyga i himlens atmosfär? Ingen annan än GUD håller dem uppe i luften. Det borde vara bevis (nog) för människor som tror.

[16:80] Och GUD försåg er med stationära hem där ni kan bo. Och Han försåg er med bärbara hem av boskapshud, så att ni ska kunna använda dem när ni reser och när ni slår er till ro. Från deras ull, pälsar och hår, gör ni även möbler och lyxartiklar för en tid.

[16:81] Och GUD gav er skugga genom de ting Han skapat, och försåg er med skydd i bergen, och försåg er med kläder som skyddar er mot hetta, och kläder som skyddar er när ni utkämpar krig. På så sätt fulländar Han Sina välsignelser över er, så att ni må underkasta er.

[16:87] På den dagen kommer de att underkasta sig helt och hållet till GUD, och idolerna de fabricerat kommer att avvisa dem.

[16:90] GUD förespråkar rättvisa, välgörenhet, och att ta hänsyn till släktingarna. Och Han förbjuder ondska, synd, och överträdelse. Han upplyser er, så att ni ska kunna ta er i akt.

[16:91] Ni ska uppfylla ert avtal med GUD när ni sluter ett sådant avtal. Ni ska inte kränka era löften efter att ni har svurit (vid Gud) om att utföra dem, för ni har gjort GUD till garant för er. GUD känner till allt ni gör.

[16:92] Var inte som hon som stickar, som nystar upp sin hållbara stickning till högar av tunt garn. Sådant är ert exempel om ni missbrukar löften för att utnyttja varandra. Vare sig en gruppen är större än den andra, testar GUD er på så sätt. Han kommer säkerligen att visa er allt ni tvistat om på Återuppståndelsens Dag.

[16:93] Om GUD så önskat, skulle Han ha gjort er till en församling. Men Han vilseleder den som väljer att gå vilse, och Han vägleder den som vill bli vägledd. * Två vägar. Ni kommer säkerligen att utfrågas om allt ni har gjort.

[16:95] Försumma inte det minsta av era löften inför GUD. Det GUD besitter är mycket bättre för er, om ni bara visste.

[16:96] Det som ni har tar slut, men det som GUD har varar för evigt. Vi kommer säkerligen att belöna de som ihärdigt håller ut; vi kommer att belöna dem för deras rättfärdiga verk.

[16:101] När vi byter ut en uppenbarelse mot en annan, och GUD är fullt medveten om vad Han uppenbarar, säger de, "Det här har du hittat på!" Sannerligen, vet de flesta av dem inte.

[16:104] GUD vägleder säkerligen inte de som inte tror på GUDs uppenbarelser. De har ådragit sig ett smärtsamt straff.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar