onsdag 22 maj 2024

Om Gud, Del 14

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-05-22

[6:132] Alla kommer att uppnå en rang i förhållande till sina gärningar. Er Herre är aldrig omedveten om någonting de gör.

[6:133] Er Herre är den Rike; besittare av all nåd. Om Han vill, kan Han avlägsna er och ersätta er med vem Han vill, precis som Han skapade er från andra människors avkomma.

[6:137] På så sätt lurades idoldyrkarna av sina idoler, till den grad att de dödade sina egna barn.* Som i Iran under revolution. I själva verket vållar deras idoler dem stor smärta och förvirrar deras religion för dem. Om GUD så önskat skulle de inte ha gjort det. Ni ska ignorera dem och deras påhitt.

[6:138] De sa, "Detta är förbjuden boskap och skörd; ingen ska äta av den, utöver den vi tillåter," påstod de. De förbjöd även ridning av viss kreatur. Även boskapen de åt, uttalade de aldrig GUDs namn över när de offrade dem. Sådana är påhitt tillskrivna Honom. Han kommer säkerligen att låta dem betala för sina påhitt.

[6:139] De sa också, "Det som finns i bukarna på dessa kreatur är enbart reserverat för männen ibland oss, och är förbjudet för våra fruar." Men om det var dödfött lät de sina fruar ta del av det. Han kommer säkerligen att låta dem sona för sina påhitt. Han är den Visaste, Allvetande.

[6:141] Han är Den som etablerade trädgårdar, spaljerade och ospaljerade, palmträd, grödor av olika smaker, oliver, granatäpplen - frukter som är lika men ändå olika. Ät av deras frukter, och ge den välgörenhet som ska betalas på skördedagen, slösa inte på någonting. Han älskar inte de slösaktiga.

[6:144] Vad gäller de två sorters kamelerna och de två sorters boskapen, säg, "Är det de båda hanarna som Han förbjöd, de båda honorna, eller det i skötena på de båda honorna? Var ni vittnen när GUD fastställde sådana förbud för er? Vem är ondare än de som hittar på sådana lögner och ställer GUD till svars för dem? Följaktligen vilseleder de människorna utan kunskap. GUD vägleder inte sådana onda människor."

[6:147] Om de inte tror dig, säg, "Er Herre besitter oändlig nåd, men Hans straff är oundvikligt för de skyldiga människorna."

[6:151] Säg, "Kom, låt mig tala om för er vad er Herre verkligen förbjudit er: ni ska inte sätta upp idoler vid sidan av Honom. Ni ska hedra era föräldrar. Ni ska inte döda era barn av rädsla för fattigdom - vi försörjer er och dem. Ni ska inte begå grova synder, uppenbara eller dolda. Ni ska inte döda - GUD har gjort livet heligt - förutom i rättvisans namn. Detta är Hans budord till er, så att ni ska kunna förstå."

[6:152] Ni ska inte röra de föräldralösas pengar förutom på ett ytterst rättfärdigt sätt, tills de uppnår mognad. Ni ska ge full vikt och hela mått när ni bedriver handel, rättvist. Vi belastar ingen själ utöver dess tillgångar. Ni ska vara absolut rättvisa när ni vittnar, även mot era egna släktingar. Ni ska uppfylla ert förbund med GUD. Dessa är Hans budord till er, så att ni ska kunna ta er i akt.

[6:153] Detta är Min väg - en rak väg. Ni ska följa den, följ inte några andra vägar så att de inte avleder er från Hans väg. Dessa är Hans budord till er, så att ni ska kunna räddas.

[6:159] De som delar upp sig i sekter tillhör inte dig. Deras dom vilar hos GUD, sedan kommer Han att informera dem om allt som de har gjort. * Man ska vara förenad.

[6:165] Han är Den som gjorde er till arvtagare av jorden, och Han upphöjde vissa av er över andra i rang, för att testa er enligt det Han givit er. Säkerligen, är er Herre effektiv på att verkställa straff, och Han är Förlåtare, Barmhärtigast.

[7:26] O Adams barn, vi har försett er med kläder att täcka era kroppar med, liksom för lyx. Men den bästa klädseln är rättfärdighetens klädsel. Dessa är några av GUDs tecken, så att de ska kunna ta sig i akt.

[7:30] Vissa vägledde Han, medan andra överlämnades till avvikande. * Ingen tvång i religion. De har tagit djävlarna till sina mästare i stället för GUD, ändå tror de att de är vägledda.

[7:35] O Adams barn, när budbärare kommer till er från människor ibland er, och reciterar Mina uppenbarelser för er, kommer de som tar sig i akt och för ett rättfärdigt liv inte ha någonting att frukta, ej heller kommer de att sörja.

[7:38] Han kommer att säga, "Gå in i Helvetet med alla tidigare samhällen av jinner och människor." Var gång som en grupp går in, kommer de att förbanna den närmast föregående gruppen. När alla väl är inne, kommer den sista att säga om den tidigare, "Vår Herre, här är de som vilseledde oss. Fördubbla Helvetesstraffet för dem." Han kommer att säga, "Var och en får dubbelt upp, men ni vet inte det."

[7:54] Er Herre är den ende GUDen; som skapade himmlarna och jorden på sex dagar, och sedan tog all auktoritet i besittning. * Om Jehova. Natten hinner ikapp dagen medan den outtröttligt följer den, och solen, månen och stjärnorna är satta att tjäna under Hans kommando. Utan tvivel kontrollerar Han alla skapelser och alla befallningar. Överlägsen Allt är GUD, universums Herre.

[7:55] Ni ska dyrka er Herre öppet och privat; Han älskar inte de som överträder.

[7:56] Korrumpera inte jorden sedan den satts till rätta, och dyrka Honom av vördnad och hopp. Säkerligen, GUDs nåd kan uppnås för de som är rättfärdiga.

[7:57] Han är Den som sänder vinden med goda omen, som nåd från Sina händer. När de väl samlat ihop tunga moln, driver vi dem till döda marker och sänder ner vatten därur för att producera alla sorters frukter. På så sätt återupplivar vi det döda, så att ni ska kunna ta er i akt.

[7:101] Vi skildrar dessa samhällens historia för er: deras budbärare gick till dem med tydliga bevis, men de skulle inte komma att tro på det de förkastat tidigare. GUD beslöjar följaktligen hjärtat på de icke troende. * Ingen tvång i religion.

[7:145] Vi skrev för honom (=Moses) på tavlorna alla sorters upplysningar och detaljer för allting: "Du ska starkt upprätthålla dessa läror, och uppmana ditt folk att upprätthålla dem - detta är de bästa lärorna. Jag kommer att visa er, ödet för de onda." [7:146] Jag kommer att avleda från Mina uppenbarelser, de som är arroganta på jorden utan anledning. När de ser alla sorters bevis kommer de därför inte att tro. Och när de ser vägledningens väg kommer de inte att anta den som sin väg, men när de ser avvikelsens väg kommer de att anta den som sin väg. Det är konsekvensen av att de förkastat våra bevis och fullständigt struntat i dem.

[7:168] Vi spred ut dem (=Israels Barn) bland många samhällen över hela jorden. En del av dem var rättfärdiga, andra var inte fullt så rättfärdiga. Vi testade dem med framgång och motgång, så att de skulle kunna återvända. [7:169] Efter dem satte Han nya generationer i deras ställe som ärvde skriften (=Muslimer). Men de valde detta världsliga liv i stället, och sa, "Vi kommer att förlåtas." Sedan fortsatte de ändå att välja materian tillhörande denna värld. Slöt de inte ett förbund om att upprätthålla skriften, och om att inte säga om GUD annat än sanningen? Studerade de inte skriften? Utan tvivel är boningen i Livet Efter Detta mycket bättre för de som bibehåller rättfärdighet. Förstår ni inte?

[7:178] Den GUD vägleder är den verkligt vägledde, och de Han överlämnar till avvikelse, är förlorare.

[7:180] Alla de vackraste namnen tillhör GUD; kalla på Honom därmed, och ignorera de som förvanskar Hans namn. * Man ska umgås med andra. De kommer att straffas för sina synder.

[7:181] Bland våra skapelser finns de som vägleder med sanningen, och sanningen gör dem rättfärdiga. [7:182] Vad gäller de som förkastar våra uppenbarelser, för vi dem bakom ljuset utan att de någonsin inser det. [7:183] Jag kommer till och med att uppmuntra dem; Min planering är formidabel.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar