lördag 25 november 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 7

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-11-25

[4:51] Har ni lagt märke till de som fått en del av skriften, hur de tror på idoldyrkan och falsk lära, och sedan säger, "De som inte tror är bättre vägledda än de som tror!?" [4:52] De har gjort sig till föremål för GUD fördömelse, och för den GUD fördömer kommer ni inte att hitta någon hjälpare. [4:53] Äger de en del av den högsta makten? Om de gjorde det, skulle de inte ge människorna så mycket som en gnutta. [4:54] Är de avundsjuka på människorna för att GUD öst Sina välsignelser över dem? Vi har gett Abrahams familj skriften och visdom; vi gav dem stor auktoritet. [4:55] Vissa av dem trodde på det, vissa av dem avfärdade det; Helvetet det enda rättvisa straffet för dem. [4:56] Vi kommer utan tvivel att fördöma de som inte tror på våra uppenbarelser till helveteselden. När deras hud förbränts, kommer vi att ge dem nya hudar. Följaktligen kommer de att lida kontinuerligt. GUD är Allsmäktig, Visast.

[4:60] Har ni lagt märke till de som påstår att de tror på det som uppenbarats för dig, och på det som uppenbarats före dig, och sedan upprätthåller sina idolers orättvisa lagar? De beordrades att förkasta sådana lagar. Det är sannerligen djävulens önskan att leda dem långt vilse. [4:61] När de uppmanas, "Kom till det som GUD har uppenbarat och till budbäraren," ser ni hycklarna undvika er helt och hållet. [4:62] Hur kommer det att vara för dem när en olycka drabbar dem, som konsekvens av deras egna gärningar? De kommer då att komma till er och svära vid GUD: "Våra intentioner var goda och rättfärdiga!" [4:63] GUD är fullt medveten om deras innersta avsikter. Ni ska ignorera dem, upplysa dem, och ge dem goda råd, så att de ska kunna rädda sina själar.

[4:65] Nej aldrig, vid er Herre; de är inte troende om de inte kommer till dig för att döma i deras dispyter, och sedan inte finner någon som helst tvekan i sina hjärtan till att acceptera din bedömning. De måste underkasta sig en total underkastelse. [4:66] Om vi uppmanat dem: "Ni måste offra era liv," eller, "Lämna era hem," skulle de inte ha gjort det, förutom ett fåtal av dem. (Även om en sådan befallning utfärdats) och de skulle ha gjort vad de beordrades att göra, skulle det ha varit bättre för dem och bevisat styrkan på deras tro.

[4:72] Onekligen finns ibland er de som skulle dra benen efter sig, och om ni drabbades av en motgång skulle de säga, "GUD har välsignat mig eftersom jag inte dog martyrdöden med dem." [4:73] Men om ni uppnår en välsignelse från GUD skulle de säga, precis som om ingen vänskap någonsin existerat mellan er, "Jag önskar att jag vore med dem, så jag kunde ta del av en sådan stor seger."

[4:76] De som tror kämpar för GUDs sak, medan de som inte tror kämpar för tyranni. Därför ska ni bekämpa de som förenat sig med djävulen; djävulens makt är noll. [4:77] Har ni lagt märke till de som uppmanades, "Ni behöver inte slåss; allt ni behöver göra är att iakttaga Kontaktbönerna (Salat) och ge den obligatoriska välgörenheten (Zakat)," därefter, när de uppmanades att strida, fruktade de människorna lika mycket som de fruktade GUD, eller till och med mer? De sa, "Vår Herre, varför påtvingade Du oss detta stridande? Om Du bara kunde ge oss uppskov ett tag!" Säg, "Materian tillhörande denna världen är lika med noll, medan Livet Efter Detta är mycket bättre för de rättfärdiga, ni drabbas aldrig av minsta orättvisa."

[4:81] Högtidligt lovar de lydnad, men så fort de lämnar dig hyser en del av dem avsikter i motsats till vad de säger. GUD noterar deras innersta avsikter. Ni ska ignorera dem och lita på GUD. GUD räcker som försvarare. [4:82] Varför studerar de inte Koranen noggrant? Skulle den kommit från annat än GUD, skulle de ha funnit många motsägelser i den.

[4:84] Du ska kämpa för GUDs sak; du ansvarar endast för din egen själ, och uppmana de troende att göra detsamma. GUD kommer att neutralisera kraften hos de som inte tror. GUD är mycket mäktigare och mycket effektivare. [4:85] Den som sätter en god gärning i verket, får en del av förtjänsten därav, den som sätter en ond gärning i verket ådrager sig en del därav. GUD kontrollerar alla ting.

[4:89] De vill att ni inte ska tro, precis som de inte har trott, då blir ni jämlika. Ni ska inte betrakta dem som vänner, såvida de inte mobiliserar sig med er för GUDs sak. Vänder de sig emot er ska ni bekämpa dem, och ni får döda dem när ni möter dem i krig. Ni ska inte acceptera dem som vänner eller som allierade. [4:90] Hit räknas inte de som förenas med människor med vilka ni skrivit fredsavtal, eller de som kommer till er utan någon önskan att slåss emot er eller emot sina släktingar. Om GUD så önskat, skulle Han kunnat låta dem slåss emot er. GUD ger er därför ingen anledning att slåss emot dem om de lämnar er ifred, avstår från att slåss emot er, och erbjuder er fred. [4:91] Ni kommer att finna andra som vill sluta fred med er, även med sitt folk. Men så fort krig bryter ut slåss de emot er. Om dessa människor inte lämnar er ifred, erbjuder er fred och slutar att slåss emot er, får ni slåss emot dem när ni stöter på dem. Mot dessa ger vi er klar befogenhet.

[4:97] De vars liv avslutas av änglarna när de är i ett tillstånd av att kränka sina själar, kommer änglarna att fråga, "Vad var det med er?" De kommer att säga, "Vi var förtryckta på jorden." De kommer att säga, "Var GUDs jord inte rymlig nog för er, för att ni skulle kunna emigrera däri?" För dessa är den slutliga boningen Helvetet, och ett miserabelt öde. [4:98] Hit räknas inte de svaga männen, kvinnorna och barnen, som inte har styrkan eller medlen att finna en väg ut.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar