fredag 24 november 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 6

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2023-11-24

[3:176] Du ska inte bli ledsen över de som skyndar sig att inte tro. De skadar aldrig GUD det minsta. I stället har GUD önskat att de inte ska ha någon del av Livet Efter Detta. De har ådragit sig ett hemskt straff. [3:177] De som väljer otro i stället för tro skadar inte GUD det minsta; de har ådragit sig ett smärtsamt straff. [3:178] De icke troende ska inte tro att vi för dem bakom ljuset för deras eget bästa. Vi för dem bakom ljuset bara för att bekräfta deras syndfullhet. De har ådragit sig ett förödmjukande straff.

[3:180] Låt inte de som undanhåller och som samlar GUDs gåvor på hög tro att det är bra för dem; det är dåligt för dem. För de kommer att bära allt de samlat på sig runt sina halsar på Återuppståndelsens Dag. GUD är den som slutligen kommer att ärva himmlarna och jorden. GUD är fullt Medveten om allt ni gör.

[3:181] GUD har hört alla yttranden av de som sa, "GUD är fattig, men vi är rika." Vi kommer att skriva ner allt de sa, på samma sätt som vi skrev ner hur de orättmätigt dödade profeterna, och vi kommer att säga, "Genomlid Helvetets straff.

[3:183] Det var de som sa, "GUD har slutit ett förbund med oss om att vi inte ska tro på någon budbärare såvida han inte framställer en offergåva som slukas av eld." Säg, "Budbärare före mig har kommit till er med tydliga bevis, inklusive det ni precis begärt. Varför dödade ni då dem, om ni är sanningsenliga?"

[3:187] GUD slöt ett förbund med de som fått skriften: "Ni ska upplysa människorna om den och aldrig dölja den." Men de vände den ryggen och bytte ut den mot ett ringa pris. Vilket miserabelt byte. [3:188] De som skryter om sina gärningar och som vill prisas för något de egentligen inte gjort, ska inte tro att de kan slippa undan straffet. De har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[3:196] Du ska inte imponeras av den framgång som de icke troende verkar åtnjuta. [3:197] De njuter endast temporärt och hamnar sedan i Helvetet; vilket miserabelt öde!

[4:10] De som förbrukar de föräldralösas ägodelar orättmätigt, sväljer ner eld i sina bukar, de kommer att lida i Helvetet.

[4:14] Vad gäller den som inte lyder GUD och Hans budbärare, som kränker Hans lagar, kommer Han att överlämna till Helvetet vari han vistas för evigt. Han har ådragit sig ett skamfullt straff.

[4:18] Accepteras gör inte ångern från de som begår synder tills döden kommer till dem, som då säger, "Nu ångrar jag mig." Ej heller är den godtagbar från de som dör som icke troende. För dem har vi preparerat ett smärtsamt straff.

[4:27] GUD vill rädda er, medan de som ägnar sig åt sina lustar vill att ni ska göra ett stort felsteg.

[4:29] O ni som tror, ni ska inte ta varandras ägodelar i besittning olagligt - endast ömsesidigt godtagbara transaktioner är tillåtna. Ni ska inte ta livet av er själva. GUD är Barmhärtig gentemot er. [4:30] Den som begår dessa överträdelser, ondskefullt och avsiktligt, kommer vi att fördöma till Helvetet. Det är enkelt för GUD att göra.

[4:36] Ni ska dyrka endast GUD - associera ingenting med Honom. Ni ska ta hänsyn till föräldrarna, släktingarna, de föräldralösa, de fattiga, den besläktade grannen, den obesläktade grannen, den nära vännen, den resande främlingen och era tjänare. GUD älskar inte de arroganta skrytmånsarna. [4:37] De som är snåla, uppmanar människorna till att vara snåla, och döljer det som GUD har givit dem av Sina gåvor. Vi har preparerat ett skamfullt straff för de som inte tror. [4:38] De ger pengar till välgörenhet bara för att visa upp sig, fast de inte tror på GUD och den Sista Dagen. Har man djävulen som partner, kan man inte ha en värre partner. [4:39] Varför tror de inte på GUD och den Sista Dagen, och ger från GUDs gåvor till dem? GUD är fullt medveten om dem.

[4:42] På den dagen kommer de som inte trodde och som inte lydde budbäraren önska att de var i jämnhöjd med marken; inte ett enda yttrande kommer de att kunna dölja från GUD.

[4:44] Har ni lagt märke till de som fått en del av skriften, och hur de väljer att avvika, och vill att ni ska avvika från vägen?

[4:46] Bland de som är Judiska förvanskar vissa orden utöver sanningen, och säger, "Vi hör men vi lyder inte," och, "Era ord faller på döva öron," och, "Raa'ena* (var vår herde)," samtidigt som de vränger sina tungor för att håna religionen. Om de sagt, "Vi hör och vi lyder," och, "Vi hör dig," och, "Unzurna (vaka över oss)," skulle det ha varit bättre för dem och rättfärdigare. I stället har de ådragit sig fördömelse från GUD på grund av sin otro. Till följd därav kan majoriteten av dem inte tro. [4:47] O ni som fått skriften, ni ska tro på det vi uppenbarar häri som bekräftar det ni har, innan vi förvisar vissa ansikten till exil eller fördömer dem på samma sätt som vi fördömde de som vanhelgade Sabbaten. GUDs befallning genomförs. [4:48] GUD förlåter inte idoldyrkan, men Han förlåter mindre förseelser för vem Han vill. Den som sätter upp idoler vid sidan av GUD har utformat en fruktansvärd skymf. [4:49] Har ni märkt de som upphöjer sig själva? I stället är GUD Den som upphöjer vem Han vill, utan minsta orättvisa. [4:50] Lägg märke till hur de hittar på lögner om GUD; vilken grov överträdelse!

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar