torsdag 23 november 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 5

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2023-11-23

[3:85] Från den som antar något annat än underkastelse som sin religion, kommer ingenting att godtagas, och i Livet Efter Detta kommer han att tillhöra förlorarna. [3:86] Varför ska GUD vägleda människor som inte trott efter att ha varit troende, efter att ha sett att budbäraren är sanning och efter att ha fått säkra bevis*? GUD vägleder inte de onda. [3:87] Dessa har ådragit sig fördömelse från GUD, änglarna, och alla människor.

[3:90] Vad gäller de som inte tror efter att ha varit troende, och som därefter faller djupare ner i otro, kommer ångern inte att godtas; de tillhör de verkligt avvikande. [3:91] En hel jord av guld kommer inte att godtas från någon av de som inte tror, som dör som icke troende, även om en sådan lösen var möjlig. De har ådragit sig ett smärtsamt straff; det kommer inte att finnas någon som hjälper dem.

[3:94] De som hittar på falska förbud efter detta, och tillskriver GUD dem, tillhör de verkligt onda.

[3:98] Säg, "O ni som följer skriften, varför förkastar ni dessa uppenbarelser från GUD, när GUD ser allt ni gör?" [3:99] Säg, "O ni som följer skriften, varför avvisar ni dem som vill tro från GUDs väg, och strävar efter att förvanska den, trots att ni är vittnen?" GUD är aldrig omedveten om någonting ni gör. [3:100] O ni som tror, om ni lyder vissa av de som fått skriften, kommer de få er att åter igen bli icke troende efter att ni trott.

[3:105] Var inte som de som skildes åt, som tvistade trots de tydliga bevis de fått. För dessa har ådragit sig ett fruktansvärt straff. [3:106] Den dagen kommer då vissa ansikten kommer att lysas upp (av glädje), medan andra kommer att mörkna (av bedrövelse). Vad gäller dem vars ansikten kommer att mörkna, kommer de att tillfrågas, "Var det inte så att ni inte trodde efter att ni varit troende? Genomlid därför straffet för er otro."

[3:110] Ni är den bästa gemenskapen som någonsin upphöjts bland människorna: ni förespråkar rättfärdighet och förbjuder ondska, ni tror på GUD. Om de som följde skriften skulle tro skulle det vara bättre för dem. En del av dem tror verkligen, men majoriteten av dem är onda. [3:111] De kan aldrig skada er mer än att förolämpa er. Om de slåss emot er, kommer de vända om och fly. De kan aldrig vinna. [3:112] De ska förödmjukas var gång ni möter dem, såvida de inte upprätthåller GUDs förbund, liksom sina fredsavtal med er. De har ådragit sig vrede från GUD, följaktligen har de överlämnats till skam. Detta på grund av att de förkastade GUDs uppenbarelser och dödade profeterna orättmätigt. Detta för att de inte lydde och överträdde.

[3:116] De som inte trodde kan aldrig hjälpas av sina pengar eller sina barn mot GUD. De har gjort sig till föremål för Helvetet, i vilket de vistas för evigt.

[3:118] O ni som tror, gynna inte utomstående som aldrig slutar önska att det ska gå illa för er; de vill till och med se er lida. Hat strömmar ur deras munnar och vad de gömmer i sitt hjärta är mycket värre. Vi klargör på så sätt uppenbarelserna för er om ni förstår. [3:119] Här hyser ni kärlek för dem trots att de inte älskar er, och ni tror på hela skriften. När de möter er säger de, "Vi tror," men så fort de går sin väg biter de sina fingrar av vrede gentemot er. Säg, "Dö i er vrede." GUD är fullt medveten om de innersta tankarna. [3:120] När någonting bra händer er gör det ont i dem, när någonting dåligt händer er blir de glada. Om ni ihärdigt håller ut och bibehåller rättfärdighet, kommer deras planer aldrig att skada er. GUD är fullt medveten om allt de gör.

[3:128] Det är inte er sak att avgöra; Han kanske räddar dem eller kanske straffar Han dem för deras överträdelser.

[3:130] O ni som tror, ni ska inte ta ränta på ränta. Ni ska iakttaga GUD så att ni ska kunna lyckas.

[3:149] O ni som tror, lyder ni de som inte tror, kommer de att få er att ändra riktning, sedan slutar ni som förlorare.

[3:151] Vi kommer att sätta skräck i hjärtat på de som inte tror, eftersom de upphöjer kraftlösa idoler vid sidan av GUD. Helvetet är deras öde; vilket miserabelt öde för de som överträder!

[3:162] Är den som strävar efter GUDs behag densamma som den som ådrar sig vrede från GUD, och vars öde är Helvetet, den mest fruktansvärda boningen?

[3:167] Och för att avslöja hycklarna som uppmanades, "Kom och slåss för GUDs sak eller hjälp till." De sa, "Om vi visste hur man slåss, skulle vi ha gått samman med er." De var närmare otro än tro. De sa med sina munnar vad som inte fanns i deras hjärtan. GUD vet vad de döljer. [3:168] När de stannade kvar, sa de om sitt folk, "Om de hade gjort som vi sa, skulle de inte ha dödats." Säg, "Förhindra då er egen död, om ni talar sanning."

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar