onsdag 22 november 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 4

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-11-22

[3:10] De som inte tror kommer aldrig att hjälpas av sina pengar eller sina barn mot GUD. De kommer vara bränsle för Helvetet. [3:11] Liksom Faraos folk, och människorna innan dem, förkastade de våra uppenbarelser, och följaktligen straffades de av GUD för sina synder. GUD är sträng med att genomföra straff. [3:12] Säg till de som inte tror, "Ni kommer att besegras, och därefter sammanföras i Helvetet; vilken miserabel boning!"

[3:19] Den enda religionen som GUD accepterar är "Underkastelse." Ironiskt nog är det de som fått skriften som ifrågasätter det, trots kunskapen de fått, på grund av avundsjuka. De som avfärdar GUDs uppenbarelser, är GUD ytterst sträng med att bedöma.

[3:21] De som förkastat GUDs uppenbarelser, som orättmätigt dödat profeterna och de bland människorna som förespråkade rättvisa, lova dem ett plågsamt straff.

[3:23] Har ni lagt märke till de som fick en del av skriften, och hur de inviteras att upprätthålla denna skrift från GUD och tillämpa den i sina egna liv, och hur vissa av dem sedan vänder sig bort i motvilja? [3:24] Det är för att de sa, "Helveteselden kommer inte att beröra oss, förutom några få dagar." Följaktligen blev de vilseledda i sin religion, av sina egna påhitt.

[3:32] Proklamera: "Ni ska lyda GUD och budbäraren." Om de vänder sig bort, älskar inte GUD de icke troende.

[3:55] Följaktligen sa GUD, "O Jesus, Jag tänker avsluta ditt liv, upphöja dig till Mig, och befria dig från de icke troende. Jag kommer att upphöja de som följer dig över de som inte tror, till Återuppståndelsens Dag. Därefter kommer ni slutligen att återvända till Mig, allesamman, då Jag kommer att döma ibland er beträffande era tvister. [3:56] "Vad gäller de som inte tror, kommer Jag att överlämna dem till ett smärtsamt straff i denna världen och i Livet Efter Detta. Det kommer inte att finnas någon som hjälper dem."

[3:69] En del av dem som följer skriften vill vilseleda er, men de vilseleder endast sig själva utan att inse det. [3:70] O ni som följer skriften, varför avvisar ni dessa uppenbarelser från GUD, trots att ni vittnar (om att detta är sanningen)? [3:71] O ni som följer skriften, varför förenar ni sanningen med lögn och döljer sanningen, medvetet?

[3:72] En del av dem som följer skriften säger, "Tro på det som sänts ner till de troende vid dagens början och avvisa det vid dagens slut; kanske ändrar de sig en dag.

[3:75] En del av de som följer skriften kan anförtros en hel del och kommer att återlämna det till er. Andra ibland dem kan inte anförtros en enda krona; de kommer inte att betala er om ni inte jagar på dem. Det är för att de säger, "Vi behöver inte vara ärliga när vi har med hedningarna att göra!"* Således tillskriver de GUD lögner, medvetet.

[3:77] Vad gäller de som byter ut GUDs förbund och sina förpliktelser för ett billigt pris, får de ingen del av Livet Efter Detta. GUD kommer varken tala till dem eller se på dem på Återuppståndelsens Dag, ej heller kommer Han att rena dem. De har ådragit sig ett smärtsamt straff. [3:78] Bland dem finns de som vränger sina tungor för att härma skriften, så att ni ska tro att det är från skriften, när det inte är från skriften, de påstår att det kommer från GUD, när det inte kommer från GUD. På så sätt yttrar de och tillskriver GUD lögner medvetet. [3:79] Aldrig skulle en människa som GUD välsignat med skriften och profetskap säga till människorna, "Ni ska idolisera mig vid sidan av GUD." I stället (skulle han säga), "Hänge er själva totalt till endast er Herre," enligt skriften ni predikar och lärorna ni lär er. [3:80] Ej heller skulle han säga till er att idolisera änglarna och profeterna som härskare. Skulle han uppmana er att inte tro efter att ni har underkastat er? [3:81] GUD slöt ett förbund med profeterna, och sa, "Jag kommer att ge er skriften och visdom. Därefter kommer en budbärare att komma för att bekräfta alla existerande skrifter. Ni ska tro på honom och stödja honom." Han sa, "Samtycker ni till detta, och lovar ni att upprätthålla detta förbund?" De sa, "Vi samtycker." Han sa, "Ni har således vittnat om det, och Jag vittnar tillsammans med er." [3:82] De som förkastar denna (Koraniska profetia) är de onda. [3:83] Söker de annat än GUDs religion, när allting i himmlarna och på jorden underkastat sig Honom villigt och ovilligt, och till Honom kommer de att återföras?

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar