måndag 20 november 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 2

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                              2023-11-20

[2:101] Nu när en budbärare från GUD kommit till dem, och trots att han bevisar och bekräftar deras egen skrift, ignorerar vissa av skriftens anhängare (Judar, Kristna, och Muslimer) GUDs skrift, och vänder den ryggen till, som om de aldrig haft någon skrift. [2:102] De ägnade sig åt det som djävlarna lärde ut beträffande Salomons kungadöme. Salomon var emellertid inte en icke troende, men djävlarna var icke troende. De lärde människorna trolldom, och det som sänts ner via de två änglarna Haroot och Maroot. De båda avslöjade inte sådan kunskap utan att förklara: "Detta är ett test. Ni ska inte missbruka sådan kunskap." Men människorna använde det i onda planer, som att bryta upp äktenskap. De kan aldrig skada någon mot GUDs vilja. Med andra ord lär de sig vad som skadar dem, inte vad som hjälper dem, och de vet mycket väl att den som utövar trolldom inte kommer att ha någon del i Livet Efter Detta. Om de bara visste hur bedrövligt det de säljer sina själar för är.

[2:104] O ni som tror, säg inte "Raa'ena"* (var vår herde). I stället ska ni säga, "Unzurna" (vaka över oss), och lyssna. De som inte tror har ådragit sig ett strängt straff.

[2:109] Många av skriftens anhängare skulle hellre se er återgå till otro, nu när ni har trott. Det är på grund av avundsjuka från deras sida, efter att sanningen blivit uppenbar för dem. Ni ska ursäkta dem och lämna dem ifred, tills GUD utfärdar Sin dom. GUD är Allsmäktig.

[2:111] Vissa har påstått, "Ingen förutom Judar och Kristna kommer att komma in i Paradiset!" Sådant är deras önsketänkande. Säg, "Vissa oss ert bevis, om ni har rätt."

[2:114] Vilka är mer onda än de som bojkottar GUDs moskéer där man firar minnet av Hans namn, och som bidrar till att de överges? De borde inte träda in i dem utan rädsla. De kommer att drabbas av förödmjukelse i detta livet, och kommer att genomlida ett fasansfullt straff i Livet Efter Detta.

[2:116] De sa, "GUD har fått en son!" Prisad vare Han; aldrig! Allting i himmlarna och på jorden tillhör Honom; allting är underordnat Honom.

[2:118] De som inte har någon kunskap säger, "Om bara GUD kunde tala till oss, eller om något mirakel kunde komma till oss!" Andra före dem har gjort liknande uttalanden; deras sinnen är likartade. Vi manifesterar verkligen mirakel för de som uppnått övertygelse.

[2:120] Varken Judarna eller de Kristna kommer att acceptera dig, såvida du inte rättar dig efter deras religion. Säg, "GUDs vägledning är den sanna vägledningen." Om du rättar dig efter deras önskemål trots kunskapen du har fått, kommer du inte att hitta någon medhjälpare eller försvarare som kan hjälpa dig emot GUD.

[2:121] De som fick skriften, och som förstår den som den ska förstås, kommer att tro på detta. Vad gäller de som inte tror, är de förlorare.

[2:126] Abraham bad, "Min Herre, gör detta till ett fridfullt land, och förse dess folk med frukter. Ge till dem som tror på GUD och på den Sista Dagen." (Gud) sa, "Jag kommer även att ge till dem som inte tror. Jag kommer att låta dem njuta tillfälligt, och sedan överlämna dem till Helvetets straff och ett miserabelt öde."

[2:130] Vem försakar Abrahams religion förutom den som bedrar sin egen själ? Vi har valt ut honom i denna världen, och i Livet Efter Detta kommer han att vara med de rättfärdiga.

[2:140] Säger ni att Abraham, Ismael, Isak, Jakob, och Patriarkerna var Judiska eller Kristna? Säg, "Vet ni bättre än GUD? Vem är ondare än den som döljer ett bevis han fått av GUD? GUD är aldrig omedveten om någonting ni gör."

[2:142] Dårarna bland människorna brukade säga, "Varför ändrade de riktningen på sin Qiblah?"* Säg, "Öst och väst tillhör GUD; Han vägleder den som så önskar på en rak väg."

[2:146] De som fått skriften känner igen sanningen häri, som de känner igen sina egna barn. Trots det döljer vissa av dem sanningen, medvetet.

[2:150] Vart du än går, vänd ditt ansikte (under Salat) mot den Heliga Moskén; vart ni än må vara, ska ni vända era ansikten (under Salat) emot den. På så sätt kommer människorna inte att ha något argument emot er, förutom de som överträder ibland dem. Frukta inte dem, utan frukta Mig i stället. Jag kommer då att fullända Mina välsignelser över er, så att ni må bli vägledda.

[2:159] De som döljer våra uppenbarelser och vår vägledning efter att ha förkunnat dem för människorna i skriften, fördöms av GUD; de fördöms av alla som fördömer.

[2:161] De som inte tror, och som dör som icke troende, har ådragit sig fördömelse från GUD, änglarna, och alla människor (på Domedagen).

[2:165] Trots det sätter vissa människor upp idoler som de mäter med GUD, och älskar dem som om de vore GUD. De som tror älskar GUD mest. Om bara de som överträder kunde se sig själva när de ser straffet! De kommer då att inse att all makt tillhör endast GUD, och att GUDs straff är fasansfullt.

[2:170] När de uppmanas, "Följ det som GUD uppenbarat häri," säger de, "Vi rättar oss bara efter vad våra föräldrar gjorde." Tänk om deras föräldrar inte förstod, och inte vara vägledda? [2:171] Såna icke troende är som papegojor, som repeterar vad de hör av ljud och rop utan att förstå. Döva, stumma och blinda; de kan inte förstå.

[2:174] De som döljer GUDs uppenbarelser i skriften i utbyte mot en ringa materiell förtjänst, slukar endast ner eld i sina bukar. GUD kommer inte att tala till dem på Återuppståndelsens Dag, ej heller kommer Han att rena dem. De har ådragit sig ett smärtsamt straff. [2:175] Det var de som valde att avvika i stället för att vägledas, och straffet i stället för förlåtelse. Därför måste de uthärda Helvetet. [2:176] För GUD har uppenbarat denna skrift, bärande på sanningen, och de som ifrågasätter skriften är de ivrigaste motståndarna.

[2:188] Ni ska inte ta varandras pengar olagligt, ej heller ska ni muta tjänstemännen för att olagligt beröva andra på en del av deras rättigheter, när ni vet.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar