tisdag 21 november 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 3

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                              2023-11-21

[2:204] Bland människorna finns kanske den som imponerar på er med sina uttalanden beträffande detta livet, och som kanske till och med ber GUD att bevittna sina innersta tankar, medan han är en väldigt ivrig motståndare. [2:205] Så fort han ger sig av far han omkring på jorden med osanning och förstör liv och egendom. GUD älskar inte korruption. [2:206] När han uppmanas, "Iakttag GUD," blir han upprört arrogant. Följaktligen är Helvetet hans enda öde; vilken miserabel boning.

[2:211] Fråga Israels Barn om hur många fulländade mirakel vi visat dem! För de som struntar i de välsignelser som GUD har givit dem, är GUD ytterst sträng med straff. [2:212] Detta världsliga liv är smyckat i de icke troendes ögon, och de förlöjligar de troende. De rättfärdiga kommer dock att stå högt över dem på Återuppståndelsens Dag. GUD välsignar vem Han vill, utan gränser.

[2:217] De frågar dig om de Heliga Månaderna och om att strida i dem: säg, "Att strida i dem är ett vanhelgande. Att avfärda GUDs väg och att inte tro på Honom och på heligheten av den Heliga Moskén, och att avhysa dess folk, är emellertid större vanhelganden i GUDs ögon. Förtryck är värre än mord. De kommer alltid att kämpa emot er för att få er att ändra riktning, bort från er religion om de kan. De ibland er som går tillbaka från sin religion, och som dör som icke troende, har förstört sina verk i detta livet och i Livet Efter Detta. Dessa har sin hemvist i Helvetet, där de vistas för evigt.

[2:224] Gör inte GUDs namn till föremål för era flyktiga löften, så att ni ska framstå som rättfärdiga och gudfruktiga, eller för att uppnå värdighet bland människorna. GUD är Den Som Hör, Den Som Vet.

[2:257] GUD är Herre för de som tror; Han för dem ut ur mörkret in i ljuset. Vad gäller de som inte tror, är deras härskare deras idoler; de för dem ut ur ljuset in i mörker - dessa kommer att ha sin hemvist i Helvetet; där vistas de för evigt.

[2:264] O ni som tror, förstör inte era allmosor genom att kritisera och förolämpa, som den som spenderar sina pengar för att glänsa, fast han inte tror på GUD och den Sista Dagen. Hans exempel är likt en sten, täckt med ett tunt lager av jord; så fort hårt regn faller sköljer det bort jorden och gör den till en oanvändbar sten. De uppnår ingenting genom sina ansträngningar. GUD vägleder inte de som inte tror.

[2:268] Djävulen lovar er fattigdom, och uppmanar er att begå ondska, medan GUD lovar er förlåtelse från Honom, och nåd. GUD är Frikostig, Allvetande.

[2:270] Allt ni ger i välgörenhet, alla välgörande löften ni uppfyller, är GUD fullt medveten om. Vad de onda beträffar, kommer de inte att ha någon som hjälper dem.

[2:275] De som utnyttjar människors trångmål, är i samma position som dem som är under djävulens påverkan. Det är för att de påstår att ocker är samma sak som affärsverksamhet. GUD tillåter emellertid affärsverksamhet, men förbjuder ocker. Följaktligen får den som tar hänsyn till denna uppmaning från sin Herre och avstår från ocker behålla sina tidigare förtjänster, och hans dom vilar i GUDs händer. Vad de som fortsätter med ocker beträffar ådrar de sig Helvetet, vari de vistas för evigt. [2:276] GUD fördömer ocker, och välsignar allmosor. GUD fördömer alla som inte tror, som är skyldiga.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar