lördag 16 september 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 7

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-09-16

[10:9] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, vägleder deras Herre dem på grund av deras tro. Bäckar kommer att flyta under dem i lycksalighetens trädgårdar. [10:10] Deras bön däri är: "Prisad vare Du, vår gud," deras hälsning däri är, "Frid," och deras yppersta bön är: "Prisad var GUD, universums Herre."

[10:25] GUD kallar till fridens boning och vägleder den som vill (bli vägledd) på en rak väg.

[10:36] De flesta av dem följer ingenting annat än gissningar, och gissningar ersätter inte sanningen. GUD är fullt medveten om allt de gör.

[10:39] Nej minsann, de har förkastat detta utan att studera och undersöka det ,och innan de förstått det. På samma sätt trodde inte människorna före dem. Lägg därför märke till konsekvenserna för de som överträder.

[10:62] GUDs anhängare har absolut ingenting att frukta, ej heller kommer de att sörja. [10:63] Det är de som tror och som för ett rättfärdigt liv.

[10:95] Ej heller ska du förena dig med de som förkastade GUDs uppenbarelser, så att du inte är bland förlorarna.


[10:99] Om er Herre så önskat, skulle alla människor på jorden ha trott.* Vill du tvinga människorna att bli troende?

[10:102] Kan de förvänta sig annat än samma öde som deras likasinnade mött tidigare? Säg, "Vänta bara, och, med er, väntar även jag."

[11:11] Vad gäller de som ihärdigt håller ut, och som för ett rättfärdigt liv, förtjänar de förlåtelse och en generös belöning.

[11:18] Vilka är ondare än de som hittar på lögner om GUD? De kommer att ställas inför sin Herre, och vittnena kommer att säga, "Det var dessa som ljög om sin Herre. GUDs förbannelse har drabbat överträdarna." [11:19] De avviker från GUDs väg, och försöker göra den krokig, och de tror inte på Livet Efter Detta.


[11:23] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, som ägnar sig själva till sin Herre, är de Paradisets invånare; däri visats de för evigt.

[11:49] Detta är upplysningar från det förflutna som vi uppenbarar för dig. Du visste ingenting om dem - vare sig du eller ditt folk - före detta. Ha därför tålamod. Den slutliga segern tillhör de rättfärdiga.

[11:84] Till Midyan skickade vi deras bror Shu'aib. Han sa, "O mitt folk, dyrka GUD; ni har ingen annan gud än Honom. Ni ska inte luras när ni mäter eller väger. Jag ser att ni är framgångsrika, och jag befarar att ni går straffet på en överväldigande dag till mötes. [11:85] "O mitt folk, ni ska ge hela mått och full vikt, rättvist. Lura inte människorna på deras rättigheter, och far inte med osanning på jorden.

[11:113] Dras inte mot de som har överträtt, så att ni inte ådrar er Helvetet, och inte finner några beskyddare att hjälpa er mot GUD, och sedan slutar som förlorare.

[11:114] Ni ska iaktta Kontaktbönerna (Salat) vid dagens båda gränser, och på natten. De rättfärdiga verken utplånar de onda. Detta är en påminnelse för de som tar sig i akt. [11:115] Ni ska ihärdigt hålla ut, för GUD misslyckas aldrig med att belöna de rättfärdiga.

[11:117] Er Herre utplånar aldrig ett samhälle orättvist, medan dess invånare är rättfärdiga.

[11:121] Säg till de som inte tror, "Gör vad ni kan, vilket också vi kommer att göra." [11:122] "Vänta sedan; vi kommer också att vänta."


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar