fredag 15 september 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 2

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                              2023-09-15

[3:3] Han sände ner denna skrift till dig, sanningsenligt, bekräftande alla tidigare skrifter, och Han sände ner Toran och Evangeliet [3:4] innan dess för att vägleda människorna, och Han sände ner lagboken. De som inte tror på GUDs uppenbarelser ådrar sig ett plågsamt straff. GUD är Allsmäktig, Hämnare.

[3:15] Säg, "Låt mig informera er om något mycket bättre för er; för de som för ett rättfärdigt liv, trädgårdar med flytande bäckar, rena makar, och glädje över GUDs välsignelser, reserverat hos deras Herre." GUD Ser dem som dyrkar Honom.

[3:17] De är ihärdiga, sanningsenliga, underkastade, barmhärtiga, och mediterar vid gryningen.

[3:32] Proklamera: "Ni ska lyda GUD och budbäraren." Om de vänder sig bort, älskar inte GUD de icke troende.



[3:57] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, kommer Han att rikligt belöna dem. GUD älskar inte de orättvisa.

[3:64] Säg, "O ni som följer skriften, låt oss komma fram till en logisk överenskommelse mellan oss och er: att vi inte ska dyrka något annat än GUD; att vi aldrig ska sätta upp några idoler vid sidan av Honom, ej heller sätta upp några mänskliga varelser som härskare vid sidan av GUD." Om de vänder sig bort så säg, "Vittna om att vi är underkastade."


[3:71] O ni som följer skriften, varför förenar ni sanningen med lögn och döljer sanningen, medvetet?

[3:76] Sannerligen, de som uppfyller sina plikter och som för ett rättfärdigt liv, GUD älskar de rättfärdiga.

[3:79] Aldrig skulle en människa som GUD välsignat med skriften och profetskap säga till människorna, "Ni ska idolisera mig vid sidan av GUD." I stället (skulle han säga), "Hänge er själva totalt till endast er Herre," enligt skriften ni predikar och lärorna ni lär er. [3:80] Ej heller skulle han säga till er att idolisera änglarna och profeterna som härskare. Skulle han uppmana er att inte tro efter att ni har underkastat er?

[3:84] Säg, "Vi tror på GUD och på det som sänts ner till oss, på det som sänts ner till Abraham, Ismael, Isak, Jakob, och Patriarkerna, och på det som gavs till Moses, Jesus och profeterna från deras Herre. Vi gör inte någon skillnad på någon av dem. Endast Honom är vi underkastade."

[3:92] Ni kan inte uppnå rättfärdighet förrän ni ger till välgörenhet från ägodelarna ni älskar. Allt ni ger till välgörenhet är GUD fullt medveten om.

[3:103] Ni ska klamra er fast vid GUDs rep, allihop, var inte åtskilda. Ni ska minnas GUDs välsignelser över er - ni brukade vara fiender och Han förenade era hjärtan. Av Hans nåd blev ni bröder. Ni stod på kanten av en eldgrop och Han räddade er från den. GUD förklarar på så sätt Sina uppenbarelser för er, så att ni ska kunna vägledas.

[3:104] Låt det finnas en gemenskap ibland er som bjuder in till det som är bra, förespråkar rättfärdighet och förbjuder ondska. Dessa är vinnarna.

[3:110] Ni är den bästa gemenskapen som någonsin upphöjts bland människorna: ni förespråkar rättfärdighet och förbjuder ondska, ni tror på GUD. Om de som följde skriften skulle tro skulle det vara bättre för dem. En del av dem tror verkligen, men majoriteten av dem är onda.

[3:114] De tror på GUD och på den Sista Dagen, de förespråkar rättfärdighet och förbjuder ondska och skyndar med att göra rättfärdiga verk. Dessa är de rättfärdiga.

[3:118] O ni som tror, gynna inte utomstående som aldrig slutar önska att det ska gå illa för er; de vill till och med se er lida. Hat strömmar ur deras munnar och vad de gömmer i sitt hjärta är mycket värre. Vi klargör på så sätt uppenbarelserna för er om ni förstår. [3:119] Här hyser ni kärlek för dem trots att de inte älskar er, och ni tror på hela skriften. När de möter er säger de, "Vi tror," men så fort de går sin väg biter de sina fingrar av vrede gentemot er. Säg, "Dö i er vrede." GUD är fullt medveten om de innersta tankarna. [3:120] När någonting bra händer er gör det ont i dem, när någonting dåligt händer er blir de glada. Om ni ihärdigt håller ut och bibehåller rättfärdighet, kommer deras planer aldrig att skada er. GUD är fullt medveten om allt de gör.

[3:128] Det är inte er sak att avgöra; Han kanske räddar dem eller kanske straffar Han dem för deras överträdelser.

[3:130] O ni som tror, ni ska inte ta ränta på ränta. Ni ska iakttaga GUD så att ni ska kunna lyckas.

[3:133] Ni ska ivrigt rusa mot förlåtelse från er Herre och ett Paradis vars vidd omfattar himmlarna och jorden; det är vad som väntar de rättfärdiga, [3:134] som ger till välgörenhet under goda liksom dåliga tider. De förtrycker ilska och har överseende med människorna. GUD älskar de barmhärtiga.

[3:159] Det var nåd från GUD att du blev medlidsam gentemot dem. Om du varit hård och elakhjärtad skulle de ha övergivit dig. Ha därför överseende med dem, be om förlåtelse för dem, och rådfråga dem. När du väl fattat ett beslut, genomför din plan och lita på GUD. GUD älskar de som litar på Honom.

[3:175] Djävulens system är att sätta rädsla i sina objekt. Frukta inte dem, utan frukta Mig i stället, om ni är troende.

[3:200] O ni som tror, ni ska vara ihärdiga, ni ska hålla ut, ni ska vara förenade, ni ska iaktta GUD, så att ni ska kunna lyckas.


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar