fredag 15 september 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 4

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                              2023-09-15

[5:8] O ni som tror, ni ska vara absolut rättvisa och iakttaga GUD när ni fungerar som vittnen. Provoceras inte av era konflikter med vissa människor till att begå orättvisa. Ni ska vara absolut rättvisa, för det är mer rättfärdigt. Ni ska iakttaga GUD. GUD är fullt Medveten om allt ni gör. [5:9] GUD lovar de som tror och för ett rättfärdigt liv, förlåtelse och en stor belöning.

[5:32] På grund av detta fastställde vi för Israels Barn, att för den som mördar en person som inte begått ett mord eller hemska brott, ska det vara som om han mördat alla människor. Och för den som skonar ett liv, ska det vara som om han skonat livet på alla människor. Våra budbärare gick till dem med tydliga bevis och uppenbarelser, men de flesta av dem efter allt detta överträder ändå.

[5:60] Säg, "Låt mig tala om för er vilka som är värst i GUDs ögon: de som fördömts av GUD efter att ha ådragit sig Hans vrede tills Han gjorde till (lika avskyvärda som) apor och grisar, och idoldyrkarna. Dessa är mycket värre, och längre bort från den rätta vägen.

[5:65] Om bara skriftens folk tror och för ett rättfärdigt liv, kommer vi att lindra deras synder och ge dem tillträde till trädgårdar i lycksalighet.

[5:69] Säkerligen, de som tror, de som är Judiska, de som konverterat, och de Kristna; den som (1) tror på GUD och (2) tror på den Sista Dagen, och (3) för ett rättfärdigt liv, har ingenting att frukta, ej heller kommer de att sörja.

[5:76] Säg, "Ska ni dyrka maktlösa idoler vid sidan av GUD som varken kan skada eller hjälpa er? GUD är Den Som Hör, Allvetande."

[5:77] Säg, "O skriftens folk, ni ska inte överträda gränserna för er religion utöver sanningen, och följ inte åsikterna av människor som gått vilse, som vilselett massor av människor; de är långt borta från den rätta vägen."

[5:87] O ni som tror, förbjud inte goda ting som GUD har gjort lagliga, och attackera inte; GUD tycker inte om dem som attackerar.

[5:90] O ni som tror, berusningsmedel, hasardspel, idolernas altare och chansspel, är djävulens avskyvärdheter; ni ska undvika dem så att ni ska kunna lyckas.


[5:92] Ni ska lyda GUD och ni ska lyda budbäraren, och var på er vakt. Om ni vänder er bort ska ni veta att vår budbärares enda uppgift är att effektivt förmedla budskapet.

[5:99] Budbärarens enda uppgift är att förmedla budskapet, och GUD är medveten om allt ni tillkännager och allt ni döljer.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar