torsdag 21 september 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 8

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-09-21

[12:57] Dessutom är belöningen i Livet Efter Detta ännu bättre för de som tror och för ett rättfärdigt liv.

[13:22] De söker ihärdigt sin Herre, iakttager Kontaktbönerna (Salat), spenderar från våra gåvor till dem i hemlighet och öppet, och de bemöter ondska med godhet. Dessa har förtjänat den bästa boningen.

[13:25] Vad gäller de som kränkt GUDs förbund efter att ha lovat upprätthålla det, som splittrar det som enligt GUD ska vara förenat, och som begår ondska, har de ådragit sig fördömelse; de har ådragit sig det värsta ödet.

[13:29] De som tror och för ett rättfärdigt liv, har förtjänat lycka och ett glädjande öde.

[14:23] Vad gäller de som tror och för ett rättfärdigt liv, kommer de att få tillträde till trädgårdar med flytande bäckar. Däri vistas de för evigt, enligt sin Herres vilja. Deras hälsning däri är: Frid."

[14:31] Uppmana Mina tjänare som trodde att iakttaga Kontaktbönerna (Salat) och att ge (till välgörenhet) från våra gåvor till dem, i hemlighet och öppet, innan en dag kommer där det varken finns handel eller nepotism.

[15:85] Vi skapade inte himmlarna och jorden, och allting däremellan, utom för en specifik anledning. Världens ände kommer, så behandla dem (Skyldiga) med likgiltigt överseende.

[16:30] Vad gäller de rättfärdiga, när de tillfrågas, "Vad tycker ni om dessa uppenbarelser från er Herre," säger de, "Bra." För de som för ett rättfärdigt liv väntar lycka; och boningen i Livet Efter Detta är ännu bättre. Vilken lycksalig boning för de rättfärdiga.

[16:90] GUD förespråkar rättvisa, välgörenhet, och att ta hänsyn till släktingarna. Och Han förbjuder ondska, synd, och överträdelse. Han upplyser er, så att ni ska kunna ta er i akt.

[16:94] Missbruka inte löftena ibland er, så att ni inte glider tillbaka efter att ha haft ett starkt fotfäste, och därefter ådrar er bedrövelse. Sådan är konsekvensen av att avvika från GUDs väg (genom att föregå med dåligt exempel); ni ådrar er ett hemskt straff. [16:95] Försumma inte det minsta av era löften inför GUD. Det GUD besitter är mycket bättre för er, om ni bara visste.

[16:125] Du ska bjuda in till din Herres väg med visdom och vänlig upplysning, och diskutera med dem på bästa möjliga sätt. Er Herre vet bäst vem som avvikit från Hans väg, och Han vet bäst vilka som är vägledda.

[16:126] Och om ni straffar, ska ni tillfoga ett likvärdigt straff. Men om ni tar er tillflykt i tålamod (i stället för hämnd), vore det bättre för de som har tålamod. [16:127] Ta er tillflykt i tålamod - och ert tålamod kan endast uppnås med GUDs hjälp. Sörj inte över dem, och irriteras inte av deras intrigspel. [16:128] GUD är med de som för ett rättfärdigt liv, och de som är generösas.

[17:19] Vad gäller de som väljer att prioritera Livet Efter Detta, som verkar rättfärdighet medan de tror, kommer deras ansträngningar att uppskattas.

[17:25] Er Herre är fullt medveten om era innersta tankar. Om ni bibehåller rättfärdighet, är Han Förlåtare för de som ångrar sig.

[17:26] De allmosor som ska betalas ska du ge till släktingarna, de behövande, de fattiga, och den resande främlingen, men var inte omåttlig, slösaktig. [17:27] De slösaktiga är djävlarnas gelikar, och djävulen är otacksam gentemot sin Herre.

[17:35] Ni ska ge oförminskade mått när ni gör affärer, och väga rättvist. Det är bättre och mera rättfärdigt. [17:36] Ni ska inte acceptera någon information, om ni inte själva bekräftar den. Jag har givit er hörseln, synen, och hjärnan, och ni ansvarar för att använda dem. [17:37] Ni ska inte vandra stolt på jorden - ni kan inte genomtränga jorden, ej heller kan ni vara lika höga som bergen. [17:38] Allt dåligt beteende fördöms av er Herre.

[17:53] Säg till mina tjänare att behandla varandra på bästa möjliga sätt, för djävulen kommer alltid att försöka skapa osämja mellan dem. Djävulen är säkerligen människans ivrigaste fiende.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar