måndag 25 september 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 9

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-09-25

[18:27] Du ska recitera det som uppenbarats för dig av din Herres skrift. Ingenting ska ersätta Hans ord, och du ska inte finna någon annan källa vid sidan av den.

[18:28] Ni ska tvinga er själva att vara med de som dyrkar sin Herre dag och natt, som söker endast Honom. Vänd er inte bort ifrån dem i strävan efter denna världens meningslösheter. Ej heller ska ni lyda den vars hjärta vi gjort helt beaktningslöst inför vårt budskap; en som ägnar sig åt sina egna önskemål, vars prioriteringar är i oordning.

[18:46] Pengar och barn är detta livets glädjeämnen, men de rättfärdiga gärningarna ger en evig belöning från er Herre, och ett mycket bättre hopp.

[19:60] Endast de som ångrar sig, tror, och för ett rättfärdigt liv, kommer att komma in i Paradiset, utan minsta orättvisa.

[21:23] Ingenting Han gör ska någonsin ifrågasättas, medan alla andra ifrågasätts.

[22:30] De som vördar riterna GUD förordnat, har förtjänat en god belöning hos sin Herre. All boskap har tillåtits som mat åt er, förutom de som specifikt förbjudits er. Ni ska undvika det avskyvärda av idoldyrkan, och undvik att säga annat än sanningen.

[22:32] Sannerligen, de som vördar riterna fastställda av GUD, demonstrerar det rättfärdiga i sina hjärtan.

[22:34] För varje församling [Kristna, Judar, Muslimer] har vi fastställt riter med vilka de firar minnet av GUD, för att ha försett dem med boskapen. Er gud är en och samma gud; ni ska underkasta er Honom. Ge goda nyheter till de som lyder. [22:35] Det är de vars hjärtan skälver när de nämner GUD, de håller ihärdigt ut under motgång, de iakttager Kontaktbönerna (Salat), och av våra gåvor till dem ger de till välgörenhet.

[22:36] Djuroffren tillhör de riter GUD fastställt för ert eget bästa.* Ni ska nämna GUDs namn över dem när de står på rad. När de väl överlämnas för att offras, ska ni äta därav och ge till de fattiga och de behövande. Det är anledningen till att vi kuvade dem för er, så att ni ska kunna visa er tacksamhet. [22:37] Varken deras kött eller deras blod når GUD. Det som når Honom är er rättfärdighet. Han har kuvat dem för er, så att ni må visa er tacksamhet genom att prisa GUD för att ha väglett er. Ge goda nyheter till de barmhärtiga. [22:38] GUD försvarar de som tror. GUD älskar inte någon bedragare, otacksam.

[22:41] Det är dessa som, om vi utnämnde dem till härskare på jorden, skulle etablera Kontaktbönerna (Salat) och den obligatoriska välgörenheten (Zakat), förespråka rättfärdighet och förbjuda ondska. GUD är den yttersta härskaren.

[22:77] O ni som tror, ni ska buga er, prostrera, dyrka er Herre, och verka rättfärdighet, så att ni ska kunna lyckas.

[22:78] Ni ska sträva för GUDs sak som ni borde sträva för Hans sak. Han har valt er, och inte gett er några svårigheter i att utöva er religion - religionen av er fader Abraham. Han är den som gav er namnet "Underkastade" ursprungligen. Därför ska budbäraren fungera som vittne ibland er, och ni ska fungera som vittnen ibland människorna. Därför ska ni iakttaga Kontaktbönerna (Salat) och ge den obligatoriska välgörenheten (Zakat), och hålla fast vid GUD; Han är er Herre, den bäste Herren och den bäste Hjälparen.


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar