lördag 16 september 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 6

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-09-16

[8:2] De sant troende är de vars hjärtan darrar när GUD nämns, och när Hans uppenbarelser reciteras för dem stärks deras tro, och de litar på sin Herre. [8:3] De iakttager Kontaktbönerna (Salat), och av våra gåvor till dem ger de till välgörenhet.

[8:8] För Han har bestämt att sanningen ska segra och att lögnen ska försvinna, trots de som begår ondska.

[8:15] O ni som tror, om ni möter de som inte tror, som mobiliserat mot er, vänd då inte om och fly. [8:16] Den som vänder om den dagen, om det inte är för att genomföra en stridsplan eller för att ansluta sig till sin grupp, har ådragit sig vrede från GUD, och Helvetet är hans boning; vilket miserabelt öde!

[8:27] O ni som tror, bedra inte GUD och Hans budbärare, och bedra inte de som litar på er, nu när vi vet.

[8:39] Ni ska bekämpa dem för att försvara er mot förtryck, och för att utöva er religion hängivna endast GUD. Avstår de från aggression, är GUD Den Som Ser allt de gör. [8:40] Om de vänder sig bort, bör ni veta att GUD är er Herre och Mästare; den bäste Herren och Mästaren, den bäste hjälparen.

[8:46] Ni ska lyda GUD och Hans budbärare, och bråka inte med varandra, så att ni inte försvagar och skingrar er styrka. Ni ska ihärdigt hålla ut. GUD är med de som ihärdigt håller ut.

[8:72] Säkerligen, de som trodde, som emigrerade och strävade med sina pengar och sina liv för GUDs sak, liksom de som öppnade sin dörr för dem, gav dem skydd och hjälpte dem, är förenade. Vad gäller de som tror, men som inte emigrerar med er, är ni inte skyldiga dem något stöd innan de verkligen emigrerar. Men, behöver de er hjälp som bröder i tro ska ni hjälpa dem, förutom emot människor ni slutit fredsavtal med. GUD Ser allt ni gör.

[8:74] De som trodde och emigrerade, som strävade för GUDs sak, liksom de som öppnade sina dörrar för dem, gav dem skydd och hjälpte dem, är de sant troende. De har förtjänat förlåtelse och en generös belöning. [8:75] De som trodde efteråt, och emigrerade och strävade med er, tillhör er. De som är släkt med varandra ska vara först med att hjälpa varandra, enligt GUDs budord. GUD är fullt medveten om alla ting.

[9:4] Om idoldyrkarna undertecknar ett fredsavtal med er och inte kränker det eller förenar sig med andra emot er, ska ni uppfylla ert avtal med dem tills det löper ut. GUD älskar de rättfärdiga.

[9:10] De iakttager aldrig lika rättigheter gentemot någon troende, ej heller upprätthåller de sina förbund; dessa är de verkliga förbrytarna.

[9:20] De som tror, emigrerar, och strävar för GUDs sak med sina pengar och sina liv, står mycket högre i rang i GUDs ögon. Dessa är vinnarna.

[9:60] Allmosor ska gå till de fattiga, de behövande, de som arbetar med att samla in dem, de nya som konverterat, till att befria slavarna, till de betyngda av plötsliga utgifter, för GUDs sak och till den resande främlingen. Sådant är GUDs budord. GUD är Allvetande, Visast.

[9:71] De troende männen och kvinnorna är förenade med varandra. De förespråkar rättfärdighet och förbjuder ondska, de iakttager Kontaktbönerna (Salat) och ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat), och lyder GUD och Hans budbärare. Dessa kommer ösas med GUDs nåd. GUD är Allsmäktig, Visast.

[9:107] Det finns de som missbrukar moskéerna genom att utöva idoldyrkan, skilja de troende åt, och förse de som motarbetar GUD och Hans budbärare med bekvämlighet. De svär högtidligt: "Våra intentioner är hederliga!" GUD vittnar om att de ljuger. [9:108] Ni ska aldrig be i en sådan moské. En moské som är etablerad på rättfärdighet från första dagen är mer värdig för er att be i. I den finns människor som älskar att renas. GUD älskar de som renar sig själva.

[9:112] Det är de som ångrar sig, dyrkar, prisar, bugar sig och prostrerar, förespråkar rättfärdighet, förbjuder ondska och upprätthåller GUDs lagar. Ge goda nyheter till sådana troende.

[9:119] O ni som tror, ni ska vörda GUD, och tillhöra de sanningsenliga.

[9:123] O ni som tror, ni ska bekämpa de icke troende som attackerar er - låt dem finna er obevekliga - och vet att GUD är med de rättfärdiga.


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar