fredag 6 oktober 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 12

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                              2023-10-06

[31:8] Utan tvivel, har de som tror och för ett rättfärdigt liv förtjänat lycksalighetens trädgårdar.

[31:17] "O min son, du ska iakttaga Kontaktbönerna (Salat). Du ska förespråka rättfärdighet och förbjuda ondska, och förbli ihärdig trots motgångar. Dessa är de mest ärbara egenskaperna. [31:18] "Du ska inte behandla människorna arrogant, ej heller ska du färdas högfärdigt på jorden. GUD älskar inte de arroganta som skryter. [31:19] "Gå ödmjukt och sänk din röst - den fulaste rösten är åsnans röst."

[31:22] De som helt och hållet underkastar sig GUD, medan de för ett rättfärdigt liv, har fattat tag i det starkaste bandet. För GUD kontrollerar alla ting.

[32:18] Är den som tror, densamma som den som är ond? De är inte likvärdiga. [32:19] Vad gäller de som tror och för ett rättfärdigt liv, har de förtjänat det eviga Paradiset. Sådan är deras boning, i gengäld för deras verk.

[32:30] Ignorera dem [Otroende] därför och vänta, de väntar likaså.

[33:35] Männen som underkastar sig, kvinnorna som underkastar sig, de troende männen, de troende kvinnorna, de lydiga männen, de lydiga kvinnorna, de sanningsenliga männen, de sanningsenliga kvinnorna, de ihärdiga männen, de ihärdiga kvinnorna, de vördnadsfulla männen, de vördnadsfulla kvinnorna, de barmhärtiga männen, de barmhärtiga kvinnorna, de fastande männen, de fastande kvinnorna, de kyska männen, de kyska kvinnorna, männen som firar minnet av GUD ofta, och kvinnorna som högtidlighåller; GUD har förberett förlåtelse och en stor belöning för dem.

[33:48] Lyd inte de icke troende och hycklarna, ignorera deras förolämpningar, och sätt din tillit till GUD; GUD räcker som försvarare.

[33:70] O ni som tror, vörda GUD och yttra endast de korrekta yttrandena.

[34:4] Han kommer absolut att belöna de som tror och för ett rättfärdigt liv. Dessa har förtjänat förlåtelse och en generös gåva.

[34:25] Säg, "Ni ansvarar inte för våra brott, ej heller ansvarar vi för vad ni gör."

[34:37] Det är inte era pengar eller era barn som för er närmare oss. Endast de som tror och för ett rättfärdigt liv kommer att få belöningen för sina verk, mångdubblat flera gånger om. I Paradisets boning kommer de att leva i perfekt frid.

[35:29] Utan tvivel, de som reciterar GUDs bok * , iakttager Kontaktbönerna (Salat), och från våra gåvor till dem spenderar de - i hemlighet och öppet - är engagerade i en satsning som aldrig misslyckas.

* Inte andra Hadither

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar