tisdag 17 oktober 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 15

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-10-17

[43:89] Ni ska ignorera dem och säga, "Frid;" de kommer säkerligen att få veta.

[45:14] Säg till de som trodde att förlåta de som inte förväntar sig GUDs dagar. Han kommer till fullo att ersätta alla för allt de förtjänat. [45:15] Den som verkar rättfärdighet gör det för sitt eget bästa, och den som verkar ondska gör det till skada för sig själv. Till er Herre kommer ni att återföras.

[45:30] Vad gäller de som tror och som verkar rättfärdighet, kommer deras Herre att ge dem tillträde till Sin nåd. Det är den stora triumfen.

[46:12] Före detta, gav Moseboken vägledning och nåd. Även detta är en skrift som bekräftar, på Arabiska, för att varna de som överträdde, och för att ge goda nyheter till de rättfärdiga. [46:13] Säkerligen, de som säger, "Vår Herre är GUD," och sedan för ett rättfärdigt liv, kommer inte att hysa någon rädsla, ej heller kommer de att sörja.

[46:15] Vi ålade människan att hedra sina föräldrar. Hans mor bar honom mödosamt, födde honom mödosamt, och tog nära hand om honom i trettio månader. När han uppnår mognad, och når fyrtioårsåldern,* ska han säga, "Min Herre, vägled mig till att vara tacksam för de välsignelser Du gett mig och mina föräldrar, och till att göra de rättfärdiga verk som förnöjer Dig. Låt även mina barn vara rättfärdiga. Jag har ångrat mig inför Dig; Jag är en underkastad." [46:16] Det är från dessa som vi accepterar de rättfärdiga verken, och förbiser deras synder. De har förtjänat Paradiset. Det är det sanna löftet som utlovats dem.

[49:6] O ni som tror, om en ond person kommer med några nyheter till er, ska ni först utreda, så ni inte gör er skyldiga till orättvisa gentemot vissa människor, av okunnighet, och därefter blir ledsna och ångerfulla för det ni gjort.

[49:10] De troende är medlemmar av en familj; ni ska bibehålla friden i er familj och vörda GUD, så att ni ska kunna uppnå nåd. [49:11] O ni som tror, inga människor ska förlöjliga andra människor, för de kanske är bättre än dem. Ej heller ska några kvinnor förlöjliga andra kvinnor, för de kanske är bättre än dem. Ej heller ska ni håna varandra, eller driva med era namn. Att återgå till syndighet efter att ha uppnått tro är verkligen ondskefullt. De som inte ångrar sig efter det, är de som överträder. [49:12] O ni som tror, ni ska undvika all misstänksamhet, för till och med bara lite misstänksamhet är syndigt. Ni ska inte spionera på varandra, ej heller ska ni baktala varandra; det är lika avskyvärt som att äta köttet av er döda bror. Ni hyser verkligen avsky mot detta. Ni ska iakttaga GUD. GUD är Frälsaren, Barmhärtigast. [49:13] O människor, vi skapade er från samma man och kvinna, och gjorde er till distinkta folk och stammar, så att ni ska kunna känna igen varandra. De bästa bland er ur GUDs syn är de mest rättfärdiga. GUD är Allvetande, Medveten.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar