onsdag 11 oktober 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 13

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-10-11

[39:3] Religionen ska absolut vara hängiven endast GUD. De som sätter upp idoler vid sidan av Honom säger, "Vi avgudar dem bara för att de ska föra oss närmare GUD; för de har en bättre position!" GUD kommer att döma dem beträffande deras tvister. GUD vägleder inte sådana lögnare, icke troende.

[39:10] Säg, "O Mina tjänare som trott, ni ska vörda er Herre." För de som verkade rättfärdighet i denna världen, en god belöning. GUDs jord är rymlig, och de som ihärdigt håller ut kommer rikligt att få sin belöning, utan gränser.

[39:17] Vad gäller de som förkastar all dyrkan av idoler, och ägnar sig själva till endast GUD, har de förtjänat lycka. Ge goda nyheter till Mina tjänare.

[39:18] Det är de som undersöker alla ord, och sedan följer de bästa. Det är dessa som GUD har väglett; det är dessa som besitter intelligens.

[39:22] Den, vars hjärta GUD gör tillfreds med Underkastelse, kommer att följa ett ljus från sin Herre. Därför, ve dem vars hjärtan hårdnat mot GUDs budskap; de har gått långt vilse. [39:23] GUD har uppenbarat häri den bästa Hadith; en bok som är konsekvent och som visar båda riktningarna (till Himlen och Helvetet). Huden på de som vördar sin Herre ryser av den, sedan mjuknar deras hudar och deras hjärtan inför GUDs budskap. Sådan är GUDs vägledning; Han ger den till vem Han vill. Vad gäller de som sänts vilse av GUD, kan ingenting vägleda dem.

[39:29] GUD skildrar exemplet på en man som använder tvistande partners (Hadith), jämfört med en man som endast använder en enda konsekvent källa (Koran). Är de lika? Prisad vare GUD; de flesta av dem vet inte.

[39:33] Vad gäller de som gynnar sanningen, och som tror på den, är dessa de rättfärdiga.

[39:54] Ni ska lyda er Herre, och underkasta er Honom fullständigt, innan straffet överrumplar er, sedan kan ni inte hjälpas. [39:55] Och följ den bästa vägen som pekats ut för er av er Herre, innan straffet överrumplar er plötsligt, när ni minst anar det.

[41:8] Vad gäller de som tror och för ett rättfärdigt liv, får de en väl förtjänt belöning.

[41:33] Vem kan yttra bättre ord än den som bjuder in till GUD, verkar rättfärdighet, och säger, "Jag är en av de underkastade?" [41:34] Ett bra svar och ett dåligt svar är inte likvärdigt. Använd det bästa möjliga svaret. På så sätt kan den som brukade vara er fiende bli er bästa vän. [41:35] Ingen kan uppnå detta förutom de som ihärdigt håller ut. Ingen kan uppnå detta förutom de extremt lyckosamma. [41:36] När djävulen viskar en idé till er ska ni söka skydd hos GUD. Han är Den Som Hör, den Allvetande.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar