tisdag 3 oktober 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 11

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-10-03

[28:5] Vi ville ge de förtryckta upprättelse på jorden, göra dem till ledare, och göra dem till arvtagare. [28:6] Och etablera dem på jorden, och låta Farao, Hamaan, och deras trupper få smaka på sin egen medicin.

[28:14] När han (Moses) uppnådde mognad och styrka gav vi honom visdom och kunskap. På så sätt belönar vi de rättfärdiga.

[28:43] Vi gav Moses skriften efter att ha utplånat tidigare generationer, och efter att ha satt exemplen genom dem - för att förse människorna med upplysning, vägledning, och nåd, så att de ska kunna ta sig i akt.

[28:54] Till dessa ger vi dubbel belöning, för att de ihärdigt håller ut. De bemöter onda verk med goda verk, och från våra gåvor till dem, ger de.

[28:55] När de stöter på onödigt prat, ignorerar de det, och säger, "Vi ansvarar för våra gärningar, och ni ansvarar för era gärningar. Frid vare med er. Vi vill inte bete oss som de okunniga."

[28:67] Vad gäller de som ångrar sig, tror, och för ett rättfärdigt liv, kommer de att sluta bland segrarna.

[28:77] "Använd de gåvor GUD tilldelat dig, för att söka boningen i Livet Efter Detta, utan att försumma din del i denna världen. Var barmhärtig, precis som GUD varit barmhärtig gentemot dig. Fortsätt inte att korrumpera jorden. GUD älskar inte de som korrumperar."

[28:83] Vi reserverar boningen i Livet Efter Detta för de som inte strävar efter upphöjelse på jorden, eller oärlighet. Den yttersta segern tillhör de rättfärdiga.

[29:7] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, kommer vi säkerligen att mildra deras synder, och säkerligen belöna dem generöst för deras rättfärdiga verk.

[30:45] För Han kommer generöst att belöna de som tror och för ett rättfärdigt liv med Sina gåvor. Han älskar inte de icke troende.

[30:60] Därför ska ni ihärdigt hålla ut - för GUDs löfte är sant - och låt dig inte avskräckas av de som inte uppnått övertygelse.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar