måndag 23 oktober 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 16

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                              2023-10-17

[50:31] Paradiset kommer att erbjudas de rättfärdiga, villigt. [50:32] Detta är vad som utlovats var och en av de som ångrar sig, ihärdig. [50:33] De vördade Den Nådigaste i sin avskildhet, och kom helhjärtat.

[51:15] De rättfärdiga har förtjänat trädgårdar och bäckar. [51:16] De får sin Herres belöningar, för de brukade vara gudfruktiga. [51:17] Sällan sov de hela natten. [51:18] Vid gryningen, bad de om förlåtelse. [51:19] En del av deras pengar avsattes för tiggaren och de behövande.

[52:26] De (I Paradiset) kommer att säga, "Vi brukade vara snälla och ödmjuka med vårt folk.

[53:31] Allting i himmlarna och på jorden tillhör GUD. Han kommer att straffa de som begår ondska för deras gärningar, och kommer att belöna de rättfärdiga för deras rättfärdighet. [53:32] De undviker grova synder och överträdelser, bortsett från mindre förseelser. Er Herres förlåtelse är enorm. Han har varit fullt medveten om er sedan Han initierade er från jorden, och medan ni var embryon i era mödrars sköten. Förhärliga därför inte er själva; Han är fullt medveten om de rättfärdiga.

[55:8] Ni ska inte överträda lagen. [55:9] Ni ska etablera rättvisa, kränk inte lagen.

[57:10] Varför spenderar ni inte för GUDs sak, när GUD besitter all rikedom i himmlarna och på jorden? Urskila från resten, är de bland er som spenderar för segern och strävar. De uppnår en högre rang än de som spenderar efter segern och strävar. För var och en av dem, lovar GUD frälsning. GUD är Medveten om allt ni gör. [57:11] Vem skulle vilja låna GUD ett lån av rättfärdighet, och få det mångfaldigat flera gånger om, och slutligen få en stor belöning?

[57:18] Utan tvivel, har de barmhärtiga männen och kvinnorna lånat GUD ett lån av godhet. De kommer att få sin belöning mångfaldigad; de har förtjänat en generös belöning.

[57:23] Därför ska ni inte sörja över någonting ni missar, eller vara stolta över någonting Han givit er. GUD älskar inte de som är skrytsamma, stolta.

[59:18] O ni som tror, ni ska vörda GUD, och låt varje själ undersöka vad den åstadkommit inför morgondagen. Ni ska vörda GUD; GUD är fullt Medveten om allt ni gör.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar