torsdag 12 oktober 2023

Ramar för de troende som finns inne i Koran. Del 14

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste 2023-10-12

[42:6] De som sätter upp andra herrar vid sidan av Honom, GUD bestämmer över dem; du är inte deras försvarare.

[42:15] Detta är vad du ska predika, och upprätthåll ihärdigt det du beordrats göra, och följ inte deras önskemål. Och förkunna: "Jag tror på alla skrifter som sänts ner av GUD. Jag beordrades att döma ibland er rättvist. GUD är vår Herre och er Herre. Vi har våra gärningar och ni har era gärningar. Det finns ingen otalt mellan oss och er. GUD kommer att sammanföra oss alla tillsammans; till Honom är det slutliga ödet."

[42:23] Det är de goda nyheterna från GUD till Sina tjänare som tror och för ett rättfärdigt liv. Säg, "Jag ber er inte om någon lön. Men jag ber var och en av er att ta hand som era egna släktingar." För den som gör ett rättfärdigt verk, mångfaldigar vi belöningen. GUD är Förlåtare, Tacksam.

[42:26] Besvarar Honom gör de som tror och för ett rättfärdigt liv. Han kommer att ösa Sina välsignelser över dem. Vad gäller de som inte tror, har de ådragit sig ett svårt straff.

[42:37] De undviker grova synder och ondska, och när förargade förlåter de. [42:38] De besvarar sin Herre genom att iakttaga Kontaktbönerna (Salat). Deras angelägenheter avgörs efter lämplig konsultation emellan dem, och av våra gåvor till dem ger de (till välgörenhet). [42:39] När de drabbas av stor orättvisa, står de upp för sina rättigheter. [42:40] Trots att den rättvisa bestraffningen för en orättvisa är ett likvärdigt straff, belönas de som förlåter och bibehåller rättfärdighet av GUD. Han älskar inte de orättvisa. [42:41] De som står upp för sina rättigheter när en orättvisa kommer deras väg, begår definitivt inget fel.

[42:43] Att tillgripa tålamod och förlåtelse reflekterar en sann styrka i karaktären.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar