lördag 19 januari 2013

sure 6: 91-92



I Guds Namn, Barmhärtigaste, Nådigaste

.fortsätter om profeter:
[6:90]
Det är dessa som vägletts av GUD; du ska vägledas i deras fotspår (2). Säg, "Jag ber er inte om någon lön. Detta är blott ett budskap för alla människor."
[6:91]
De värdesatte aldrig GUD som Han ska värdesättas. Följaktligen sa de, "GUD uppenbarar ingenting för en mänsklig varelse." Säg, "Vem uppenbarade då skriften som Moses kom med, fylld av ljus och vägledning för människorna?" Ni för ner det på papper för att förkunna det, medan ni döljer mycket av det (1).
Ni fick veta sånt ni aldrig känt till - ni och era föräldrar. Säg, "GUD (är Den som uppenbarade det)," lämna dem sedan i deras tanklöshet, lekande.
[6:92] Även detta är en välsignad skrift som vi uppenbarat, bekräftande tidigare skrifter, så att du ska kunna varna det viktigaste samhället* och alla omkring det. De som tror på Livet Efter Detta kommer att tro på denna (skrift), och kommer att iakttaga Kontaktbönerna (Salat).
www.submission.org

6:91
- Och Hur Hans Fortuna! :
- ”Oh! Allah! , Förvissad Sin Värde (/Ställning)!” ,

- Medan De Yttrar:
Huru Äro Vistelse, Hans Allah, (Den) Ovanpå?” *,
* Eller: Ovanliggande.

K:
- ”Av Skrapan (/Raka)*! Av Vad Som Helst!”,
* Hans doft som kommer från källan ska skrapas av Gehenna.

- ”Av Föremålen!” : Yttra : ”Den Som Nedkommande!”,

- Den Skriften, Vilken Som Uppvisar: ”Hans Den (Skrift) !”,

- ”Rakt Knivande*! , Den Glöden*! Och Rätta Vägen!***”,
* Knivelse!
** ”Den Glöden” : Föremålen, himlakroppen.
** Rätta vägen till helvete.

- Så Att Aldrig Förglömma, Det Du Åstadkommer:
Pergamenter (/Arken), Dina Blottande Och Dina Undanhållande,
Betydande (/Mycket)”

- ”Och Ni (Två) Har Lärt Er!”,

- ”Vad Icke!? , Icke Ni (Två) Bära Åt (/Visste) !?, Du och Icke (Finns) !?” : Eran Förfäder Yttrade!,

- Hans Allah (Gehenna) Därpå: ”Lämna Mina!”,

- ”Mången! Deras Dyka In!”,

K:
- Mina Dillanden!

6:92
- Och Denna (1) skrift, En Vi Uppehålla Dig, En (Du) Trovärd Välsignad,

- ”Han Som Mellan Sina Händerna (Har Skriften) *, Och På Grund Av Voto (/Löfte) **, Den Högste Läsande (/Reciterande)”,

* Alltså inte Mohammad.
** Nzrä på arabiska och på hebreiska Nadar (Vow)
Lev 22:23 Either a bullock or a lamb that hath any thing superfluous or lacking in his parts, that mayest thou offer for a freewill offering; but for a vow it shall not be accepted.


- Och Han Som (Hava) : ”Förmågor (/Styrkor) ”, *
* Eller: Och Han Som (Hava) Förmåga Här Under.


- Och De Som Tror På - Med Anledning Av Avslutningen -
Tror På ”Hans Den” * , Och Dem**!,
* Skriften, Tora.
** De andra.

- ”Ovanpå”* (Ska) Vara Deras Beskyddare (/Försvarare)! ,
* K.

……………….
……………………………
………………………………

Monolog åsiktsutbyte innan meditation!

Återigen:
[6:90]
Det är dessa som vägletts av GUD; du ska vägledas i deras fotspår (2). Säg, "Jag ber er inte om någon lön. Detta är blott ett budskap för alla människor."

(

[6:91] De underskattar Guds [makt och Hans visdom] som säger: "Gud har inte uppenbarat något för mänskligheten." Säg: "Vem sände den uppenbarelse som Moses medförde som ett ljus och en vägledning för människorna? Ni skriver av den på ark som ni visar upp, samtidigt som ni döljer mycket. Och [där] har ni fått lära er vad varken ni eller era förfäder visste." Säg: "Gud [har sänt den]" - och låt dem sedan fortsätta att förströ sig med sina hårklyverier.
)

Innan jag börjar med min monolog åsiktsutbyte med spegeln vill jag påminna mig själv att med ”de så kallade muslimer” samt ”shiiter” menar jag de som har fått budet i sina händer men fortsätter att gå sina egna stigar eller/och hjärntvätta sina barn/resurser. Det finns skillnad mellan den som vet och den som inte vet enligt Allah Ord. Den som hånar är inte troende, ska jag komma ihåg. ]


Börjar med punkt 2 (!):
Detta betyder (om översättningen är rätt) att man ska fortsätta i profeternas fotspår! Alltså vi kan förstå varför shiiter och somliga så kallade muslimer fortsätter på sina hjältars fotspår! Och vi vet om så kallade imamer fotspår räcker inte då man meddelar att de troende ska gå i martyrernas fotspår för nuförtiden man suddar bort Ches fotspår….
Om med ” du ska vägledas i deras fotspår” menas Mohammad då det betyder att Koran (Allas budskap) har glömt bort nämna till Mohammad: ”Glöm inte martyrernas fotspår!”. Om det menas Mohammad och icke framtida så kallade muslimer då det menas att så kallade muslimer ska inte följa Mohammads fotspår!
Hmmm… kanske därför Ali framförde att så kallade muslimer ska ha hans hadither vid sidan av Koran! Allah borde ha varit på sin vakt för hans enkel budskap har förvirrat shiiter som behöver kompletterande hadither och hjältar och martyrer som shiiter ska följa annars de är inte muslimer enligt Åsnas tassar. Hmmm… Åsna har inga händer med andra ord jag har felat igen och sagt att Åsnan har många händer. .

Nu ettor 1 (!):
[6:91]
De värdesatte aldrig GUD som Han ska värdesättas. Följaktligen sa de, "GUD uppenbarar ingenting för en mänsklig varelse." Säg, "Vem uppenbarade då skriften som Moses kom med, fylld av ljus och vägledning för människorna?" (1). Ni för ner det på papper för att förkunna det, medan ni döljer mycket av det (3).
Ni fick veta sånt ni aldrig känt till - ni och era föräldrar. Säg, "GUD (är Den som uppenbarade det)," lämna dem sedan i deras tanklöshet, lekande.
[6:92] Även detta är en välsignad skrift (1). som vi uppenbarat, bekräftande tidigare skrifter, så att du ska kunna varna det viktigaste samhället* och alla omkring det. De som tror på Livet Efter Detta kommer att tro på denna (skrift), och kommer att iakttaga Kontaktbönerna (Salat).

[6:92] Även detta är en välsignad Skrift, som Vi har sänt med bekräftelse av det som består [av äldre tiders uppenbarelser], och för att du skall varna den främsta av alla städer och dem som bor runt omkring den. Och de som tror på ett liv efter detta tror på denna [Skrift] och de slår vakt om bönen,

Hmmm… jag upptäcker nya fel i Koran - hela tiden eller kanske hos så kallade muslimer? Jag menar förutom : Koran bekräftar tidigare skrifter.
Koran uppenbarades några hundra obetydliga månader efter Tora och några obetydliga dagar efter Bibeln men ändå står att Tora är fylld av ljus och vägledning! Hallooo där du Allah, var du vaken eller! Du borde ha sagt att ”det var fylld av ljus och vägledningar”, för Koran är ju enkel att förstå, eller? Du Allah: Fråga shiiter de vet att det är fel på Tora, nuvarande Tora. Eftersom så kallade muslimer vet att Tora är inte felfri som Koran (komihåg: tre månaders avhållning och fyra månaders avhållning!) därför man tror inte på det och därför i moskéer man talar inte högt och stolt över de ärade judiska sultaner och Moses och hans färd till det lovade landet till Israels Barn. Däremot om sina hjältar och martyrer.

Ännu ett fel till (!) :
[6:92] Även detta är en välsignad skrift (1).
Du Allah: Vadå för ”Även” !? Du Allah: du borde ha funderat över dina felfria ord! ”Även” betyder att Tora är också välsignad! Hmmm… kanske man ändrade Tora efter Koran och Allah är oskyldigt men glömskt att nämna det - för Koran är enkelt att förstå och det är för de intelligenta, enlig Allahs ord: Koran.
Hmmm… nu sitter Åsnas folk och suddar bort oönskade ord från sina Koran …

Sedan en fråga av de så kallade muslimer:
Säg, "Vem uppenbarade då skriften som Moses kom med, fylld av ljus och vägledning för människorna?”
Var finns svaret?

Hmmm… en annan fråga: Varför står det i Koran att gå fråga judar eller kristna? Om de inte har felfria skrifter mellan sina händer: hur kan man fråga dem om något? Eller kanske Allah menade att man borde ha suttit tillsammans och upptäckte felen (översättningen) i Koran också!? Kanske Allah budskap är att alla skulle sitta vid bordet och gå igenom sina skrifter? Nej! Shiiter hinner inte : gott om hadither från sina imamer och sina martyrer (bara runt 100 000 tals efter revolutionen) med andra ord ett annat felsteg från Allah att säga gå och fråga de, givetvis felet är från deras Allah, inte min.

Sedan :
Ni för ner det på papper för att förkunna det, medan ni döljer mycket av det (3).
Hmmm…syftar denna vers till judar eller till muslimer? Jag menar att Tora var redan antecknad på papper innan Koran eller? Eller kanske judar kunde Tora utantill men då man började samla & skriva Koran på papper då förstådd judar att de också ska ha Tora på papper? Hmmm … nej! Koran syftar till muslimer! De översätter/pratar om vissa delar av Tora som passar deras syfte men är tysta för övrigt! Eller man undervisar också Tora på Koran skolor? Hur många moskéer ropar högt och stolt att Moses fick det förlovade landet? …..


I Guds Namn, Barmhärtigaste, Nådigaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar