måndag 21 januari 2013

Sure 2:24


I Guds Namn, Barmhärtigaste Förlåtaren


www.submission.org :

[2:1]
A.L.M. 
[2:2] Denna skrift är ofelbar; en ledstjärna för rättfärdiga; 
[2:3] som tror på vad de inte sett, iakttager Kontaktbönerna (Salat),* och från våra gåvor till dem, ger de till välgörenhet. 
[2:4] Och de tror på det som uppenbarats för dig, och på det som uppenbarats före dig, och vad gäller Livet Efter Detta är de helt övertygade.* 
[2:5] Dessa är vägledda av sin Herre; dessa är vinnarna. 
…….. 
[2:13] När de uppmanas, "Tro som människorna som trodde," säger de, "Ska vi tro som dårarna gör?" I själva verket är det dem som är dårar, men de vet inte det. 
[2:14] När de möter de troende, säger de, "Vi tror," men ensamma med sina djävlar, säger de, "Vi är med er; vi bara drev med dem." 
…….. 
[2:23] Om ni har något tvivel beträffande det vi uppenbarat för vår tjänare, producera då en sura som dessa, och kalla på era egna vittnen mot GUD, om ni talar sanning. 
[11:13] Om de säger, "Han hittade på (Koranen)," säg då till dem, "Skapa då tio suror som dessa, påhittade, och bjud in alla ni kan, förutom GUD (Hmmmm !) , om ni är sanningsenliga." 
…………….. 
[2:24] Om ni inte kan det - och det kan ni aldrig - frukta då Helveteselden, vars bränsle består av människor och stenar; den inväntar de som inte tror. 
[2:25] Ge goda nyheter till de som tror och som för ett rättfärdigt liv, om att de kommer ha trädgårdar med flytande bäckar. När de förses med frukter att äta däri, kommer de att säga, "Detta är vad som gavs till oss tidigare." På så sätt får de allegoriska beskrivningar. De kommer att ha rena makar däri, och de vistas däri för evigt. 
……………………………
2:24
- Och Sedan Om (!), Verkligen Inte Ni Till Uträttande (Verkställa /Göra) Och Aldrig !!!” * :
- Ni Till Uträttande !! ** Och Sedan Ni Till Utgrävande:
Den Elden (/Lågan /Ljuset) (Människosonen) Är !,
Den Som Strålande Är Här Under, Hans Dingla (/Svänga, /Vaja)! ”,
- Och Hans (Kungens) Stenhuggare***, Bliva Åtskilliga ( /Flera, /Många) : ”För De Otrogna (/Otacksamma ,/Tanklösa) =>

2:25
=> Och (Vara Deras) Ljusstake (Vägleda),
- ……

* Om Ni kan verkligen inte hitta fel! Detta betyder att man antingen
- har inte läst hela Koran eller
- man har läst och upptäckt felen (fel tolkning, tydning) men av någon anledning har gömt alla dessa fel (som att : sex dagar tog för Allah att skapa men om Allah säger ”vara” ska det ”bli”) eller
- har fyllt sin hjärna med olika hadither eller refererat till någon/några snälla men okunniga/icke högutbildade/högmodiga/envisa men stolta … och därav hjärnan har inte reagerat. Men Allah är snällast och förlåtande, Amen, och tack och lov att ingen troende kan kasta sten!
** Med andra ord : Ni kommer att göra det, ni kommer att hitta fel!
*** Utgrävare


I Guds Namn, Barmhärtigaste Förlåtaren






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar