söndag 23 juni 2024

Om Gud, Del 38

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                          2024-06-23

[58:6] Den dagen kommer, när GUD kommer att återuppliva dem alla, och sedan informera dem om allt de hade gjort. GUD har dokumenterat allting, medan de har glömt det. GUD bevittnar alla ting.

[58:7] Inser ni inte att GUD känner till allting i himmlarna och allting på jorden? Tre människor kan inte konspirera i hemlighet utan att Han är den fjärde, inte heller fem utan att Han är den sjätte, inte heller färre än så, eller fler, utan att Han är där hos dem, vart de än må vara. Sedan, på Återuppståndelsens Dag, kommer Han att informera dem om allt de hade gjort. GUD är fullt medveten om alla ting.

[58:9] O ni som tror, om ni måste konferera i hemlighet, ska ni inte konferera för att begå synd, överträdelse, eller olydnad av budbäraren. Ni ska konferera för att verka rättfärdighet och gudfruktighet. Ni ska vörda GUD, inför vilken ni kommer att sammankallas.

[58:10] Hemlig konspiration är djävulens idé, genom vilken han försöker skada de som trodde. Han kan emellertid inte skada dem mot GUDs vilja. På GUD ska de troende lita.

[58:11] O ni som tror, om ni uppmanas, "Var snäll och ge plats," ska ni ge varandra utrymme att sitta. GUD kommer då att ge er utrymme. Om ni uppmanas att resa på er och flytta på er, res då på er och flytta på er. GUD upphöjer de ibland er som tror, och de som uppnår kunskap till högre ranger. GUD är fullt Medveten om allt ni gör.

[58:12] O ni som tror, när ni vill rådgöra med budbäraren, ska ni ge en allmosa (till de fattiga) innan ni gör det. Det är bättre för er och renare. Om ni inte har råd med det, är GUD Förlåtare, Barmhärtigast. [58:13] Om ni inte lyckades ge till välgörenhet innan ni rådslog, och därefter ångrade er, accepterar GUD er ånger. Ni ska iakttaga Kontaktbönerna (Salat), ge den obligatoriska välgörenheten (Zakat), och lyda GUD och Hans budbärare. GUD är fullt Medveten om allt ni gör.

[58:14] Har ni lagt märke till de som gynnade människor som GUD är arg på? * Om kommunister. De tillhör varken er eller dem. De svär avsiktligt lögner! [58:15] GUD har preparerat ett svårt straff för dem. Verkligen miserabelt är det de brukade göra.

[58:18] Den Dagen kommer, då GUD kommer att återuppliva dem alla. De kommer att bedyra för Honom då, precis som de bedyrar för er nu, i tron om att de verkligen har rätt! De är verkligen riktiga lögnare.

[58:21] GUD har fastställt: "Jag och Mina budbärare kommer absolut att vinna." GUD är Mäktig, Allsmäktig.

[58:22] Ni kommer inte att finna människor som tror på GUD och Den Sista Dagen, gynna de som opponerar sig emot GUD och Hans budbärare, även om de var deras föräldrar, deras barn, deras syskon, eller deras stam. * Om kommunister. För dessa fastställer Han tro i deras hjärtan, och hjälper dem med inspiration från Honom, och ger dem tillträde till trädgårdar med flytande bäckar, vari de vistas för evigt. GUD är nöjd med dem, och de är nöjd med Honom. Dessa är GUDs sällskap. Utan tvivel, är GUDs sällskap vinnare.

[59:1] Allting i himmlarna och på jorden prisar GUD, och Han är den Allsmäktige, Visast. [59:2] Det var Han som tvingade de som inte trodde bland skriftens folk att flytta från sina hem i en massutvandring. Man trodde aldrig att de skulle ge sig av, och de trodde att deras förberedelser skulle skydda dem från GUD. Men sedan kom GUD till dem på ett sätt de aldrig förväntat sig, och satte skräck i deras hjärtan. Således övergav de sina hem av egen fri vilja, jämte påtryckningar från de troende. Ni borde ta lärdom av detta, O ni som kan se. [59:3] Om GUD inte tvingat dem att ge sig av, skulle Han ha bestraffat dem i detta livet (ännu värre än att tvinga dem att ge sig av). I Livet Efter Detta kommer Han att överlämna dem till Helvetets straff. [59:4] Det är för att de opponerade sig emot GUD och Hans budbärare. För dem som opponerar sig emot GUD och Hans budbärare, är GUD ytterst sträng med att verkställa straff.

[59:5] Vare sig ni hugger ner ett träd eller låter det stå kvar på sin rot, är det enligt GUDs vilja. Han kommer säkerligen att förödmjuka de onda.

[59:6] Allt som GUD återställde för Sin budbärare var inte resultatet av era krigsansträngningar, vare sig ni slogs på hästar eller per fot. GUD är Den som sänder Sina budbärare mot vem Han vill. GUD är Allsmäktig.

[59:7] Allt som GUD återställde för Sin budbärare från de (besegrade) samhällena, ska gå till GUD och Hans budbärare (i form av en allmosa). Ni ska ge det till släktingarna, de föräldralösa, de fattiga, och den resande främlingen. På så sätt kommer det inte att vara monopoliserat av de starka ibland er. Ni får behålla de byten som ni fått av budbäraren, men ta inte det han förbjudit er från att ta. Ni ska vörda GUD. GUD är sträng med att genomföra straff.

[59:7] Allt som GUD återställde för Sin budbärare från de (besegrade) samhällena, ska gå till GUD och Hans budbärare (i form av en allmosa). Ni ska ge det till släktingarna, de föräldralösa, de fattiga, och den resande främlingen. På så sätt kommer det inte att vara monopoliserat av de starka ibland er. Ni får behålla de byten som ni fått av budbäraren, men ta inte det han förbjudit er från att ta. Ni ska vörda GUD. GUD är sträng med att genomföra straff.

[59:18] O ni som tror, ni ska vörda GUD, och låt varje själ undersöka vad den åstadkommit inför morgondagen. Ni ska vörda GUD; GUD är fullt Medveten om allt ni gör.

[59:19] Var inte som de som glömde GUD, så Han lät dem glömma sig själva. Dessa är de onda.

[59:22] Han är den Ende GUDen; det finns ingen annan gud än Honom. Den Som Känner till alla hemligheter och tillkännagivelser. Han är Den Nådigaste, Barmhärtigast.

[59:23] Han är den Ende GUDen; det finns ingen annan gud än Honom. Kungen, den Heligaste, Friden, den Trognaste, den Överlägsne, den Allsmäktige, den Mäktigaste, den Ärbaraste. Prisad vare GUD; överlägsen behov av några partners.

[59:24] Han är den Ende GUDen; Skaparen, Grundaren, Formgivaren. De vackraste namnen tillhör Honom. Prisar Honom gör allting i himmlarna och på jorden. Han är den Allsmäktige, Visast.

[60:1] O ni som tror, ni ska inte främja Mina fiender och era fiender, och ge dem kärlek och vänskap, trots att de inte har trott på sanningen som kommit till er. De förföljer budbäraren, och er, bara för att ni tror på GUD, er Herre. Om ni mobiliserar för att kämpa för Min sak, i strävan efter Mina välsignelser, hur kan ni då älska dem i hemlighet? Jag är fullt medveten om allt ni döljer, och allt ni tillkännager. De ibland er som gör detta, har verkligen gått vilse från den rätta vägen.

[60:3] Era släktingar och era pengar kan aldrig hjälpa er. På Återuppståndelsens Dag, kommer Han att döma ibland er. GUD Ser allt ni gör.

[60:6] De har satt ett bra exempel för de som söker GUD och den Sista Dagen. Vad gäller de som vänder sig bort, har GUD inget behov (av dem), den Mest Prisvärde.

[60:7] GUD kanske ändrar fiendskapen mellan er och dem till kärlek. * Man ska umgås med andra och påminna. GUD är Allsmäktig. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[60:8] GUD förbjuder er inte från att främja de som inte bekämpar er på grund av religion, och som inte vräker er från era hem. Ni får hjälpa dem och vara rättvisa gentemot dem. GUD älskar de rättvisa. * Man ska umgås med andra.

[60:9] GUD förbjuder er bara från att främja de som kämpar emot er på grund av religion, vräker er från era hem, och slår sig samman med andra för att förvisa er. Ni ska inte gynna dem. De som främjar dem är överträdare.

[60:10] O ni som tror, när troende kvinnor (överger fienden och) söker asyl hos er, ska ni testa dem. GUD är fullt medveten om deras tro. När ni väl konstaterat att de är troende, ska ni inte skicka tillbaka dem till de icke troende. Enligt lagen får de inte förbli gifta med dem, ej heller ska de icke troende tillåtas gifta sig med dem. Returnera hemgiften de icke troende betalat. Ni begår inget fel om ni gifter er med dem, så länge ni betalar dem den hemgift de har rätt till. Behåll inte fruar som inte tror (om de vill förena sig med fienden). Ni får be dem om hemgiften ni betalat, och de får be om det som de betalat. Detta är GUDs regel; Han härskar ibland er. GUD är Allvetande, Visast.

[60:12] O du profet, när de troende kvinnorna (som övergav de icke troende) för att söka asyl hos dig, lovar dig att de inte kommer att sätta upp några idoler vid sidan av GUD, ej heller stjäla eller begå äktenskapsbrott, ej heller döda sina barn eller hitta på någon lögn, eller trotsa dina rättfärdiga befallningar, ska du acceptera deras löfte, och be till GUD om att förlåta dem. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar