onsdag 19 juni 2024

Om Gud, Del 36

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                              2024-06-19

[49:4] Vad gäller de som ropar på dig utanför murarna, förstår de flesta av dem inte. [49:5] Om de haft tålamod tills du kom ut till dem, skulle det ha varit bättre för dem. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[49:7] Och vet att GUDs budbärare kommit mitt ibland er. Om han lyssnat på er i många saker, skulle ni ha gjort saker och ting svåra för er själva. Men GUD lät er älska tro och smyckade det i era hjärtan, och Han lät er avsky otro, ondska, och olydnad. Dessa är de vägledda. [49:8] Sådan är nåd från GUD och Hans välsignelser. GUD är Allvetande, Visast.

[49:9] Om två grupper troende bråkade med varandra, ska ni försona dem. Om en grupp attackerar den andra, ska ni slåss emot den attackerande gruppen tills de underkastar sig GUDs befallning. När de väl underkastat sig, ska ni försona de två grupperna rättvist. Ni ska bibehålla rättvisa; GUD älskar de rättvisa.

[49:12] O ni som tror, ni ska undvika all misstänksamhet, för till och med bara lite misstänksamhet är syndigt. Ni ska inte spionera på varandra, ej heller ska ni baktala varandra; det är lika avskyvärt som att äta köttet av er döda bror. * Om iranier under revolution. Ni hyser verkligen avsky mot detta. Ni ska iakttaga GUD. GUD är Frälsaren, Barmhärtigast.

[49:13] O människor, vi skapade er från samma man och kvinna, och gjorde er till distinkta folk och stammar, så att ni ska kunna känna igen varandra. De bästa bland er ur GUDs syn är de mest rättfärdiga. GUD är Allvetande, Medveten.

[49:14] Araberna sa, "Vi är Mu'mens (troende)." Säg, "Ni har inte trott; vad ni ska säga är, ´Vi är Muslimer (underkastade),' tills tro etableras i era hjärtan." Om ni lyder GUD och Hans budbärare, kommer Han inte låta några av era verk gå till spillo. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[49:18] GUD känner till alla hemligheter i himmlarna och på jorden; GUD Ser allt ni gör.

[50:12] Icke troende före dem var Noaks folk, innevånarna i Russ, och Thamûd. [50:13] Och 'Ãd, Farao, och Lots bröder. [50:14] Och skogens innevånare, och folket i Tubba`. Alla misstrodde budbärarna, och följaktligen kom Mitt straff till dem.

[50:26] Han satte upp en annan gud vid sidan av GUD. Kasta in honom i svårt straff. [50:27] Hans följeslagare sa, "Vår Herre, jag vilseledde inte honom; han hade gått långt vilse." [50:28] Han sa, "Tvista inte inför Mig; Jag har varnat er tillräckligt. [50:29] "Ingenting kan förändras nu. Jag är aldrig orättvis gentemot människorna."

[50:45] Vi är fullt medvetna om allt de säger, medan du inte har någon makt över dem. Påminn därför med denna Koran, de som vördar Mina varningar. * Man ska umgås med andra.

[51:52] Alltid när en budbärare kom till de tidigare generationerna, sa de, "Magiker," eller, "Tokig." [51:53] Hade de en överenskommelse med varandra? På mitt ord, de är syndare.

[51:56] Jag skapade jinnerna och människorna bara för att dyrka endast Mig. [51:57] Jag är inte i behov av någon försörjning från dem, ej heller behöver Jag dem för att mata Mig.

[51:58] GUD är Försörjaren, Besittaren av all makt, den Överlägsne.

[52:29] Du ska påminna människorna. Med din Herres välsignelser över dig, är du varken en siare, eller tokig. * Man ska umgås med andra.

[53:2] Er vän (Muhammed) var inte vilse, eller bedragen. [53:3] Ej heller talade han av personliga skäl. [53:4] Det var gudomlig inspiration. [53:5] Dikterad av den Mäktigaste. [53:6] Besittare av all auktoritet. Från Hans högsta höjd. [53:7] Vid den högsta horisonten. [53:8] Han drog Sig närmare genom att röra Sig neråt. [53:9] Tills Han var så nära som möjligt. [53:10] Därefter uppenbarade Han för Sin tjänare, vad som skulle uppenbaras. [53:11] Sinnet bestämde sig aldrig för vad det såg. [53:12] Tvivlar du på vad han såg? [53:13] Han såg honom i en annan horisont. [53:14] Vid den yttersta punkten.

[53:29] Ni ska ignorera de som vänder sig bort från vårt budskap, och som blir upptagna med detta världsliga liv. * Man ska umgås med andra. [53:30] Det är vidden av deras kunskap. Er Herre är fullt medveten om de som irrat bort sig från Hans väg, och Han är fullt medveten om de som är vägledda.

[53:31] Allting i himmlarna och på jorden tillhör GUD. Han kommer att straffa de som begår ondska för deras gärningar, och kommer att belöna de rättfärdiga för deras rättfärdighet. * Bara Gud dömer.

[53:32] De undviker grova synder och överträdelser, bortsett från mindre förseelser. Er Herres förlåtelse är enorm. Han har varit fullt medveten om er sedan Han initierade er från jorden, och medan ni var embryon i era mödrars sköten. Förhärliga därför inte er själva; * om iranier. Han är fullt medveten om de rättfärdiga.

[53:42] Till er Herre är det slutliga ödet. * Bara Gud dömer. [53:43] Det är Han som gör att ni skrattar eller gråter. [53:44] Det är Han som kontrollerar död och liv. [53:45] Det är Han som skapade de två sorterna, manlig och kvinnlig. [53:46] från en liten droppe sädesvätska. [53:47] Han kommer att verkställa återskapelsen. [53:48] Det är Han som gör er rika eller fattiga. [53:49] Han är galaxernas Herre. [53:50] Det är Han som utplånade forntida 'Ãd. [53:51] Och utplånade Thamûd. [53:52] Även Noaks folk innan dess; de var onda överträdare. [53:53] De onda samhällena (Sodom och Gomorrah) var de ynkligaste. [53:54] Till följd därav, utplånades de fullständigt.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar