onsdag 5 juni 2024

Om Gud, Del 28

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-06-05

[29:55] Den dagen kommer, när straffet överväldigar dem, från ovan dem och från under deras fötter; Han kommer att säga, "Smaka på konsekvenserna av era verk."

[29:56] O Mina tjänare som trott, Min jord är rymlig, så dyrka Mig.

[29:60] Mången varelser som inte bär på sin försörjning, GUD försörjer dem liksom er. Han är Den Som Hör, den Allvetande.

[29:62] GUD är Den som ökar försörjningen för vem Han vill bland Sina varelser, och håller tillbaka den. GUD är fullt medveten om alla ting.

[29:65] När de färdas på ett skepp, åkallar de GUD, och tillägnar Honom sina böner. Men så fort Han räddar dem till land, återgår de till idoldyrkan.

[29:69] Vad gäller de som strävar för vår sak, kommer vi säkerligen att vägleda dem på våra vägar. Med all säkerhet, är GUD med de gudfruktiga.

[30:2] Romarna kommer säkerligen att besegras. [30:3] I det närmaste landet. Efter sin förlust, kommer de att resa sig igen och vinna. [30:4] Inom åtskilliga år. Sådant är GUDs beslut, både i den första profetian, och den andra. På den dagen, ska de troende fröjdas. [30:5] Över GUDs seger. Han ger seger till vem Han vill. Han är den Allsmäktige, Barmhärtigast. [30:6] Sådant är GUDs löfte - och GUD bryter aldrig Sitt löfte - men de flesta människorna vet inte det.

[30:11] GUD är Den som initierar skapelsen och sedan repeterar den. Till slut, kommer ni att återföras till Honom.

[30:18] All ära i himmlarna och på jorden tillhör Honom, under hela kvällen, liksom mitt under er dag.

[30:19] Han producerar det levande från det döda, och producerar det döda från det levande, och Han återupplivar jorden efter att den dött; på liknande sätt återupplivas ni.

[30:20] Till Hans bevis hör att Han skapade er från stoft, sedan blev ni fortplantande människor.

[30:21] Till Hans bevis hör att Han skapade makar åt er bland er själva, så ni kan ha fridfullhet och förnöjelse med varandra, och Han placerade kärlek och omtanke i era hjärtan gentemot era makar. I detta finns tillräckligt med bevis för människor som tänker.

[30:22] Till Hans bevis hör skapelsen av himmlarna och jorden, och variationerna i era språk och era färger. I detta, finns tecken för de som har kunskap.

[30:23] Till Hans bevis hör er sömn under natten eller dagen, och ert arbete i strävan efter Hans gåvor. I detta, finns tillräckligt med bevis för människor som kan höra.

[30:24] Till Hans bevis hör att Han visar er blixten som en källa av rädsla, liksom hopp, och sedan sänder Han ner vatten från skyn för att återuppliva jord som varit död. I detta, finns det tillräckligt med bevis för människor som förstår.

[30:25] Till Hans bevis hör att himlen och jorden står till Hans förfogande. Slutligen, när Han kallar på er ut ur jorden, en kallelse, kommer ni omedelbart att komma ut.

[30:26] Alla i himmlarna och på jorden tillhör Honom; alla är underordnade Honom.

[30:27] Och Han är Den som initierar skapelsen, och sedan repeterar den; det är till och med lättare för Honom. * Om Jehova. Den mest storslagna likheten tillhör Honom, i himmlarna och på jorden, och Han är den Allsmäktige, Visast.

[30:33] När människorna drabbas av motgångar, vänder de sig till sin Herre, och hänger sig totalt till Honom. Men sedan, så fort Han öser nåd över dem, återgår en del av dem till idoldyrkan.

[30:37] Inser de inte att GUD ökar försörjningen för vem Han vill, eller minskar den? Det borde vara tankeställare för människor som tror.

[30:40] GUD är Den som skapade er. Han är Den som försörjer er. Han är Den som sätter er i döden. Han är Den som återupplivar er. Kan någon av era idoler göra något av dessa saker? Prisad vare Han. Han är högt överlägsen något partnerskap.

[30:41] Katastrofer har spritt sig på hav och land på grund av vad människorna begått. På så sätt låter Han dem få känna på konsekvenserna av en del av sina verk, så att de ska kunna återvända (till de rätta verken).

[30:45] För Han kommer generöst att belöna de som tror och för ett rättfärdigt liv med Sina gåvor. Han älskar inte de icke troende.

[30:46] Till Hans bevis hör att Han sänder vindarna med goda tecken, för att ösa Sin nåd över er, och för att låta skeppen fara på havet enligt Sina regler, och så att ni ska kunna sträva efter Hans gåvor (via handel), så att ni må vara tacksamma.

[30:48] GUD är Den som sänder vindarna, för att sätta moln i rörelse, att spridas över hela skyn enligt Hans vilja. Därefter staplar Han molnen, varpå ni ser regnet komma ner från dem. När det faller på den Han väljer bland Sina tjänare, fröjdas de.

[30:50] Ni ska uppskatta GUDs kontinuerliga nåd, och hur Han återupplivar jord som varit död. Han kommer lika säkert att återuppliva de döda. Han är Allsmäktig.

[30:54] GUD är Den som skapade er svaga, och som efter svaghet gav er styrka, och som därefter ersatte styrkan med svaghet och grått hår. Han skapar vad Han vill. Han är den Allvetande, den Allsmäktige.

[31:8] Utan tvivel, har de som tror och för ett rättfärdigt liv förtjänat lycksalighetens trädgårdar. [31:9] De vistas däri för evigt. Det är GUDs sanningsenliga löfte. Han är den Allsmäktige, Visast.

[31:10] Han skapade himmlarna utan pelare som ni kan se. Han placerade stabilisatorer (berg) på jorden, så att den inte faller samman med er, och Han spred på den alla sorters varelser. Vi sänder ner vatten från skyn, för att odla alla sorters vackra plantor.

[31:12] Vi har begåvat Luqman med visdom: "Var tacksam mot GUD." Den som är tacksam, är tacksam för sitt eget bästa. Vad gäller de som blir otacksamma, är GUD inte i behov av någonting, Prisvärde.

[31:14] Vi ålade människan att hedra sina föräldrar. Hans mamma bar på honom, och lasten blev tyngre och tyngre. Det tar två år (av intensiv vård) innan avvänjning. Ni ska vara tacksamma getemot Mig, och era föräldrar. Till Mig är ert slutliga öde.

[31:15] Om de försöker tvinga dig att sätta upp idoler vid sidan av Mig, så lyd dem ej. Men fortsätt att behandla dem älskvärt i denna världen. * Man ska umgås med andra. Ni ska endast följa vägen av de som underkastat sig Mig. Slutligen kommer ni allesammans att återvända till Mig, och då kommer Jag att informera er om allting ni har gjort.

[31:20] Ser ni inte att GUD har satt allting i himmlarna och på jorden i er tjänst, och öst er med Sina välsignelser uppenbara och dolda? Ändå argumenterar vissa människor om GUD utan kunskap, utan vägledning, och utan den upplysande skriften.

[31:22] De som helt och hållet underkastar sig GUD, medan de för ett rättfärdigt liv, har fattat tag i det starkaste bandet. För GUD kontrollerar alla ting.

[31:23] Vad gäller de som inte tror, så bli inte ledsna över deras otro. Till oss kommer de slutligen att återvända, sedan kommer vi att informera dem om allting de hade gjort. GUD är fullt medveten om de innersta tankarna.

[31:26] Allting i himmlarna och på jorden tillhör GUD. GUD är Rikast, Mest Prisvärde.

[31:27] Om alla träd på jorden gjordes till pennor, och haven tillhandahöll bläcket, utökat med sju hav till, skulle GUDs ord inte ta slut. GUD är Allsmäktig,Visast.

[31:28] Skapelsen och återuppståndelsen av er alla, är detsamma som det av en person. GUD är Den Som Hör, Den Som Ser.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar