tisdag 4 juni 2024

Om Gud, Del 27

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                              2024-06-04

[26:9] Utan tvivel, är er Herre den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[26:68] Er Herre är utan tvivel den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[26:104] Er Herre är Den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[26:122] Utan tvivel, är er Herre den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[26:140] Utan tvivel, är er Herre är den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[26:159] Utan tvivel, är er Herre Allsmäktig, Barmhärtigast.

[26:175] Utan tvivel, är er Herre den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[26:191] Utan tvivel, är er Herre den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[26:217] Och lita på den Allsmäktige, Barmhärtigast. [26:218] Som ser dig när ni mediterar om natten. [26:219] Och hur du prostrerar gång på gång. [26:220] Han är Den Som Hör, den Allvetande.

[27:63] Vem är det som vägleder er i havets och landets mörker? Vem är det som sänder vindarna med goda nyheter, som ger er tecken om Sin nåd? Är det en annan gud med GUD? Prisad vare GUD, högt överlägsen något partnerskap.

[27:73] Er Herre är full av nåd gentemot människorna, men de flesta av dem är otacksamma.

[27:74] Er Herre är fullt medveten om vad de gömmer i sina bröst, och vad de tillkännager.

[27:78] Er Herre är Den som dömer bland dem enligt Sina regler. * Bara Gud dömer.

[27:83] Den dagen kommer, då vi från varje samhälle kommer att sammankalla en del av de som inte trodde på våra bevis, med tvång. [27:84] När de anländer kommer Han att säga, "Ni förkastade Mina uppenbarelser innan ni skaffat er kunskap om dem. Gjorde ni inte det?"

[27:87] Dagen då hornet blåses kommer alla i himmlarna och på jorden vara förskräckta, förutom de som utvalts av GUD. Alla kommer att ställas inför Honom, med tvång.

[27:88] När man ser på bergen, tror man att de står stilla. Men de rör sig, precis som molnen. Sådan är GUDs skapelse, som fulländade allt. Han är fullt Medveten om allt ni gör.

[28:49] Säg, "Framställ då en skrift från GUD med bättre vägledning än de båda (Gamla Testamente och Koran) , så att jag kan följa den, om det ni säger är sant." * Koran ersätter inte andra skrifter. [28:50] Om de inte lyckas svara dig, var då medveten om att de bara följer sina egna åsikter. Vem har gått mer vilse än de som följer sina egna åsikter, utan vägledning från GUD? GUD vägleder inte sådana onda människor.

[28:55] När de stöter på onödigt prat, ignorerar de det, och säger, "Vi ansvarar för våra gärningar, och ni ansvarar för era gärningar. Frid vare med er. Vi vill inte bete oss som de okunniga." * man ska umgås med andra. [28:56] Du kan inte vägleda dem du älskar. GUD är Den ende som vägleder enligt Sin vilja, och enligt Sin kunskap om de som förtjänar vägledningen. * Ingen tvång i religion.

[28:59] För er Herre utplånar aldrig ett samhälle utan att skicka in en budbärare i dess mitt, för att recitera våra uppenbarelser för dem. Vi utplånar aldrig ett samhälle, om inte dess människorna är onda.

[28:60] Allt ni får är endast materia tillhörande detta livet och dess fåfänga. Det hos GUD är mycket bättre, och oändligt. Förstår ni inte?

[28:62] Den dagen kommer, då Han kallar på dem med orden, "Var är idolerna ni satt upp vid sidan av Mig?" * Olika rang för varje syndare.

[28:65] På den dagen kommer Han att fråga alla, "Hur bemötte ni budbärarna?"

[28:68] Er Herre är Den som skapar vad Han än vill, och väljer; ingen annan väljer något. Prisad vare GUD, den Mest Upphöjde. Han är högt överlägsen behov av partners.

[28:69] Er Herre är medveten om de innersta tankarna som göms i deras bröst, liksom allt de tillkännager.

[28:70] Han är en GUD; det finns ingen annan gud vid sidan av Honom. All ära tillhör Honom i detta första liv, och i Livet Efter Detta. Alla beslut tillhör Honom, och till Honom kommer ni att återföras.

[28:73] Det är en nåd från Honom att Han skapade natten och dagen för er, så att ni kan vila (under natten) och sedan söka Hans gåvor (under dagen), så att ni ska kunna vara tacksamma.

[28:74] Den dagen kommer när Han frågar dem, "Var är idolerna ni fabricerat för att jämställas med Mig?" * Olika rang för varje syndare.

[28:86] Du (Vännen) förväntade dig aldrig att denna skrift (=Koran) skulle komma din väg; men det är en nåd från din Herre. Därför ska du inte ta parti för de som inte tror. [28:87] Ej heller ska du avledas från GUDs uppenbarelser efter att de kommit till dig, och inbjud de andra till er Herre. Och fall aldrig in i idoldyrkan. [28:88] Dyrka ingen annan gud vid sidan av GUD. Det finns ingen annan gud än Honom. Allting försvinner, förutom Hans närvaro. All makt tillhör Honom, och till Honom kommer ni att återvända.

[29:3] Vi har testat de som kom före dem, för GUD måste urskilja de som talar sanning, och Han måste avslöja lögnarna.

[29:5] Den som hoppas på att möta GUD, (bör veta att) ett sådant möte med GUD absolut kommer att äga rum. Han är Den Som Hör, Allvetande. [29:6] De som strävar, strävar för sitt eget bästa. GUD behöver inte någon.

[29:8] Vi ålade människan att hedra sina föräldrar. Men om de försöker tvinga er att sätta upp idoler vid sidan av Mig, lyd dem inte. Till Mig kommer ni slutligen att återvända, då kommer Jag att informera er om allt ni gjort.

[29:11] GUD kommer säkerligen att urskilja de som tror, och Han kommer med all säkerhet att avslöja hycklarna.

[29:19] Har de inte sett hur GUD initierar skapelsen och sedan repeterar det? Det är enkelt för GUD.

[29:21] Han fördömer vem Han vill till straff, och öser Sin nåd över vem Han vill. Till slut, kommer ni att överlämnas till Honom. * Bara Gud dömer.

[29:23] De som inte tror på GUDs uppenbarelser, och på att möta Honom, har misströstat om Min nåd. De har ådragit sig ett smärtsamt straff. * ingen tvång i religion.

[29:42] GUD är fullt medveten om att vad de än dyrkar vid sidan av Honom, är ingenting. Han är den Allsmäktige, Visast.

[29:44] GUD skapade himmlarna och jorden sanningsenligt. Det är bevis nog för de som tror.

[29:45] Du ska recitera det som uppenbaras för dig av skriften (=Koran), och iakttaga Kontaktbönerna (Salat), för Kontaktbönerna förbjuder ondska och synd. Men att minnas GUD (genom Salat) är det viktigaste syftet. GUD är medveten om allt ni gör.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar