fredag 21 juni 2024

Om Gud, Del 37

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                              2024-06-21

[53:56] Detta är en varning liksom de tidigare varningarna. [53:57] Det oundvikliga är nära. [53:58] Ingen förutom GUD kan avhjälpa det.

[54:21] Hur hemskt var inte Mitt straff efter varningarna!

[54:30] Följaktligen, hur hemskt var inte Mitt straff! De har varnats.

[54:39] Utstå Mitt straff; ni har blivit varnade.

[55:1] Den Nådigaste. [55:2] Lärare av Koranen. [55:3] Skapare av människorna. [55:4] Han lärde dem att urskilja. [55:5] Solen och månen är perfekt avvägda. [55:6] Stjärnorna och träden prostrerar. [55:7] Han konstruerade skyn och etablerade lagen.

[55:10] Han skapade jorden för alla varelser.

[55:14] Han skapade människan från åldrad lera, som krukmakarens lera. [55:15] Och skapade jinnerna från flammande eld. [55:16] (O människor och jinner), vilka av er Herres underverk kan ni förneka?

[55:17] Herren av de två öst och de två väst.

[55:19] Han separerar de två haven där de möts. [55:20] En barriär är placerad dem emellan, för att hindra dem från att överträda.

[55:24] Han gav er skepp som färdas på haven likt flaggor.

[55:26] Alla på jorden försvinner. [55:27] Endast er Herres närvaro består. Besittare av Majestät och Ära.

[55:29] Åkallar Honom gör alla i himmlarna och på jorden. Varje dag har Han full kontroll.

[55:78] Upphöjd över allt annat är er Herres namn, Besittare av Majestät och Ära.

[56:74] Ni ska prisa er Herres namn, Den Störste.

[56:77] Detta är en ärbar Koran. [56:78] I en skyddad bok. [56:79] Ingen kan förstå den förutom de uppriktiga. [56:80] En uppenbarelse från universums Herre.

[56:88] Om han är en av de som står Mig nära [56:89] väntar glädje, blommor, och lycksalighetens trädgårdar. [56:90] Och om han är en av de till höger [56:91] är frid lotten för de till höger. [56:92] Men om han är en av de som inte tror, som avviker [56:93] väntar en boning i inferno.

[56:96] Ni ska prisa er Herres namn, Den Störste.

[57:1] Allting i himmlarna och på jorden prisar GUD. Han är den Allsmäktige, Visast.

[57:2] Himmlarnas och jordens herravälde tillhör Honom. Han kontrollerar liv och död. Han är Allsmäktig.

[57:3] Han är Alfa och Omega. Han är den Yttersta och den Innersta. Han är fullt medveten om alla ting.

[57:4] Han är Den som skapade himmlarna och jorden på sex dagar, och antog sedan all auktoritet. * Jehova. Han är medveten om allt som går ner i jorden, och allt som kommer upp ur den, och allt som kommer ner från skyn, och allt som stiger upp i den. Han är med er vart ni än må vara. GUD Ser allt ni gör.

[57:5] Himmlarnas och jordens herravälde tillhör Honom. Alla ting kontrolleras av GUD.

[57:6] Han smälter samman natten med dagen, och smälter samman dagen med natten. Han är fullt medveten om de innersta tankarna.

[57:9] Han är Den som sänder ner tydliga uppenbarelser till sin tjänare, för att leda er ut ur mörkret in i ljuset. GUD är Medlidsam gentemot er, Barmhärtigast.

[57:10] Varför spenderar ni inte för GUDs sak, när GUD besitter all rikedom i himmlarna och på jorden? Urskila från resten, är de bland er som spenderar för segern och strävar. De uppnår en högre rang än de som spenderar efter segern och strävar. För var och en av dem, lovar GUD frälsning. GUD är Medveten om allt ni gör.

[57:17] Inse att GUD återupplivar jorden efter att den har dött. Sålunda förklarar vi uppenbarelserna för er, så att ni ska kunna förstå.

[57:20] Ni ska veta att detta världsliga liv inte är något annat än spel och lekar, och skryt ibland er, och samlande på pengar och barn. Det är som rikligt regn som producerar plantor och förnöjer de icke troende. Men sedan förvandlas plantorna till värdelöst hö, och blåses bort av vinden. I Livet Efter Detta väntar antingen svårt straff, eller förlåtelse från GUD och godkännande. Detta världsliga liv är inget mer än en temporär illusion.

[57:21] Därför ska ni skynda mot förlåtelse från er Herre, och ett Paradis vars vidd omfattar himlen och jorden. Det inväntar de som trodde på GUD och Hans budbärare. Sådan är GUDs nåd, som Han ger till vem Han vill. GUD är Besittare av Oändlig Nåd.

[57:22] Vad som än händer på jorden, eller er, har redan skrivits ner, till och med före skapelsen. Det är lätt för GUD att göra.

[57:23] Därför ska ni inte sörja över någonting ni missar, eller vara stolta över någonting Han givit er. GUD älskar inte de som är skrytsamma, stolta.

[57:24] De är snåla, och uppmanar människorna till att vara snåla. Om någon vänder sig bort, är GUD den Rike, den Prisvärde.

[57:25] Vi sände våra budbärare bestyrkta av tydliga bevis, och vi sände ner skriften (Koran) och lagen till dem, så att människorna ska kunna upprätthålla rättvisa. Och vi sände ner järnet, vari det finns styrka och mycket nytta för människorna. Allt detta för att GUD ska urskilja de som skulle stödja Honom och Hans budbärare, av tro. GUD är Mäktig, Allsmäktig.

[57:27] Efter dem, sände vi våra budbärare. Vi sände Jesus, Marias son, och vi gav honom Injeel (Evangeliet), och vi satte godhet och nåd i hjärtat på hans anhängare. Men de uppfann erimitism, vilket aldrig föreskrivits för dem. Allt vi bad dem göra, var att upprätthålla budorden som godkänts av GUD. Men de upprätthöll inte budskapet som de borde ha gjort. Följaktligen gav vi de som trodde ibland dem deras belöning, medan många av dem var onda.

[57:28] O ni som tror, ni ska vörda GUD och tro på Hans budbärare. Han kommer då att fördubbla belöningen för er av Sin nåd, förse er med ljus för att vägleda er, och förlåta er. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[57:29] Därför ska anhängarna av de tidigare skrifterna veta att de inte har monopol på GUDs barmhärtighet och nåd, och att all nåd ligger i GUDs hand. * Koran bekräftar andra skrifter. Han ger den till vem Han vill. GUD är Besittare av Oändlig Nåd.

[58:1] GUD har hört kvinnan som diskuterade med dig om sin man, och som beklagade sig till GUD. GUD hörde allt som ni båda diskuterade. GUD är Den Som Hör, Den Som Ser.

[58:2] De ibland er som fjärmar sig från sina fruar (genom att påstå att de är lika förbjudna i sex) som sina mödrar, vet mycket väl att de inte är deras mödrar.* Deras mödrar är kvinnorna som förlöste dem. I sanning, begår de en hädelse och en lögn. GUD är Överseende, Förlåtare.

[58:3] De som fjärmar sig från sina fruar på detta viset, och därefter försonas, ska sona genom att befria en slav innan de återupptar sina sexuella relationer. Detta är för att upplysa er. GUD är Medveten om allt ni gör.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar