söndag 9 juni 2024

Om Gud, Del 32

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-06-09

[39:61] Och GUD kommer att rädda de som bibehöll rättfärdighet; Han kommer att belöna dem. Ingen skada kommer att beröra dem, ej heller kommer de att ha några bekymmer.

[39:62] GUD är Den Som Skapat alla ting, och Han är i full kontroll av alla ting.

[39:63] Alla beslut i himmlarna och på jorden tillhör Honom, och de som inte tror på GUDs uppenbarelser är de verkliga förlorarna.

[39:67] De kan aldrig föreställa sig GUDs storhet. Hela jorden är inuti Hans hand på Återuppståndelsen Dag. Faktum är att alla universum är vikta inuti Hans högra hand. Prisad vare Han; Han är alltför överlägsen behov av någon partner.

[39:70] Varje själ kommer att ersättas för vad den än gjort, och Han är fullt medveten om allt de gjort.

[40:2] Denna uppenbarelse av skriften (=Koran) är från GUD, den Allsmäktige, den Allvetande. [40:3] Förlåtare av synder, accepterare av ånger, sträng med att genomföra straff, och besittare av all makt. Det finns ingen annan gud än Honom. Till Honom är det slutliga ödet.

[40:5] Noaks folk trodde inte före dem, och många andra motståndare efter dem. Alla samhällen försökte skada budbäraren för att neutralisera honom. Och de argumenterade med lögn för att besegra sanningen. Därför straffade Jag dem; hur fasansfullt var inte Mitt straff!

[40:12] Orsaken är att när ENDAST GUD förespråkades trodde ni inte, men när andra nämndes vid sidan av Honom, trodde ni. GUDs dom har därför utfärdats; Han är den Högste, den Störste.

[40:13] Han är Den som kontinuerligt visar er Sina bevis, och sänder ner gåvor från skyn. Endast de som underkastar sig helt och hållet kommer att kunna ta sig i akt.

[40:15] Besittare av de högsta rangerna, och Härskar över hela herraväldet. Han sänder inspiration, bärande på Hans befallningar, till vem Han vill bland Sina tjänare, för att varna om Sammankallandets Dag. [40:16] Det är dagen då alla kommer att vara helt blottade; ingen av dem kommer att dölja någonting från GUD. Vem besitter all överhöghet på den dagen? Det gör GUD, den Ende, den Överlägsne. [40:17] På den dagen kommer varje själ att straffas för allt den förtjänat. Det kommer inte att finnas någon orättvisa på den dagen. GUD är ytterst effektiv på att granska.

[40:19] Han är fullt medveten om vad ögonen inte kan se, och allt vad sinnena döljer.

[40:20] GUD dömer rättvist, medan idolerna de åkallar vid sidan av Honom inte kan döma någonting. GUD är Den Som Hör, Den Som Ser. * Bara Gud dömer.

[40:21] Reste de inte runt på jorden och lade märke till konsekvenserna för de som kom före dem? De brukade vara starkare, och mer produktiva på jorden. Men GUD straffade dem för deras synder, och ingenting kunde skydda dem från GUD. [40:22] Orsaken är att deras budbärare gick till dem med tydliga bevis, men de trodde inte. Därför straffade GUD dem. Han är Mäktig, sträng med att verkställa straff.

[40:34] Josef hade kommit till er innan dess med tydliga uppenbarelser, men ni fortsatte att tvivla på hans budskap. Sedan, när han dog, sa ni, "GUD kommer inte att skicka någon budbärare efter honom. (Han var den sista budbäraren)!"** GUD sänder således överträdarna, som är tveksamma, på villovägar.

[40:35] De argumenterar mot GUDs uppenbarelser utan grund. * Om iranier. Denna egenskap är ytterst föraktad av GUD och av de som tror. GUD beslöjar därför hjärtat på alla arroganta tyranner.

[40:56] Absolut, de som argumenterar mot GUDs uppenbarelser (=Koran) utan bevis, avslöjar den arrogans som ligger dold i deras bröst, och de är inte ens medvetna om det. Sök därför skydd hos GUD; Han är Den Som Hör, Den Som Ser.

[40:60] Er Herre säger, "Be till Mig, och Jag kommer att besvara er. Utan tvivel, kommer de som är för arroganta för att dyrka Mig komma in i Helvetet, med tvång."

[40:61] GUD är Den som formade natten så att ni kan vila däri, och gjorde dagen belyst. GUD ger människorna många välsignelser, men de flesta människor är inte tacksamma. [40:62] Sådan är GUD er Herre, Skaparen av alla ting. Det finns ingen gud förutom Honom. Hur kan ni avvika?

[40:64] GUD är Den som gjorde jorden beboelig för er, skyn en formidabel struktur, och Han gestaltade er, och gestaltade er väl. Han är Den som ger er goda gåvor. * Alla får nåd av Gud. Sådan är GUD er Herre; Upphöjd Över Allt Annat är GUD, universums Herre.

[40:65] Han är den Levande; det finns ingen annan gud än Honom. Ni ska dyrka endast Honom, och ägna er religion till endast Honom. * Om iranier. Prisad vare GUD, universums Herre.

[40:67] Han är Den som skapade er från stoft, därefter från en liten droppe, sedan från ett hängande embryo, därefter för Han ut er som ett barn, varpå Han låter er nå mognad, sedan blir ni gamla - en del av er dör tidigare. Ni uppnår en förutbestämd ålder, så att ni ska kunna förstå.

[40:68] Han är den Ende som kontrollerar liv och död. För att få någonting gjort säger Han helt enkelt till det, "Var," och det är.

[40:79] GUD är Den som skapade boskapen för er; en del rider ni på, andra äter ni.

[40:81] Han visar er således Sina bevis. Vilka av GUDs bevis kan ni förneka?

[40:84] Så när de såg vårt straff, sa de, "Nu tror vi på ENDAST GUD, och inte på den idoldyrkan vi brukade praktisera." [40:85] Deras tro kunde inte hjälpa dem det minsta när de väl såg vårt straff. Sådant är GUDs system som etablerats för att ta itu med Hans varelser; de icke troende är alltid fördömda.

[41:2] En uppenbarelse (=Koran) från den Barmhärtigaste, Nådigast.

[41:10] Han placerad stabilisatorer (berg) på den (=Nya Jorden) , gjorde den produktiv, och Han beräknade dess provianter på fyra dagar, för att tillfredsställa behoven av alla dess innevånare. * Om Jehova. [41:11] Sedan vände Han sig till skyn, när den fortfarande var av gas, och sa till den, och till jorden, "Kom in i existens, villigt eller ovilligt." De sa, "Vi kommer villigt."

[41:12] Således fulländade Han de sju universumen på två dagar, och grundlade lagarna för varje universum. Och vi smyckade det lägsta universumet med belysningar, och placerade vakter omkring det. Sådan är den Allsmäktiges, den Allvetandes design. * Om Jehova.

[41:19] Den dagen kommer då GUDs fiender kommer att sammankallas till helveteselden, med tvång. [41:20] När de väl anländer, kommer deras egen hörsel, deras egna ögon, och deras egen hud vittna om allt de hade gjort. * Olika rang för varje syndare. [41:21] De kommer att säga till sina hudar, "Varför vittnar ni emot oss?" De kommer att svara, "GUD gjorde att vi började tala; Han är Den som gör att allting talar. Han är Den som skapade er första gången, och nu har ni återförts till Honom." * Olika rang för varje syndare.

[41:36] När djävulen viskar en idé till er ska ni söka skydd hos GUD. Han är Den Som Hör, den Allvetande.

[41:37] Till Hans bevis hör natten och dagen, och solen och månen. Prostrera varken inför solen eller månen; ni ska falla ned i prostrering inför den GUD som skapade dem, om ni verkligen dyrkar endast Honom.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar