torsdag 6 juni 2024

Om Gud, Del 29

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                          2024-06-06

[31:29] Inser ni inte att GUD smälter samman natten med dagen och dagen med natten, och att Han satt solen och månen i er tjänst, var och en löpande i sin bana under en bestämd livstid, och att GUD är fullt Medveten om allt ni gör? [31:30] Detta bevisar att GUD är sanningen, medan alla idoler de sätter upp vid sidan av Honom är lögn, och att GUD är den Högste, den Störste.

[31:34] Hos GUD finns kunskapen beträffande Timmen (världens ände).* Han är Den som sänder ner regnet, och Han vet vad skötet innehåller. Ingen själ vet vad som kommer att hända den i morgon, och ingen vet i vilket land han eller hon kommer att dö. GUD är Allvetande, Medveten.

[32:2] Boken (=Koran) är, utan tvivel, en uppenbarelse från universums Herre.

[32:3] De sa, "Han har hittat på den." Sannerligen, detta är sanningen från er Herre, för att varna människor som inte fått någon varnare före dig, så att de må bli vägledda.

[32:4] GUD är Den som skapade himmlarna och jorden, och allting dem emellan på sex dagar, och antog sedan all auktoritet. * Jehova. Ni har ingen annan än Honom som Herre, ej heller har ni någon medlare. Ska ni då inte ta er i akt?

[32:5] Allting kontrolleras av Honom, från himlen och till jorden. För Honom är dagen likvärdig ett tusen av era år. * Jehova.

[32:6] Den Som Känner Till alla hemligheter och tillkännagivelser; den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[32:7] Han är Den som fulländat allt Han skapat, och började skapelsen av människan från lera.

[32:8] Han fortsatte sedan hans fortplantning genom en viss anspråkslös vätska.

[32:9] Han formgav honom och blåste in i honom från Sin ande. Och Han gav er hörseln, synen, och hjärnorna; sällan är ni tacksamma.

[32:13] Om vi önskat, skulle vi ha kunnat ge varje själ dess vägledning, men det är redan förutbestämt att Jag kommer att fylla Helvetet med jinner och människor, alla tillsammans.

[32:24] Vi utnämnde imamer från dem som vägledde enligt våra budord, för att de ihärdigt höll ut och uppnådde övertygelse om våra uppenbarelser. * Imamernas uppgift [32:25] Er Herre är Den som kommer att döma dem på Återuppståndelsens Dag, beträffande allting som de tvistat om.

[33:1] O du profet, vörda GUD, och lyd inte de icke troende och hycklarna. GUD är Allvetande, Visast. [33:2] Följ det som uppenbaras för dig från din Herre. GUD är fullt Medveten om vad ni alla gör.

[33:4] GUD gav inte någon man två hjärtan i sitt bröst. Ej heller gjorde Han era fruar som ni tar avstånd ifrån (enligt er sed) till era mödrar.* Ej heller gjorde Han era adopterade barn till genetisk avkomma. Allt detta är ingenting annat än påståenden ni hittat på. GUD talar sanningen, och Han vägleder på den (rätta) vägen.

[33:5] Ni ska ge era adopterade barn namn som bevarar relationen till deras genetiska föräldrar. Det är mer korrekt i GUDs ögon. Om ni inte vet vilka deras föräldrar är, ska ni, som bröder i religion, behandla dem som medlemmar av er familj. Ni begår ingen synd om ni gör ett misstag i detta avseende: ni ansvarar för era avsiktliga intentioner. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[33:8] Följaktligen, kommer Han säkerligen att ifrågasätta de sanningsenliga om deras sanningsenlighet, och har preparerat ett smärtsamt straff för de som inte tror (på detta Koraniska faktum)

[33:9] O ni som tror, minns GUDs välsignelser över er; när soldater attackerade er, sände vi våldsamma vindar och osynliga soldater över dem. GUD Ser allt ni gör.

[33:18] GUD är fullt medveten om de som hindrar ibland er, och de som säger till sina kamrater, "Låt oss stanna kvar allesamman." Sällan mobiliserar de för försvar. [33:19] Dessutom är de för snåla när de har med er att göra. Om någonting hotar samhället, ser man deras ögon rulla av rädsla, som om döden redan kommit till dem. När krisen väl är över, piskar de er med vassa tungor. De är för snåla med sin rikedom. Dessa tror inte, och till följd därav har GUD tillintetgjort deras verk. Det är enkelt för GUD att göra.

[33:24] GUD kommer säkerligen att belöna de sanningsenliga för deras sanningsenlighet, och kommer att straffa hycklarna, om Han så önskar, eller återtaga dem. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[33:25] GUD drev tillbaka de som inte trodde med sin vrede, och de gav sig av tomhänta. GUD besparade på så sätt de troende allt stridande. GUD är Mäktig, Allsmäktig.

[33:26] Han förde också ner de som allierat sig med dem bland skriftens folk från deras trygga ställningar, och kastade skräck i deras hjärtan. En del av dem dödade ni, och en del av dem tog tillfångatog ni. [33:27] Han lät er ärva deras land, deras hem, deras pengar, och mark ni aldrig gått på. GUD är i full kontroll av alla ting.

[33:34] Minns det som reciteras för er av GUDs uppenbarelser i era hem, och visomen som finns däri. GUD är Storslagen, Medveten.

[33:35] Männen som underkastar sig, kvinnorna som underkastar sig, de troende männen, de troende kvinnorna, de lydiga männen, de lydiga kvinnorna, de sanningsenliga männen, de sanningsenliga kvinnorna, de ihärdiga männen, de ihärdiga kvinnorna, de vördnadsfulla männen, de vördnadsfulla kvinnorna, de barmhärtiga männen, de barmhärtiga kvinnorna, de fastande männen, de fastande kvinnorna, de kyska männen, de kyska kvinnorna, männen som firar minnet av GUD ofta, och kvinnorna som högtidlighåller; GUD har förberett förlåtelse och en stor belöning för dem. * Män och kvinnor är likvärdiga.

[33:37] Minns att du sa till den som var välsignad av GUD, och välsignad av dig, "Behåll din fru och vörda GUD," och du dolde inom dig vad GUD ville förkunna. Följaktligen fruktade du människorna, trots att du bara skulle frukta GUD. När Zeid helt avslutat sin relation med sin fru, lät vi dig gifta dig med henne, för att fastställa exemplet att en man kan gifta sig med sin adopterade sons frånskilda hustru. GUDs befallning ska utföras.

[33:38] Profeten begår inget fel om han gör något som gjorts lagligt av GUD. Sådant är GUDs system sedan de tidigare generationerna. GUDs befallning är en helig plikt.

[33:39] De som förmedlar GUDs budskap, och som vördar endast Honom, ska aldrig frukta någon annan än GUD. GUD är den mest effektive rannsakaren. * Man ska inte ljuga även om det gäller livet.

[33:40] Muhammed var inte far till någon av era män. Han var en GUDs budbärare och den sista profeten. GUD är fullt medveten om alla ting.

[33:43] Han är Den som hjälper er tillsammans med Sina änglar, för att leda er ut ur mörkret in i ljuset. Han är Ytterst Barmhärtigast gentemot de troende. [33:44] Deras hälsning dagen de möter Honom är, "Frid," och Han har förberett för en generös belöning för dem.

[33:48] Lyd inte de icke troende och hycklarna, ignorera deras förolämpningar, och sätt din tillit till GUD; GUD räcker som försvarare. * Man ska umgås med andra.

[33:50] O profet, vi gjorde dina fruar till vilka du betalt hemgiften de har rätt till lagliga för dig, eller vad du redan har, som beviljats dig av GUD. Lagligt för dig i äktenskap är även döttrarna till din fars bröder, döttrarna till din fars systrar, döttrarna till din mors bröder, döttrarna till din mors systrar, som emigrerat med dig. Om en troende kvinna dessutom gav sig själv till profeten - genom att ge upp rätten till hemgift - kan profeten gifta sig med henne utan hemgift, om han så önskar. Men, att hon ger upp hemgiften gäller endast profeten, inte de övriga troende. Vi har redan fastställt deras rättigheter beträffande deras makar eller vad de redan har. Detta är för att bespara dig eventuell förlägenhet. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[33:51] Du får försiktigt undvika vem du vill, och föra vem du vill närmrare dig. Försonas du med någon du fjärmat dig ifrån, begår du inget fel. På så sätt kommer de att vara nöjda, och inte känna någon sorg, och vara nöjda med det du rättvist erbjuder dem alla. GUD vet vad som finns i era hjärtan. GUD är Allvetande, Mild. [33:52] Utöver dessa kategorier som beskrivits för dig, får du inte gifta dig med någon annan kvinna, ej heller kan du ersätta en ny fru (från de förbjudna kategorierna), hur mycket du än beundrar deras skönhet. Du måste vara nöjd med de som redan gjorts lagliga för dig. GUD granskar alla ting.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar