måndag 17 juni 2024

Om Gud, Del 34

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                        2024-06-17

[43:68] O Mina tjänare, ni kommer inte att känna någon rädsla den dagen (=Timmen), ej heller kommer ni att känna sorg.

[43:82] Prisad vare Han; Han är himmlarnas och jordens Herre, Herren med det fantastiska herraväldet, ojämförlig deras påståenden.

[43:84] Han är Den Ende som är gudomlig i himlen och gudomlig på jorden. Han är den Visaste, den Allvetande.

[43:85] Upphöjd Över Allt Annat är Den som besitter all makt i himmlarna och på jorden, och allting däremellan. Hos Honom finns kunskapen om Timmen (världens ände), och till Honom kommer ni att återföras.

[44:5] Det är ett förutbestämt beslut från oss att vi skickar budbärare. [44:6] Det är nåd från er Herre. Han är Den Som Hör, den Allvetande.

[44:7] Herre över himmlarna och jorden, och allting däremellan. Om bara ni kunde vara övertygade!

[44:8] Det finns ingen annan gud vid sidan av Honom. Han kontrollerar liv och död; er Herre och era förfäders Herre.

[44:40] Beslutets Dag väntar dem alla. [44:41] Det är dagen då ingen vän kan hjälpa sin vän på något sätt; ingen kan hjälpas. [44:42] Endast de som uppnår nåd från GUD. Han är den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[45:3] Himmlarna och jorden är full av bevis för de som tror. [45:4] Även i er skapelse, och i skapelsen av alla djur, finns bevis för människor som är övertygade. [45:5] Likaså skiftningarna mellan natt och dag, gåvorna som GUD sänder ner från skyn för att återuppväcka död jord, och manipulationen av vindarna; allt detta är bevis för människor som förstår. [45:6] Dessa är GUDs uppenbarelser som vi reciterar för dig sanningsenligt. I vilken Hadith annat än GUD och Hans uppenbarelser tror de på? * Ingen annan hadith vid sidan av Koran.

[45:12] GUD är Den som satt havet i er tjänst, så att skeppen kan färdas på det enligt Hans lagar. Således söker ni Hans gåvor, så att ni ska kunna vara tacksamma. [45:13] Han satte allting i himmlarna och på jorden i er tjänst; allt från Honom. Detta är bevis för människor som reflekterar. [45:14] Säg till de som trodde att förlåta de som inte förväntar sig GUDs dagar. * Man ska umgås med andra. Han kommer till fullo att ersätta alla för allt de förtjänat. [45:15] Den som verkar rättfärdighet gör det för sitt eget bästa, och den som verkar ondska gör det till skada för sig själv. Till er Herre kommer ni att återföras.

[45:16] Vi har gett Israels barn skriften (Gamla Testamente) , visdom och profetskap, och försåg dem med goda gåvor; vi gav dem fler välsignelser än något annat folk. [45:17] Vi har gett dem klara budord häri. Ironiskt nog bestred de inte det förrän kunskapen kommit till dem. Detta på grund av avundsjuka från deras sida. Er Herre kommer säkerligen att döma dem på Återuppståndelsens Dag beträffande allt de tvistat om.

[45:19] De kan inte hjälpa dig alls mot GUD. Det är överträdarna som förenar sig med varandra, medan GUD är de rättfärdigas Herre.

[45:22] GUD skapade himmlarna och jorden för ett specifikt syfte, för att betala varje själ för allt den förtjänat, utan minsta orättvisa.

[45:23] Har ni lagt märke till den vars gud är hans ego? Följaktligen sänder GUD honom vilse, trots hans kunskap, beslöjar hans hörsel och hans sinne, och placerar ett hölje över hans ögon. Vem kan sedan vägleda honom, efter ett sådant beslut av GUD? * Olika rang för varje syndare. Ska ni då inte ta er i akt?

[45:27] All makt i himmlarna och på jorden tillhör GUD. Dagen då Timmen (Domen) äger rum, är dagen då förvanskarna förlorar.

[45:30] Vad gäller de som tror och som verkar rättfärdighet, kommer deras Herre att ge dem tillträde till Sin nåd. Det är den stora triumfen. [45:31] Vad gäller de som inte tror: "Reciterades inte Mina uppenbarelser för er, men ni blev arroganta och var onda människor?"

[45:36] All prisning tillhör GUD; himmlarnas Herre, jordens Herre, universums Herre.

[45:37] All makt i himmlarna och på jorden tillhör Honom. Han är den Allsmäktige, Visast.

[46:19] Alla uppnår de rangerna de förtjänat, enligt sina gärningar. Han kommer att ersätta dem för deras gärningar, utan minsta orättvisa.

[46:33] Inser de inte att GUD, som skapat himmlarna och jorden utan minsta ansträngning, kan återuppliva de döda? Jo sannerligen; Han är Allsmäktig.

[47:1] För de som inte tror och som avviker från GUDs väg, tillintetgör Han alla verk. [47:2] För de som tror och verkar rättfärdighet, som tror på det som sänts ner till Muhammed - vilket är sanningen från deras Herre - mildrar Han synderna, och välsignar dem med belåtenhet. [47:3] Det är för att de som inte tror följer lögner, medan de som tror följer sanningen från sin Herre. GUD citerar således för människorna deras exempel.

[47:4] Möter ni de icke troende (i krig) får ni slå deras halsar. * Man ska kriga öga mot öga men partisankrig. Tar ni dem tillfånga, får ni släppa dem eller hålla dem gisslan tills kriget tar slut. Om GUD så önskat, skulle Han ha kunnat ge er seger utan krig. Men Han testar er på så sätt med varandra. Vad gäller de som dödas för GUDs sak, kommer Han aldrig att låta deras uppoffringar gå till spillo. [47:5] Han kommer att vägleda dem, och välsigna dem med belåtenhet. [47:6] Han kommer att ge dem tillträde till Paradiset som Han beskrev för dem.

[47:7] O ni som tror, om ni stödjer GUD, kommer Han att stödja er, och stärka ert fotfäste. *Gud behöver ingen stöd . [76:3] Vi visade honom (=Människan) de två vägarna, sedan är han antingen tacksam, eller otacksam.

[47:8] De som inte tror ådrar sig misär; Han låter deras verk gå helt till spillo. [47:9] Det är för att de hatade det GUD uppenbarade, och därför tillintetgör Han deras verk. [47:10] Reste de inte runt på jorden och såg konsekvenserna för de som kom före dem? GUD förstörde deras verk; alla som inte tror kommer att drabbas av samma öde. [47:11] Det är för att GUD är de troendes Herre, medan de icke troende inte har någon herre. [47:12] GUD ger de som tror och för ett rättfärdigt liv tillträde till trädgårdar med flytande bäckar. Vad gäller de som inte tror, bor de och äter som djuren äter * , och hamnar sedan i helveteselden.

[47:14] Är de som upplysts av sin Herre desamma som de vars onda verk smyckas i deras ögon, och som följer sina egna åsikter?

[47:16] En del av dem lyssnar på dig, men så fort de ger sig av frågar de dem som upplystes, "Vad sa han nu?" GUD beslöjar på så sätt deras hjärtan, till följd därav följer de endast sina åsikter.

[47:17] Vad gäller de som är vägledda, förstärker Han deras vägledning, och ger dem deras rättfärdighet.

[47:19] Ni ska veta att: "Det finns ingen annan gud än GUD," och be om förlåtelse för era synder och för synderna av alla troende män och kvinnor. GUD är fullt medveten om era beslut och ert slutliga öde.

[47:23] Det är dessa (De som inte ville mobilisera) som ådragit sig en förbannelse från GUD, varmed Han gör dem döva och blinda.

[47:25] Absolut, de som glider tillbaka efter att vägledningen visats dem, har djävulen lockat och fört bakom ljuset.

[47:26] Det är för att de sa till de som hatade det GUD sänt ner, "Vi kommer att lyda er i vissa avseenden." GUD är fullt medveten om deras hemliga planer. * Man accepterar koranen bara i en del.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar