fredag 7 juni 2024

Om Gud, Del 30

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                             2024-06-07

[33:54] Vare sig ni offentliggör något, eller döljer det, är GUD fullt medveten om alla ting.

[33:55] Kvinnorna får släppa efter på (sättet de klär sig) runt sina fäder, sina söner, sina bröder, sina bröders söner, sina systrars söner, de andra kvinnorna, och sina (kvinnliga) tjänare. * Hijab. De ska vörda GUD. GUD bevittnar alla ting.

[33:57] Säkerligen, de som motarbetar GUD och Hans budbärare, straffar GUD med en förbannelse i detta livet, och i Livet Efter Detta; Han har preparerat för dem ett skamfullt straff.

[33:59] O profet, säg till dina fruar, dina döttrar, och fruarna till de troende, att de ska förlänga sin klädsel. På så sätt kommer de att betraktas (som rättfärdiga kvinnor) och undvika förolämpningar. * Hijab. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[33:64] GUD har fördömt de som inte tror, och har preparerat Helvetet för dem.

[33:69] O ni som tror, var inte som de som skadade Moses, sedan friade GUD honom från vad de sagt. I GUDs ögon var han ärbar.

[33:70] O ni som tror, vörda GUD och yttra endast de korrekta yttrandena. [33:71] Han kommer då att fixa era verk och förlåta era synder. De som lyder GUD och Hans budbärare har triumferat en stor seger.

[33:73] För GUD kommer slutligen att straffa de hycklande männen och de hycklande kvinnorna, och de idoldyrkande männen och de idoldyrkande kvinnorna. GUD räddar de troende männen och de troende kvinnorna. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[34:1] Prisad vare GUD - som äger allting i himmlarna och på jorden; all lovprisning tillhör Honom i Livet Efter Detta. Han är Den Visaste, den Medvetne.

[34:2] Han är medveten om allt som försvinner ner i jorden, och allt som kommer upp ur den, och allt som kommer ner från skyn, och allt som stiger upp i den. Han är den Barmhärtigaste, den Förlåtande.

[34:4] Han kommer absolut att belöna de som tror och för ett rättfärdigt liv. Dessa har förtjänat förlåtelse och en generös gåva.

[34:20] Satan fann dem villigt uppfyllade hans förväntningar. De följde honom, förutom ett fåtal troende. * Ingen tvång i religion. [34:21] Han hade aldrig någon makt över dem. Men på så sätt urskiljer vi de som tror på Livet Efter Detta från de som tvivlar på det. * Ingen tvång i religion. Er Herre är i full kontroll av alla ting.

[34:40] Dagen då Han sammankallar dem allihop, kommer Han att säga till änglarna, "Dyrkade dessa människor er?"

[34:44] Vi gav dem inga andra böcker att studera * Inga andra hadither , ej heller sände vi en annan varnare till dem innan dig. [34:45] De som kom före dem trodde inte, och trots att de inte såg en tiondel* av (det mirakel) vi givit denna generation, när de inte trodde Mina budbärare, hur allvarligt var inte då Mitt straff!

[35:1] Prisad vare GUD, Den Som Initierat himmlarna och jorden, och som utnämnde änglarna till att vara budbärare med vingar - två, tre, och fyra (vingar). Han utökar skapelsen som Han vill. GUD är Allsmäktig.

[35:2] När GUD öser nåd över människorna kan ingen kraft stoppa det. Och om Han håller tillbaka det, kan ingen annan kraft än Han sända det. Han är Den Allsmäktige, Visast.

[35:4] Om de inte tror dig, har budbärare före dig blivit misstrodda. * Ingen tvång i religion. GUD kontrollerar alla ting.

[35:5] O människor, GUDs löfte är sanningen; distraheras därför inte av detta obetydliga liv. Avleds inte från GUD av rena illusioner.

[35:8] Lägg märke till den vars onda gärningar smyckas i hans ögon, tills han tror att det är rättfärdigt. * Olika rang för varje syndare. GUD avleder på så sätt den som vill (gå vilse), och Han vägleder den som vill (vägledas). Därför ska du inte sörja över dem. GUD är fullt medveten om allt de gör.

[35:9] GUD är Den som sänder vindarna för att sätta molnen i rörelse, sedan driver vi dem mot bara marker, och återupplivar sådana marker efter att de varit döda. Sådan är återuppståndelsen.

[35:10] Alla som strävar efter värdighet bör veta att all värdighet tillhör GUD. Till Honom stiger de goda orden, och Han upphöjer de rättfärdiga verken. Vad gäller de som planerar onda verk, ådrar de sig ett svårt straff, planerna tillhörande sådana onda människor är dömda att misslyckas. * Olika rang för varje syndare.

[35:11] GUD skapade er från stoft, därefter från en liten droppe, sedan låter Han er föröka er genom era makar. Ingen kvinna blir gravid, eller får barn, utan Hans vetskap. Ingen genomlever ett långt liv, och ingens liv avslutas plötsligt, förutom enligt ett redan existerande dokument. Detta är enkelt för GUD.

[35:13] Han smälter samman natten med dagen, och smälter samman dagen med natten. Han har satt solen och månen till att löpa under en förutbestämd tid. Sådan är GUD er Herre; all kungaskap tillhör Honom. Alla idoler ni sätter upp vid sidan av Honom, äger inte så mycket som ett skalet på ett frö.

[35:15] O människor, det är ni som behöver GUD, medan GUD inte behöver någon, den Mest Prisvärde.

[35:16] Om Han vill kan Han göra sig av med er, och ersätta er med en ny skapelse. [35:17] Det är inte för svårt för GUD.

[35:18] Ingen själ kan bära synderna av en annan själ. Om en själ som är full av synder ber en annan att bära en del av sin börda, kan ingen annan själ bära någon del av den, även om de var släkt med varandra. De enda människorna som beaktar dina varningar är de som vördar sin Herre, även då de är ensamma i sin avskildhet, och iakttager Kontaktbönerna (Salat). Den som renar sin själ, gör det för sitt eget bästa. Till GUD är det slutliga ödet.

[35:19] Den blinde och den som kan se är inte lika. [35:20] Ej heller mörkret och ljuset. [35:21] Ej heller skuggans svalka och solens hetta. [35:22] Ej heller de levande och de döda; GUD låter vem Han vill höra. Ni kan inte göra hörare av de som finns i gravarna.

[35:25] Om de inte tror dig, har även de som kom före dem inte trott. Deras budbärare gick till dem med tydliga bevis, och Psalmerna, och de upplysande skrifterna . * Koran bekräftar andra skrifter (Gamla och nya testamente). [35:26] Därefter straffade Jag de som inte trodde; hur hemskt var inte Mitt straff!

[35:28] Även människorna, djuren och boskapen har olika färger. Det är anledningen till människorna som verkligen vördar GUD, är de som är äger kunskap. GUD är Allsmäktig, Förlåtande.

[35:29] Utan tvivel, de som reciterar GUDs bok (=Koran) , iakttager Kontaktbönerna (Salat), och från våra gåvor till dem spenderar de - i hemlighet och öppet - är engagerade i en satsning som aldrig misslyckas. [35:30] Han kommer att belöna dem generöst, och kommer att mångdubbla Sina välsignelser över dem. Han är Förlåtande, Tacksam.

[35:31] Det vi uppenbarat för dig i denna skrift (=Koran) är sanningen, och fullbordar alla tidigare skrifter (Gamla och nya testamente) . GUD är fullt Medveten om Sina tjänare, Den Som Ser.

[35:38] GUD är Den Som Känner till himmlarnas och jordens framtid. Han är Den Som Känner till alla innersta tankar.

[35:39] Han är Den som gjorde er till arvtagare av jorden. Följaktligen, den som väljer att inte tro gör det till skada för sig själv. * ingen tvång i religion. De icke troendes otro förstärker endast deras Herres avsky gentemot dem. De icke troendes otro störtar dem djupare ner i förlust.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar